O «πόλεμος των Τράγκα» συνεχίζεται: Τι δηλώνει ο δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα για τις νέες νομικές κινήσεις του

«Θα ζητήσουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα την παύση του συνεκτελεστή της διαθήκης»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Νέο επεισόδιο στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους κληρονόμους που όρισε ο Γιώργος Τράγκας, τον μεγάλο γιο του Γιάννη και την σύζυγό του Μαρία Καρρά -υπενθυμίζουμε ότι ο μικρότερος γιος του Φρειδερίκος (Φρέντυ) έχει αποποιηθεί κάθε περιουσιακό στοιχείο. Αφορμή το γεγονός ότι μέσα στον προηγούμενο μήνα, πληροφορήθηκαν πως δαπανήθηκαν ορισμένα ποσά από την περιουσία του θανόντος δημοσιογράφου και εκδότη, που ωστόσο έχει δεσμευτεί από το 2022 και ελέγχεται από τις αρμόδιες αρχές.

Το youweekly.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Γιάννη Τράγκα, τον Νίκο Αγαπηνό, ο οποίος έδωσε φως σε ορισμένα κρίσιμα στοιχεία της υπόθεσης. Όπως διευκρινίζει: «Η έγκληση έγινε κατά της Μαρίας Καρρά, ενός Ελβετού δικηγόρου και ενός Μοντεγάσκου συμβολαιογράφου για κακουργηματική απιστία, επειδή χρησιμοποιήθηκε ένα χρηματικό ποσό που θα έπρεπε να είναι δεσμευμένο μέχρι να περατωθεί η διαδικασία και να αξιολογηθούν οι απαιτήσεις του ελληνικού δημοσίου στο πραγματικό τους ύψος. Γίνονται πληρωμές, από τα πρόσωπα τα οποία καταμυνύονται για υποχρεώσεις που δεν αφορούν την κληρονομιά».

Νίκος Αγαπηνός
Ο δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα, Νίκος Αγαπηνός
facebook/agapinoslaw

Τι αξιώνει ο εντολέας σας, ο Γιάννης Τράγκας;

Πλήρη καταγραφή του ενεργητικού, ούτως ώστε να μπορέσει να πληρωθεί το όποιο παθητικό, και κυρίως αναφερόμαστε στις αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου, που φυσικά θα ευδοκιμήσουν, για να μπορέσει μετά στη συνέχεια να τύχει και αυτός της δίκαιης διανομής του υπολοίπου της περιουσίας με βάση τη βούληση που διαθέτει στη διαθήκη την οποία κατέχει.

Μέχρι σήμερα (1/12) έχει υπάρξει αντίδραση από την άλλη πλευρά;

Η πρωτοβουλία ανήκει πλέον στις ελληνικές αρχές. Ο αρμόδιος εισαγγελέας που έχει χρεωθεί τη συγκεκριμένη μήνυση, θα καλέσει εντός τριμήνου, τους μηνυόμενους για να δώσουν εξηγήσεις. Παράλληλα θα προχωρήσουμε και θα ζητήσουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα την παύση του συνεκτελεστή της διαθήκης, του Ελβετού δικηγόρου, ώστε να μην μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Είχατε δηλώσει τον Ιούνιο του 2022 ότι η υπόθεση της δέσμευσης θα λήξει σύντομα. Ενάμιση χρόνο αργότερα συνεχίζονται οι έρευνες. Υπάρχει κάποια εξέλιξη;

Η διαδικασία είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο, έχουν επέμβει οι ελληνικές ελεγκτικές αρχές οπότε πολλά στοιχεία καλύπτονται από απόρρητο. Ωστόσο σύντομα θα υπάρχουν πολύ θετικές εξελίξεις. Το «πότε» θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως αν εν τέλει θα υπάρξει συμμόρφωση της άλλης πλευράς, της κ. Καρρά, στην πλήρη καταγραφή του διοικητικού συνόλου της περιουσίας. Αυτό είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή.