«Μη θίγεστε... έστω και αν το καταλάβουμε πιο αργά...» - Η Ζέτα Δούκα στηρίζει την Άλκηστις Πρωτοψάλτη για το τραγούδι "Άδωνις"

Η μακροσκελής ανάρτηση στο Instagram

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Μη θίγεστε... έστω και αν το καταλάβουμε πιο αργά...» - Η Ζέτα Δούκα στηρίζει την Άλκηστις Πρωτοψάλτη για το τραγούδι

Πολύ έντονα έχει σχολιαστεί τις δυο τελευταίες εβδομάδες η απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει από το τραγούδι "Άδωνις" την λέξη "χοντρός", εξαιτίας της μεγάλης έκτασης που έχει πάρει το bodyshaming. Μάλιστα, για το γεγονός τοποθετήθηκε μέχρι και ο στιχουργός και συνθέτης του τραγουδιού, Σταμάτης Κραουνάκης.

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι καλλιτέχνες, σχολίασαν πως ήταν λάθος η κίνηση αυτή, καθώς πρόκειται για ένα τραγούδι που δεν προσβάλει τους εύσωμους και πως τότε που γράφτηκε δεν υπήρχε τόσο έντονος ο ρατσισμός.

Βέβαια, υπήρχαν και εκείνοι που μίλησαν άσχημα για το γεγονός, όπως για παράδειγμα ο Γρηγόρης Πετράκος, που έκραξε την Πρωτοψάλτη γράφοντας μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του «Είχατε και στο χωριό σας μωρέ body shaming; Μπουρδολόγοι!» - δείτε την αναλυτικά εδώ.

Από την άλλη ωστόσο, στο πλευρό της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στάθηκε η Ζέτα Δούκα με ανάρτηση που έκανε στο προφίλ της στο Instagram.

Η ανάρτηση της Δούκας για το τραγούδι της Πρωτοψάλτη

«Τι να 'ναι αυτό που ξάφνου μέσα μου φουντώνει
Όταν σε βλέπω να γελάς με σιγουριά
Χάνω τον έλεγχο το μάτι μου θολώνει
Κάτι με σπρώχνει να σου ρίξω μια μπουνιά

Δηλαδή αν στα live το “κάτι με σπρώχνει να σου ρίξω μια μπουνιά” πούμε “κάτι με σπρώχνει να σου ρίξω δυο φιλιά” προσβάλλουμε την τέχνη που δημιουργήθηκε στο κοινωνικό πλαίσιο της τότε εποχής; Που μας φαινόταν φυσιολογικό να μας ρίξει μια μπουνιά και εμείς μια άλλη; Δηλαδή πειράζει που αφυπνιστήκαμε και πράγματα που προσπερνούσαμε, τώρα τους δίνουμε αξία; Και έστω με μια ενδεικτική τέτοια κίνηση δεν είναι ξεκάθαρο πως η τέχνη επαναστατεί για τα λάθη που έχει κάνει στο παρελθόν; Μη θίγεστε… έστω και αν το καταλάβουμε πιο αργά, η τέχνη οφείλει να ποιεί ήθος», έγραψε στην ανάρτηση της η ηθοποιός.

Ζέτα Δούκα Άλκηστις Πρωτοψάλτη