Ρένα Βλαχοπούλου: «Πήγε η γυναίκα στο θέατρο κλαίγοντας της λέει "Δεν σας έκλεψα"! Τελικά...» - Άγνωστο περιστατικό 20 χρόνια μετά το θάνατό της

Η αποκάλυψη του Μάκη Δελαπόρτα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Συγκίνηση προκλήθηκε το Σαββατοκύριακο με την είδηση πως τα οστά της Ρένας Βλαχοπούλου μεταφέρθηκαν στην αγαπημένη της Κέρκυρα, 20 χρόνια μετά το θάνατο της (δείτε βίντεο). Η σπουδαία ηθοποιός, έφυγε από τη ζωή στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2004 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είχε νοσηλευτεί στις 16 Ιουλίου για να χειρουργηθεί, έχοντας υποστεί διάτρηση στομάχου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς. Στις 30 Ιουλίου του 2004 η σορός της εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι Αγίου Λαζάρου του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών. Η κηδεία της τελέστηκε δημοσία δαπάνη το Σάββατο 31 Ιουλίου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών υπό τη συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας "Μάντζαρος" που ήρθε από την Κέρκυρα, με παρουσία πολλών συναδέλφων της και απλού κόσμου. Την ημέρα της κηδείας της όλα τα καταστήματα του νησιού παρέμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους.

Χθες Τρίτη 26/12 ο Μάκης Δελαπόρτας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 στην ΕΡΤ και έκανε αποκαλύψεις για τη ζωή της.

Οι αποκαλύψεις του Μάκη Δελαπόρτα για την Ρένα Βλαχοπούλου

«Δεν ήθελε το σταριλίκι η Ρένα. Με πολύ ζόρι όταν βγαίναμε την έκανα να βαφτεί. Μια φορά πήγαμε σε ένα κινέζικο με ένα σκουφί και με μία καπαρντίνα έτσι άβαφη. Της λέω "βρε Ρένα μου βάλε λίγο κραγιονάκι, θα σε δει ο κόσμος". Άντε μωρέ δεν με γνωρίζει κανείς έτσι", μου είπε. Σηκώνομαι να πάω στην τουαλέτα. Γυρίζοντας με σταματάει μία κυρία και μου λέει "Κύριε Δελαπόρτα τι τυχερός που είστε και κάνετε παρέα με την κυρία Βλαχοπούλου. Σας παρακαλώ να με πάτε κοντά να σας πω κάτι που θέλω". Λέω "καλέ πηγαίνετε η κυρία Ρένα είναι απλός άνθρωπος". Λέει "όχι πείτε ότι είμαστε γνωστοί".

Δείτε επίσης: Πέθανε στο γηροκομείο ο αδερφός της Ρένας Βλαχοπούλου - "Έφυγε" κρατώντας στην αγκαλιά του μια οικογενειακή φωτογραφία

Πάω εγώ ανυποψίαστος και λέω "Ρένα από εδώ μία γνωστή μου θέλει κάτι να σου πει". Και τι της λέει; "Κυρία Ρένα μου πώς στενοχωριέμαι που σας βλέπω από κοντά. Πώς είστε έτσι; Χάλια έχετε γίνει!". Μου λέει "γνωστή σου είναι η κυρία; Και μου την έφερες εδώ να μου πει τα συχαρίκια; Άι στον διάολο κι εσύ κι αυτή μαζί κι αφήστε με να φάω μόνη μου". Και την άφησε να φάει μόνη της, περίμενα στο αυτοκίνητο», αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας στην εκπομπή της ΕΡΤ.

«Η Ρένα είχε τρελά πράγματα. Μια φορά είχε μια κυρία που τη βοηθούσε στο σπίτι. Είχε πάει στο καμαρίνι η γυναίκα και της είπε "δεν έχω να φάω, έχω τρία παιδιά να με πάρετε σπίτι" και είπε "δεν έχω ανάγκη αλλά αφού έχεις τρία παιδιά έλα να με βοηθάς".

Την πήγε σπίτι και της λέει “σε αυτό το συρτάρι έχω 20 χιλιάρικα, αυτά τα μετράω κάθε μέρα, μην λείψει κανένα. Είχε μία τρέλα ότι την κλέβουν, ήταν το αδύναμο σημείο της. Κάθε ημέρα πήγαινε και τα μετρούσε 20. Μια μέρα πάει και τα μετράει 19. "Α, την κλέφτρα με έκλεψε". Της λέει "έλα εδώ, 19 είναι τα χιλιάρικα, τα μαζεύεις και φεύγεις. Θα έρθεις και το βράδυ στο θέατρο να πάρεις τα πράγματά σου". Πήγε η γυναίκα στο θέατρο κλαίγοντας της λέει "Δεν σας έκλεψα". "Δεν με ενδιαφέρει" της λέει. Πήγε η Ρένα στο σπίτι τα μετράει 20 είχε πιάσει σιρόπι και είχε κολλήσει. "Πω, πω την ξεφτίλισα τη γυναίκα!". Πήγε τη βρήκε της λέει "άντε βρε, χαλάλι το χιλιάρικο που πήρες"», αποκάλυψε στη συνέχεια για άλλο περιστατικό.