Στη φυλακή ο τράπερ για τις ανατινάξεις σε ΑΤΜ: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από...» - Οι πρώτες δηλώσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου

«Ντρέπομαι που εμφανίζομαι ξανά ενώπιών σας, έχοντας κάνει το ίδιο λάθος»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Στη φυλακή ο τράπερ για τις ανατινάξεις σε ΑΤΜ: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από...» - Οι πρώτες δηλώσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Τα τελευταία 24ωρα έχει δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος γύρω από το όνομα πολύ γνωστού τράπερ, καθώς συνελήφθη διότι ανατίναξε μαζί με σπείρα ΑΤΜ, ξεπλένοντας παράλληλα τα χρήματα που έβγαζε με αυτόν τον τρόπο σε video clip του (δείτε εδώ τις πρώτες του δηλώσεις).

Σήμερα, Τετάρτη 6/12, ο ίδιος βρέθηκε ενώπιων του ανακριτή ώστε να απολογηθεί, όμως τα λόγια του δεν κατάφεραν να πείσουν και έτσι κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, όπως και οι δυο συγκατηγορούμενοί του ως συνεργοί του.

Οι δηλώσεις του τράπερ μετά την προσωρινή του κράτηση

Σύμφωνα με την εκπομπή του ALPHA, T-Live, ο ίδιος επισήμανε: «Ντρέπομαι που εμφανίζομαι ξανά ενώπιών σας, έχοντας κάνει το ίδιο λάθος. Δεν θέλω να δικαιολογηθώ για τις πράξεις μου και ζητώ μία δεύτερη ευκαιρία κυρίως για τα παιδιά μου», ενώ εξήγησε πως η εμπλοκή του αφορούσε μόνο τις εκρήξεις στα ΑΤΜ, οι οποίες φρόντισε να γίνονται σε απόμερα σημεία, ώστε να μην κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος: «Ποτέ δεν θα διακινδύνευα την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα κάποιου ανθρώπου», ανέφερε συγκεκριμένα.

Αναλυτικά η απολογία του

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο ίδιος δήλωσε στην απολογία του:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το κοινωνικό σύνολο για την αξιόποινη συμπεριφορά μου και είμαι διατεθειμένος να υποστώ τις συνέπειες των πράξεων μου στο μέτρο και στο βαθμό όμως της πραγματικής μου εμπλοκής όπως θα σας την περιγράψω».

Σε άλλο σημείο, εξήγησε: «…Στη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος μου που αφορά εκρήξεις το 2021 σε ΑΤΜ από την πρώτη στιγμή ομολόγησα την εμπλοκή μου στο σύνολο των πράξεων που μου αποδίδονταν και χωρίς την παρουσία δικηγόρων ακριβώς γιατί πάγια αρχή μου να αποδέχομαι την ευθύνη για τις πράξεις μου και να μην διακομοδώ το έργο των διωκτικών και ανακριτικών αρχών. Δυστυχώς όμως υπέπεσα στο ίδιο λάθος για δεύτερη φορά, «πείθοντας» εσφαλμένως τον εαυτό μου ότι αυτή η φορά θα είναι μία ακόμη και τελευταία και ότι δεν θα προκαλέσω κακό σε κάποιον άνθρωπο, όπως και στο παρελθόν. …Ντρέπομαι που εμφανίζομαι ενώπιον σας ξανά έχοντας κάνει το ίδιο λάθος ξανά και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθώ για τις πράξεις μου».

