«Πέρασα κι εγώ πολλά...» - Η δημόσια εξομολόγηση της Ανθής Σαλαγκούδη για την εποχή που εργαζόταν στην ΕΡΤ

«Καλό είναι να υπάρχει και...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Τη δημοφιλή δημοσιογράφο και παρουσιάστρια ενημερωτικών εκπομπών, Ανθή Σαλαγκούδη, τη γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από τη συμμετοχή της στο reality επιβίωσης, "Survivor", του καναλιού του ΣΚΑΪ. Μπορεί ο κύκλος αυτός για εκείνη να έχει κλείσει οριστικά, όπως έχει εξηγήσει (δείτε εδώ τι έχει πει για τη συμμετοχή της στο παιχνίδι επιβίωσης), ωστόσο η επαγγελματική της πορεία έχει τραβήξει μία ανοδική πορεία και έχει κάνει καινούργια ξεκινήματα (δείτε τι κάνει σήμερα στην επαγγελματική της ζωή).

Παράλληλα, εκείνη σήμερα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, παραχώρησε μια βαθιά εξομολογητική συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή "Breakfast@Star", που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του Star. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, την περίοδο που εργαζόταν στην ΕΡΤ, αλλά και για το πώς αντιλαμβάνεται το κομμάτι της ενημέρωσης.

Οι δηλώσεις της Ανθής Σαλαγκούδη για την εμπειρία της από την εποχή της στην ΕΡΤ

«Μου αρέσει πάρα πολύ, που παρουσιάζω πλέον, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Είχα στην αρχή κάποιους ενδοιασμούς, γιατί δεν μπορούσα να με φανταστώ σε κάτι τέτοιο. Βλέπω πάντα τις εκπομπές μου, για να βελτιωθώ. Δεν είναι δική μου επιλογή να μην έχουμε εμείς στο κανάλι νούμερα τηλεθέασης, αλλά θεωρώ, ότι είναι εργαλείο για τους παρουσιαστές.

Εγώ είχα δεχθεί προτάσεις και από κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά επέλεξα να μείνω εδώ, αφού με είχε πιστέψει η διοίκηση του καναλιού. Ήταν κυρίως για εκπομπές ψυχαγωγίας, αλλά θα επέλεγα να κάνω ενημέρωση. Βέβαια, ποτέ δε λέω ποτέ, ιδίως σε δύσκολες εποχές, όπως αυτές. Καλό είναι να υπάρχει και ενημέρωση, όταν μπορεί κάποιος να το υποστηρίξει. Το να ακούγεται η κάθε άποψη ανθρώπων που ίσως δεν θα έπρεπε να εκφέρουν καν άποψη, πρέπει να μπορούν να το υποστηρίξουν όταν μιλούν για σοβαρά πράγματα και πιο κοινωνικά θέματα.

Πέρασα κι εγώ πολλά. Είχα ακούσει τα εξ' αμάξης απ’ όλο τον χώρο τότε, αλλά με εμένα στην ΕΡΤ ήταν κάτι μαζικό που έγινε. Στοχοποιήθηκα πολιτικά. Δεν έβγαινα από το σπίτι μου. Υπήρξε περίοδος που είχα αγοραφοβία, φοβόμουν, αν με αναγνώριζε ο κόσμος τι θα μου έλεγε», εξομολογήθηκε η επιτυχημένη δημοσιογράφος.