Έμεινε μισή κάνοντας την ένεση των διαβητικών - Η νέα εικόνα της Κατερίνας Πεφτίτση

Ο Λιάγκας κάποτε την είχε αποκαλέσει χοντρή, τώρα σίγουρα θα αλλάξει γνώμη

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Έμεινε μισή κάνοντας την ένεση των διαβητικών - Η νέα εικόνα της Κατερίνας Πεφτίτση

Την γνωρίσαμε κατά την συμμετοχή της στο GNTM ενώ μετά έγινε ντόρος γύρω από το όνομά της λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει ο Γιώργος Λιάγκας για εκείνη και την φωτογράφισή της με μαγιό σε μια παραλία (δείτε εδώ τι είχε συμβεί). Σήμερα, η Κατερίνα Πεφτίτση συνεχίζει να ασχολείται με τον χώρο του modeling και για τον λόγο αυτό, μάλιστα, μπήκε στην διαδικασία να χάσει κάποια κιλά με την διαδικασία ενέσιμων φαρμάκων που χορηγούνται κατά κύριο λόγο στους διαβητικούς.

Το μοντέλο μίλησε γι' αυτό πρώτη φορά ανοιχτά στην εκπομπή Γεια σου, με τον Σπύρο Μαρτίκα να σχολιάζει τις δηλώσεις της αυτές ως φαρμακοποιός και γνώστης του αντικειμένου.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Πεφτίτση

«Διάβασα στο internet γι' αυτές τις ενέσεις και μετά ρώτησα τον γιατρό μου, ο οποίος ήταν γνώστης και με ενημέρωσε πως λειτουργούν και γιατί τις χρησιμοποιούν κατά κόρον αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν προβλήματα με την παχυσαρκία κι όχι μόνο φυσικά, γιατί είναι για διαβητικούς και αυτό που γνωρίζω είναι ότι αρκετοί γιατροί, υπό παρακολούθηση φυσικά τις χορηγούν σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα παχυσαρκίας.

Εγώ ήθελα ουσιαστικά να χάσω κάποια παραπάνω κιλά, γιατί υπήρχε ένα διάστημα το οποίο είχα ξεπεράσει το δικό μου όριο για το δικό μου σώμα, γιατί θα έκανα ένα catwalk οπότε ήθελα να ήμουν σε shape, σε σωστό shape (σωματότυπο). Οι συγκεκριμένες ενέσεις αυτό που κάνουν ουσιαστικά είναι ότι σου κόβουν την όρεξη στο να θέλεις να φας, ή τη λιγούρα και τρως συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία τα τρως μόνο και μόνο για την επιβίωσή του σου ουσιαστικά, δηλαδή δεν είναι ότι πεινάς δεν έχεις το αίσθημα της πείνας. Δεν λιγουρευόμουν τίποτα χρησιμοποιώντας τις συγκεκριμένες ενέσεις αλλά πάντα αυτό το τονίζω και πρέπει να σημειωθεί, εάν δεν σε παρακολουθεί κάποιος ειδικός μπορεί να προκαλέσεις μεγάλο πρόβλημα στην υγεία σου. Εγώ το έκανα ουσιαστικά για ένα μήνα. Στην μήνα ήταν τέσσερις ενέσεις. Το goal (στόχος) μου ήταν να χάσω 6 κιλά. Εγώ είχα χάσει 5 νομίζω, ή 6 κάπου εκεί. Εγώ δεν είχα καμία παρενέργεια, με την επίβλεψη του γιατρού μου, πήγαινε μια χαρά η όλη διαδικασία«, ανέφερε χαρακτηριστικά το μοντέλο ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν σκέφτηκε ποτέ πως το συγκεκριμένο φάρμακο το στερεί από κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη απάντησε:

«Κοίταξε να δεις αυτό έχει γίνει διότι κάποιοι άνθρωποι, μάλλον κάποια φαρμακείο, χορηγούν το συγκεκριμένο φάρμακο χωρίς αγωγή. Αν το χορηγήσεις χωρίς αγωγή, χωρίς κάποιος γιατρός να σου το έχει γράψει κι απλά πάνε και παίρνουν κατά κόρον αυτό το φάρμακο, ε ναι! Εγώ δεν το έκανα με αυτό τον τρόπο και δεν θεώρησα ότι στερώ αυτό το φάρμακο από κάποιον διαβητικό και δεν μπορείς φυσικά να παίρνεις αυτή την αγωγή για όλη σου την ζωή γιατί δεν είσαι διαβητικός.

