Σπύρος Φωκάς: 40 μέρες μετά τον θάνατό του - Η ανακοίνωση της συζύγου και της κόρης του

Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο προς τιμήν του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Σπύρος Φωκάς έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 10/11, μετά από μάχη που έδωσε για τα κρατηθεί στη ζωή το τελευταίο διάστημα, καθώς μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα και πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί για να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο ηθοποιό. Η σύζυγός του, μάλιστα, Λίλιαν Φωκά, χόρεψε ζεϊμπέκικο προς τιμήν του, φορώντας λευκό σακάκι (δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες).

Έκτοτε πέρασαν περίπου 40 ημέρες, γι' αυτό και ύστερα από ανάρτηση στη σελίδα από το Σπίτι του Ηθοποιού στο Facebook, ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο τις επόμενες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, αυτό θα λάβει χώρα την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Απόστολου Παύλου Κορίνθου.

Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Σπύρου Φωκά

Σπύρος Φωκάς Μνημόσυνο

Ο γάμος με τη Λίλιαν Φωκά και η θετή του κόρη

Η καλή του, ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν στο πλευρό του. Περνούσε τις ημέρες της δίπλα του, προσευχόταν και περίμενε να το δει να ανακτά της δυνάμεις του, ακόμη κι όταν και η ίδια πάλευε στην κλινική για τη ζωή της.

Πρόκειται για την τέταρτη σύζυγο του ηθοποιού, αφού ο ίδιος είχε παντρευτεί άλλες τρεις φορές, χωρίς ωστόσο να έχει αποκτήσει βιολογικά παιδιά με καμία από τις πρώην συζύγους του. Η κόρη της Λίλιαν Φωκά, Κωνσταντίνα (δείτε την εδώ), παρόλα αυτά, έγινε παιδί του στην πορεία, αφού υπήρξαν στήριγμα ο ένας για τον άλλο όλα αυτά τα χρόνια.

Δείτε επίσης: «Σε ηλικία 19 ετών είχα την Κωνσταντίνα μου, από ξαφνικό έρωτα» - Η σύζυγος του Σπύρου Φωκά "έσπασε" τη σιωπή της για τις οικονομικές δυσκολίες, το παιδί και τα προβλήματα υγείας

Οι δυο τους παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο το καλοκαίρι του 2013 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με εκείνη να έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο παρελθόν στην εφημερίδα Espresso: «Γνωριστήκαμε το 2008 τυχαία σε μια δουλειά. Ήταν να πάω σε μια περιοδεία με θίασο. Εγώ ήμουν αρνητική και είχα αποφασίσει να μην ακολουθήσω. Ξαφνικά ακούω να λένε "Περιμένουμε να έρθει το ταξί με τον κ. Φωκά". Και ξανακάθομαι και περιμένω να δω τον Φωκά. Εκεί γνωριστήκαμε, από σύμπτωση».

Δείτε επίσης: Η οικονομική καταστροφή και η ζωή του τα τελευταία χρόνια - Το κοντέινερ 40 τετραγωνικών που έμενε

Λίλιαν Φωκά Σπύρος