Και πρόσθεσε: «Στο σημείο αυτό θέλω να διευκρινίσω χωρίς να θεωρηθεί ότι αυτό αποτελεί προσπάθεια να μειώσω την απαξία των πράξεών μου ότι εξαρχής είχα ξεκαθαρίσει πως η συμμετοχή μου θα περιοριστεί μόνο σε ότι αφορά εκρήξεις σε ΑΤΜ τραπεζών ότι ποτέ δεν θα διακινδύνευα την υγεία και την σωματική ακεραιότητα τους αθώου πολίτη, γι’ αυτό και η πράξη στην οποία συμμετείχα σε αυτήν την δικογραφία τους και στην προηγούμενη τελούνταν συγκεκριμένες ώρες και σε απομακρυσμένα σημεία ώστε να μην υπάρχουν άνθρωποι, ποτέ δεν θα έμπαινα στο σπίτι κάποιου που ζει με την οικογένειά του για να τελέσω την οποιαδήποτε ληστεία γνωρίζοντας ότι τα χρήματα των τραπεζών είναι ασφαλισμένα και επομένως θα επιστραφούν τους και το ότι τα αμάξια που εκλάπησαν ήταν ασφαλισμένα και οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιώνονταν».

«Αποδέχομαι μόνο τη συμμετοχή μου στην έκρηξη στην Ερμιόνη», σημείωσε αργότερα και συνέχισε: «Η περίπτωση για την οποία αποδέχομαι την εμπλοκή μου αφορά στην έκρηξη που έλαβε χώρα την 02/12/2023 και ώρα 04:30 στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας το οποίο βρισκόταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη του καταστήματος με την επωνυμία «ΧΡΩΜΑΤΟΔΟΜΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΟΕ» επί της συμβολής της Επαρχιακής Οδού Κρανιδίου – Ερμιόνης και της Επαρχιακής Οδού Ερμιόνης-Γαλατά στην Ερμιόνη Αργολίδας. Ο βασικός μου ρόλος και πρωταρχικός μου σκοπός ήταν να διασφαλίσω ότι δεν θα κινδυνεύσει η ανθρώπινη ζωή και η ακεραιότητα κανενός ανθρώπου».

Για την προστασία της συζύγου του, δήλωσε: «Θέλοντας λοιπόν να την προστατεύσω της είπα να μπει μέσα στο σπίτι καθώς θα λάμβανε χώρα η έκρηξη διαβεβαιώνοντας ότι εκείνη την στιγμή δεν θα κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή και καμία περιουσία ανθρώπου. Γι’ αυτό και όπως αποδεικνύεται δεν τραυματίστηκε κανένας άνθρωπος από αυτήν την πράξη μου και δεν προκλήθηκε καμία ζημία στο συγκεκριμένο σπίτι γιατί ακριβώς η έκρηξη ήταν άκρως ελεγχόμενη».

Για την απόπειρα διάρρηξης στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας στις 22/09/2023, την έκρηξη στο Πεταλίδι στις 04/10/2023, τη διάρρηξη με έκρηξη στην Ανδραβίδα στις 06/10/2023, τη διάρρηξη με έκρηξη στο Λούρο Πρέβεζας στις 07/11/2023 και την απόπειρα διάρρηξης στην παραλιακή οδό Πάλαιρου Αιτωλοακαρνανίας, υποστήριξε:

«Δεν έχω καμία σχέση με τις υπόλοιπες πράξεις και δη με όσες υπάρχει χρήση όπλου! Δεν μπορεί άλλωστε να σταθεί στην δοκιμασία της λογικής το επιχείρημα εγώ να είμαι αυτός που πυροβολεί στην θέα των αστυνομικών στην περίπτωση στο Αίγιο, αυτός που κρατάει το όπλο στην περίπτωση στο Πεταλίδι μπροστά σε έναν απλό πολίτη, αυτός ο οποίος σηκώνει το πιστόλι στον ουρανό στην περίπτωση της απόπειρας διάρρηξης στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας, ενώ στην υπόθεση στην Ερμιόνη στην οποία συνελήφθην στα πλαίσια του αυτοφώρου είμαι αυτός που φροντίζω να μην τραυματιστεί η γυναίκα που βρίσκεται στο σπίτι της μαζί με τον σύζυγό της και βγαίνει στα μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει ηρεμώντας την και λέγοντάς της ότι όλα είναι καλά και να μπει μέσα επειδή θα προκληθεί ζημιά» και κατέληξε: «Δεν μπορεί λοιπόν, μέσα σε τρεις μήνες να μεταμορφώνομαι από έναν στυγνό πυροβολητή σε έναν ευαίσθητο άνθρωπο».