Ναι γνωρίζω κόσμο από τον κύκλο μου που έχει πάρει αυτές τις ενέσεις. Τώρα δεν γνωρίζω πως τις προμηθεύτηκαν, θεωρώ ότι δεν μπορείς να τις προμηθευτείς. Εγώ αυτό κατάλαβα, γιατί όταν πήγαινα στο φαρμακείο να πάρω την συγκεκριμένη ένεση μου ζητούσαν την αγωγή να είναι γραμμένο το συγκεκριμένο φάρμακο οπότε δεν ξέρω πως το παίρνουν οι υπόλοιποι.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από ένα χρόνο περίπου η Κατερίνα Πεφτίτση είχε φωτογραφηθεί με εσώρουχα για το YOU και η αλήθεια είναι πως η σημερινή της εικόνα είναι αρκετά αλλαγμένη (δείτε εδώ την φωτογράφιση που είχε κάνει τότε).

Η νέα της εικόνα

Η ανακοίνωση του Ιατρικού συλλόγου για το συγκεκριμένο φάρμακο

Αξίζει να σημειωθεί πως, πριν λίγους μήνες, με αφορμή τη δημοσιότητά για τη χρήση του Ozempic από ανθρώπους που επιθυμούν να χάσουν βάρος ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισήμανε με ανακοίνωσή του ότι η σεμαγλουτίδη (σ.σ Ozempic) είναι φάρμακο, που προορίζεται για την αντιμετώπιση του διαβήτη.

«Στην χώρα μας χορηγείται σε διαγνωσμένους διαβητικούς ασθενείς μόνο με ηλεκτρονική συνταγή» υπογραμμίζει ο ΠΙΣ, τονίζοντας ότι υπάρχει σκεύασμα «της ιδίας οικογενείας, η λιραγλουτίδη (saxenta)», που βοηθά όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος. Το saxenta «περιέχει ποσότητα δραστικής ουσίας κατάλληλης για αυτόν τον σκοπό (και μεγαλύτερη από την απαιτούμενη για την ρύθμιση του διαβήτη). Το φάρμακο αυτό δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ και δεν συνταγογραφείται ηλεκτρονικά».

«Ο ΠΙΣ κάνει έκκληση προς τους γιατρούς να μην συνταγογραφούν σεμαγλουτίδη για απώλεια βάρους με ψευδή διάγνωση διαβήτη, και ζητά από τους φαρμακοποιούς να μην χορηγούν λιραγλουτίδη χωρίς συνταγή γιατρού».

Υπογραμμίζει πως για την προμήθειά του, «και παρά την απαράδεκτη καθημερινή πρακτική της απευθείας αγοράς από το φαρμακείο», οι ασθενείς θα πρέπει να το προμηθεύονται μετά από ιατρική συμβουλή και χειρόγραφη συνταγή. «Γιατί όπως κάθε φάρμακο, χορηγείται σύμφωνα με τις ενδείξεις του. Το φάρμακο βέβαια είναι ασφαλές με ήπιες παρενέργειες κυρίως από το γαστρεντερικό οι οποίες συμβάλουν στη μειωμένη λήψη τροφής».

«Με βάση τα ανωτέρω επιστημονικά στοιχεία:

  • Οι ιατροί οφείλουν να μην συνταγογραφούν σεμαγλουτίδη για απώλεια βάρους, θέτοντας ψευδώς την διάγνωση του διαβήτη.
  • Οι φαρμακοποιοί οφείλουν να μη χορηγούν την λιραγλουτίδη χωρίς συνταγή γιατρού, εφαρμόζοντας όσα διδάσκονται σε όλες τις φαρμακευτικές σχολές του πλανήτη ανά τους αιώνες.
  • Η Πολιτεία οφείλει να εντάξει την παχυσαρκία στις νόσους που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ώστε να μπορούν να συνταγογραφηθούν ηλεκτρονικά ακόμα και φάρμακα που δεν αποζημιώνονται. Οφείλει ανέκαθεν βεβαίως να υποβάλει το αυτονόητο για ευρωπαϊκή χώρα, της χορήγησης φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή κατά τις επιταγές της επιστήμης.
  • Οι πολίτες που επιθυμούν να χάσουν βάρος χρειάζεται να γνωρίζουν ότι η επίτευξη αυτού του δύσκολου στόχου δεν είναι εφικτή εύκολα με «θαυματουργά» φάρμακα και μεθόδους. Απαιτεί συστηματική προσπάθεια διαρκείας και υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής. Εφόσον στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται και η λήψη φαρμάκων, χρειάζεται να λαμβάνουν ιατρική συμβουλή και καθοδήγηση για να είναι αυτή ασφαλής και αποτελεσματική.

«Τέλος για όσους εμπιστεύονται τις διαδικτυακές πληροφορίες, σας ενημερώνουμε ότι ο Dr Google δεν εφημερεύει ποτέ», έγραφε χαρακτηριστικά η τότε ανακοίνωση.