«Η αλήθεια και το σωστό είναι στη μέση....» - Το ξεκαθάρισμα του Περικλή Κονδυλάτου για τις δηλώσεις του σχετικά με τα πρότυπα ομορφιάς

«Να υπάρχει συμπερίληψη όλων των ανθρώπων...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
«Η αλήθεια και το σωστό είναι στη μέση....» - Το ξεκαθάρισμα του Περικλή Κονδυλάτου για τις δηλώσεις του σχετικά με τα πρότυπα ομορφιάς

Στην Κατερίνα Ζαρίφη και στην εκπομπή Οδός Ζαρίφη 2, βρέθηκαν καλεσμένοι το μεσημέρι της Δευτέρας 27/11, ο Βασίλης Ζούλιας και ο Περικλής Κονδυνάτος. Μεταξύ άλλων ο σχεδιαστής κοσμημάτων ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει για τις γυναίκες με περισσότερα κιλά και τα πρότυπα ομορφιάς.

«Οι Ελληνίδες θα έλεγες ότι έχουν την αίσθηση του μέτρου, δεν το βλέπω πια αυτό στο δρόμο όμως. Βλέπω κορίτσια με παραπάνω κιλά να βγάζουν κοιλιές έξω, που δεν έχω πρόβλημα με τα παραπάνω κιλά, αλλά αυτό με το body shaming και όλα αυτά τα κινήματα... λίγο έχουμε χάσει το μέτρο. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που κάτι δεν του πηγαίνει, να επιδεικνύει τα λίπη. Δεν γίνεται να βλέπουμε διαφημίσεις με υπέρβαρες γυναίκες να χορεύουν μπαλέτο ή διαφήμιση για σερβιέτα που να μας δείχνει ότι το πρότυπο είναι μία 100 κιλά που τα πετάει κι έξω. Κάποια στιγμή πρέπει να βγει κάποιος με θάρρος και να τα πει, γιατί ζούμε την εποχή του politically correct που όλοι φοβόμαστε να μιλήσουμε» (δείτε εδώ αναλυτικά τι είχε πει).

Το ξεκαθάρισμα του Περικλή Κονδυλάτου για τις δηλώσεις για τα πρότυπα ομορφιάς

«Ήταν αισθητική τοποθέτηση και πρωτίστως κάτι που κανείς δεν ασχολήθηκε. Είπα ότι από εκείνο το σημείο σαν κοινωνία είχαμε πρόβλημα συμπερίληψης, φτάσαμε στο άλλο άκρο και προβάλλουμε μόνο αυτό. Αυτό είναι το άλλο άκρο! Η αλήθεια και το σωστό είναι στη μέση. Να υπάρχει συμπερίληψη όλων των ανθρώπων, έχουν ίσα δικαιώματα. Εγώ είπα την προσπάθειά μας να φέρουμε την ισότητα φτάνουμε στο άλλο άκρο και τα φέρνουμε αυτά ως πρότυπα.

Σε μια εκπομπή είχα πει για το πρόβλημα υγείας που είχα και την εγχείρηση που έκανα και τι έπρεπε να πει η μαμά μου; Άνοιξε να δεις τη Δανάη Μπάρκα; Λέω ένα άτομο που με έβρισε και αναφέρθηκε και στη δουλειά μου (δείτε εδώ)» ανέφερε ο Περικλής Κονδυλάτος.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Ζούλιας είπε: «Έλα μάζεψέ το τώρα! Ζήτα συγγνώμη!»

Δείτε εδω το βίντεο: