«Το χρωστάω στην κόρη μου» - Η συγκινητική ανάρτηση του Γιώργου Παπαγεωργίου από την αίθουσα τοκετού με τη Δανάη Μιχαλάκη

«Υποκλίνομαι»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Η Δανάη Μιχαλάκη μπορεί να επέστρεψε στο σπίτι της μετά τη γέννα, παίρνοντας εξιτήριο άρον άρον (δείτε εδώ τον λόγο), ωστόσο ο Γιώργος Παπαγεωργίου έχει ακόμα στο μυαλό του τις στιγμές που έζησε δίπλα της στο μαιευτήριο, φέρνοντας στον κόσμο την κόρη τους.

Γι' αυτό δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, την Τετάρτη 29/11, μία φωτογραφία από εκεί, λίγο μετά τη γέννα, δίπλα στη σύζυγό του, με τους γιατρούς και τις μαίες στο πλευρό τους, συνοδεύοντάς την με τα πιο τρυφερά λόγια.

Η συγκινητική ανάρτηση του Γιώργου Παπαγεωργίου μετά τη γέννα της Δανάης Μιχαλάκη

«Όταν ήμουν μικρός, είχα την τύχη να μεγαλώσω ανάμεσα σε γυναίκες. Εκτός από τη μάνα μου, γνώρισα 2 γιαγιάδες, 2 θείες και η υπομονή και η φροντίδα τους λειτουργούσε πάνω μου καταλυτικά. Τις θαύμαζα (και τις θαυμάζω) και πάντοτε η φύση τους ασκούσε πάνω μου μια επιρροή μαγική και θεραπευτική. Βλέποντας από κοντά τη γέννηση της κόρης μου και τη διαδικασία που πέρασε η γυναίκα μου, ο θαυμασμός μου μετατράπηκε σε κάτι βαθύτερο.

Το συνοψίζω σε ένα ρήμα: Υποκλίνομαι. Υποκλίνομαι στη γυναικεία φύση, στη γυναικεία δύναμη, στη σοφία του γυναικείου σώματος. Στις μέρες που ήρθαν, άρχισα να σκέφτομαι πόσο αδιανόητο είναι το γεγονός ότι η πατριαρχία (που δεν γνωρίζει φύλο) μεσουρανεί εδώ και αιώνες. Υπόσχομαι όσο ζω, να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μάχομαι κατά των πατριαρχικών καταλοίπων και των αυταρχικών συμπεριφορών που τα συνοδεύει. Το χρωστάω στην κόρη μου.

Ευχαριστώ τον γιατρό μας @sotiristrompoukis τη μαία μας @stamvara καθώς και το προσωπικό του Ιασώ για τη φροντίδα και την στήριξη που παρείχαν στη γυναίκα μου. Στις γυναίκες μου», σημείωσε χαρακτηριστικά, συγκεντρώνοντας χιλιάδες like και σχόλια.

Δείτε επίσης: Δύσκολο το πρώτο βράδυ της Μιχαλάκη και του Παπαγεωργίου στο σπίτι με το μωρό - «Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα...»

Γιώργος Παπαγεωργίου Δανάη Μιχαλάκη μαιευτήριο
Instagram / Γιώργος Παπαγεωργίου