«Θέλαμε και οι δύο να μην διαρρεύσει» - Η συνέντευξη του Στάνκογλου για το διαζύγιό του λίγο πριν γνωστοποιηθεί η νέα του σχέση

«Τι να προσπαθήσω; Αφού υπάρχει κάτι άλλο»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Θέλαμε και οι δύο να μην διαρρεύσει» - Η συνέντευξη του Στάνκογλου για το διαζύγιό του λίγο πριν γνωστοποιηθεί η νέα του σχέση

Ο Γιάννης Στάνκογλου παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή Τετ - α - τετ, η οποία προβλήθηκε την Κυριακή 3/12 με τον ηθοποιό να μιλάει μεταξύ άλλων για την δουλειά του, το επάγγελμά του, τα παιδιά του και την προσωπική του ζωή.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε στο κομμάτι του χωρισμού του από την πρώην σύζυγό του και μητέρα των παιδιών του. Το πρώην ζευγάρι μάλιστα χώρισε με την είδηση να αποκαλύπτεται πολύ αργότερα για να προφυλαχθούν τα παιδιά τους.

Σε ότι αφορά την προσωπική του ζωή και την είδηση, που ''έσκασε'' την Δευτέρα 4/12, πως ο Στάνκογλου είναι σε σχέση με πολύ γνωστή παρουσιάστρια (δείτε αποκλειστικές λεπτομέρειες) δεν έκανε καμία αναφορά, καθώς μίλησε περισσότερο για το παρελθόν του.

Οι νέες δηλώσεις για τον χωρισμό του Γιάννη Στάνκογλου

«Με την πρώην σύζυγό μου γνωριστήκαμε, αφού μου έκανε μία οντισιόν στην Αθήνα και αφού πήρα το ρόλο ήρθα στην Κύπρο για γυρίσματα και έτσι γνωριστήκαμε και ζήσαμε για 20 χρόνια πολύ έντομα. Τον γάμο τον έκανα για το πάρτι. Παντρευτήκαμε, όταν η Αλίκη ήταν 8 μηνών έγκυος, με πολιτικό γάμο, το κάναμε πιο πολύ για τους φίλους μας.

Είχαμε ζήσει πολλά πράγματα μαζί, ήταν ένας άνθρωπος πολύ σημαντικός για εμένα και δε θα πάψει ποτέ να είναι. Είναι καταρχάς η μητέρα των παιδιών μου και κατά δεύτερον ένας μεγάλος έρωτας, δεν το συζητάμε. Ήμασταν 20 χρόνια μαζί, με παύσεις αραιά και που, αλλά 20 χρόνια.

Τα συζητούσαμε όλα μαζί, δε γινόταν αλλιώς. Δεν είναι εύκολο το να χωρίζεις και ειδικά από έναν άνθρωπο, που τον αγαπάς και που τον έχεις ερωτευτεί βαθιά, που έχεις ζήσει πολλά πράγματα μαζί, έχεις μεγαλώσει μαζί, σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά από τη στιγμή, που δε μπορεί να εξελιχθεί κάτι, νομίζω είναι καλύτερο το πενθήσεις όσο χρειαστεί να πενθήσεις και απλά να συνεχίσεις να τον έχεις μέσα στη ζωή του, γιατί έτσι και αλλιώς υπάρχουν και δύο παιδιά.

Η Φοίβη και ο Φίλιππος. Τα ζευγάρια, που χωρίζουν νομίζω, ότι γίνεται σταδιακά. Φτάνεις στο σημείο, που λες «Τι να προσπαθήσω; Αφού υπάρχει κάτι άλλο». Νομίζω, ότι αυτό είναι καλό για όλους. Και για το ζευγάρι, που λέμε, αλλά και αν έχεις παιδιά.

Είμαστε συνεπιμέλεια, κανονικά. Μισές ημέρες εγώ, μισές ημέρες η Αλίκη. Ρωτήσαμε και ειδικό, μιλήσαμε και στα παιδιά και νομίζω, ότι έχουμε δύο παιδιά, που έχουν καταλάβει και είναι χαρούμενα. Είμαι υπερήφανος για εκείνα.

Δεν είναι δύσκολο να μην μαθευτεί το διαζύγιο. Εγώ, όπως έχει καταλάβει δεν είμαι ένας άνθρωπος, που θέλω να είμαι και στα ταμπλό, στα πρωτοσέλιδα. Θα μου ήταν πολύ εύκολο να πάρω ένα τηλέφωνο, αλλά δεν είναι τέτοιος άνθρωπος.

Όλο το άλλο θες να το περνάς μόνος σου. Πρέπει να έχεις προσωπική ζωή δεν το συζητάμε. Θέλαμε και οι δύο να μην διαρρεύσει το διαζύγιο, για τα παιδιά. Δεν ήθελα τα παιδιά μου να το ζήσουν με έναν τέτοιο τρόπο, να πηγαίνουν έξω από ένα περίπτερο και να με βλέπουν.

Δεν είμαι σίγουρος, αν είμαι έτοιμος να ερωτευτώ ξανά, είναι αν σου έρθει και αν σου έρθει θα το καταλάβεις με τη μία. Κάτι γίνεται με το φλερτ, που δέχομαι. Αντιδράω αναλόγως με τον άνθρωπο, πως γίνεται, σε τι φάση είμαι εγώ. Δεν έχω θέμα να κάνει η γυναίκα το πρώτο βήμα», είπε ο Γιάννης Στάνκογλου.

Ποια είναι η πρώην πλέον σύζυγος του

Ο Γιάννης Στάνκογλου ήταν παντρεμένος με τη σκηνοθέτιδα Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν που είναι και σεναριογράφος. Γεννήθηκε στη Λιόν της Γαλλιάς το 1973, ενώ έχει μεγαλώσει στη Λευκωσία. Οι σπουδές της έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ και είχαν σαν κεντρικό θέμα τον κινηματογράφο και τις καλές τέχνες ενώ είχε εξειδίκευση στη σκηνοθεσία και τη γραφή σεναρίου.

«Με τη σύζυγό μου γνωριστήκαμε για δουλειά. Μου έκανε οντισιόν. Με βρήκε μέσω Ίντερνετ. Δεν υπήρξε έρωτας με την πρώτη ματιά. Με την τρίτη υπήρξε. Δουλέψαμε στην ταινία της. Μετά φύγαμε μαζί στη Νέα Υόρκη, κάναμε εκεί μια παράσταση. Γυρίσαμε πίσω. Στο σπίτι η σύζυγός μου είναι το αφεντικό. Υπάρχει μεγάλος θαυμασμός του έναν για τον άλλον», είχε πει μεταξύ άλλων ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου για την γυναίκα του.

Δείτε επίσης: Ταξιτζής απείλησε με πιστόλι τον Γιάννη Στάνκογλου και αποπειράθηκε να τον πατήσει

Γιάννης Στάνκογλου σύζυγος χωρισμός

Τι έχει πει για να παιδιά τους

«Είμαι έτοιμος να δεχτώ το πρώτο φλερτ της κόρης μου. Με δυσκολία ίσως, αλλά το περιμένω. Αρκεί να μη μου φέρει κανέναν φλώρο! Ίσως πάλι να μην είναι και τόσο κακό κι αυτό! Το σίγουρο είναι πως δύσκολα θα με κοροϊδέψει, αν και δεν νομίζω πως θα το κάνει. Είναι πολύ ειλικρινές παιδί», είχε πει για την κόρη του.