«Αυτό που κάνετε είναι αισχρός λαϊκισμός! Έλεος τώρα» - Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε στην Πετρογιάννη και τον Βαγγέλη Περρή

«Δεν είσαι ελεγκτής βάρους»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Αυτό που κάνετε είναι αισχρός λαϊκισμός! Έλεος τώρα» - Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε στην Πετρογιάννη και τον Βαγγέλη Περρή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε μία ομιλία πριν από λίγα 24ωρα σχετικά με την παχυσαρκία, αναφερόμενος στη προσπάθεια της Ειρήνης Αγαπηδάκη και του ίδιου, να δημιουργήσουν ένα συγκροτημένο πρόγραμμα αντιμετώπισης του προβλήματος αυτό που "χτυπά" πολλά μικρά παιδιά, σε συνεργασία με την Unicef, κατά την οποία ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

«Εδώ και πολλά χρόνια με απασχολούσε έντονα το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας. Θυμάμαι κάθε φορά που πήγαινα σε παρελάσεις έβλεπα, οπτικοποιούσα το πρόβλημα, έβλεπα πολλά παιδιά τα οποία ήταν παχύσαρκα. Και βέβαια μια στατιστική που πρέπει να έχουμε όλοι υπόψη μας έχει να κάνει με την πραγματικότητα ότι ένα παχύσαρκο παιδί είναι πολύ πιθανό να γίνει ένας παχύσαρκος ενήλικας.

Αντιμετωπίζουμε την παχυσαρκία ως ένα πρόβλημα υγείας, όχι ως κάτι που έχει να κάνει με την εμφάνιση. Αγαπάμε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την εμφάνισή τους, δεν κάνουμε καμία διάκριση, όμως ξέρουμε πολύ καλά ότι η παχυσαρκία είναι ένα μεγάλο βάρος. Δυσκολεύει τη ζωή των παιδιών και αν δεν αντιμετωπισθεί στα παιδικά χρόνια ενδεχομένως να την κάνει ακόμη δυσκολότερη όταν μεγαλώσουν» και συνέχισε μιλώντας για το πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί με στόχο τη βοήθεια όσων πάσχουν από αυτή.

Χαμός στο Πρωινό με τον Γιώργο Λιάγκα, τον Βαγγέλη Περρή και την Φωτεινή Πετρογιάννη

Τα λόγια του αυτά προβλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 20/11 στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Πρωινό, με τον Γιώργο Λιάγκα να κάνει τα δικά του σχόλια:

«Ένας άνθρωπος που είναι φανερά χοντρός, φανερά παχύσαρκος, βάσει πιθανοτήτων μπορεί να πάθει διάφορες ασθένειες. Άρα λοιπόν, αν με αγάπη και όχι με bullying και χλευασμό πω σε έναν παχύσαρκο, έναν χοντρό "Ρε μεγάλε μαζέψου λίγο γιατί κρίμα είναι", του το λέω για να είναι ωραίος; Του το λέω για να είναι υγιής, με αγάπη. Αλλά η κοινωνία δυστυχώς, ακόμα και αυτή την αγάπη που εκφράζουμε σε έναν φίλο μας, σε έναν φίλο ή συνεργάτη μας, τείνει να την ποινικοποιήσει και να την κάνει ότι είναι bullying», είπε, με τους συνεργάτες του να διαφωνούν.

«Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το κάνεις. Δεν είσαι ελεγκτής βάρους», δήλωσε ο Βαγγέλης Περρής και η Φωτεινή Πετρογιάννη πρόσθεσε:

«Είναι πολύ διαφορετικό να με πιάσεις και να μου πεις "Φωτεινή μου σε αγαπάω, σε εκτιμάω, είσαι φίλη μου και επειδή θεωρώ ότι πρέπει να κοιτάξεις λίγο αυτό γιατί ανησυχώ για σένα", είναι άλλο από το να πεις Δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε με τα crop top γιατί φαίνονται τα λίπη". Δεν μιλάω για σένα» (δείτε εδώ σε ποιον αναφέρεται).

Τότε ο παρουσιαστής ξέσπασε: «Μην πάτε στα άκρα τώρα! Αυτό που κάνετε είναι αισχρός λαϊκισμός, και ο Βαγγέλης και εσύ, μιλάμε για κάτι άλλο και λαϊκίζετε με τον εύκολο τρόπο!».

«Πιστεύεις ότι ο παχύσαρκος δεν είναι παχύσαρκός; Επειδή έχω περάσει ένα διατροφικό πρόβλημα κατά το παρελθόν, τα συνεχή σχόλια από τους δικούς μου ανθρώπους δεν μου άρεσαν», δήλωσε η Φωτεινή Πετρογιάννη έπειτα, με τον Γιώργο Λιάγκα να συνεχίζει: «Θέλω να ευχαριστήσω τους καλούς μου φίλους που δυο τρεις φροές που ήμουν πολύ παχύς μου είπαν "Ρε μεγάλες έχεις ξεφύγει". Έλεος τώρα! Να αφαιρέσουμε το δικαίωμα από τον φίλο μας δηλαδή;».

Ο Βαγγέλης Περρής τότε πήρε ξανά τον λόγο και προσπάθησε να του εξηγήσει ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι για να λέγονται δημόσια και αυτό είναι που εννοεί μαζί με την δημοσιογράφο.

Δείτε επίσης: «Αυτό είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών! Έχουν δικαίωμα κάποιοι να παρεξηγούνται που τους λένε χοντρούς...» - Ξέσπασε ο Λιάγκας για την ανάρτηση του Τριανταφυλλόπουλου