Μικαέλ Σουμαχερ: Τσακίζει κόκαλα η φωτογραφία που δημοσίευσε η κόρη του 10 χρόνια μετά το ατύχημα του

Με αφορμή τα γενέθλια του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μικαέλ Σουμαχερ: Τσακίζει κόκαλα η φωτογραφία που δημοσίευσε η κόρη του 10 χρόνια μετά το ατύχημα του

Μια πολύ συγκινητική ανάρτηση έκανε η κόρη του Μίκαελ Σουμάχερ, Τζιν, 10 χρόνια μετά το ατύχημα που είχε ο πατέρας της κατά την διάρκεια σκι, το οποίο τον καθήλωσε σε ένα κρεβάτι, αλλάζοντας τις ζωές τους για πάντα. Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του.

Η οικογένεια του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του και προσπαθεί να τον προστατεύσει, ώστε να μην βγαίνουν φωτογραφίες του στη δημοσιότητας, ενώ επιθυμούν να μην μεταφέρουν πληροφορίες σχετικά με την υγεία του. Μάλιστα, πριν μερικούς μήνες, έγινε γνωστό πως η γυναίκα του θα κινηθεί νομικά, εναντίον περιοδικού για εξώφυλλο που δημοσίευσε.

Η φωτογραφίες που δημοσίευσε η κόρη του Μίκαελ Σουμάχερ

Στις 3/1 η κόρη του Τζιν, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μια φωτογραφία από την εφηβική της ηλικία μαζί με τον μπαμπά της και τον αδερφό της Μικ (ο οποίος είναι οδηγός στην Formula).

«Χρόνια πολλά μπαμπά. Αναδρομή σε μια από τις πολλές περιπέτειές μας» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης της.

Μικαέλ Σουμάχερ παιδιά

Πως έγινε ο τραυματισμός που του άλλαξε την ζωή

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, σε σημείο που βρισκόταν εκτός της πίστας. Η βοήθεια που του παρασχέθηκε ήταν άμεση και οι τραυματιοφορείς έφτασαν κοντά του σε διάστημα οκτώ λεπτών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Μουτιέ (στις 11:53 τοπική ώρα) έχοντας ακόμη τις αισθήσεις του. Το νοσοκομείο στο Μουτιέ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το συμβάν και ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη γειτονική Γκρενόμπλ (στις 12:45 τοπική ώρα).

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, τα τραύματα που έφερε ο Σουμάχερ ήταν πιο σοβαρά απ' ότι αρχικά έδειχναν. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και οι γιατροί τον υπέβαλαν σε τεχνητό κώμα. Ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς είχε εγκεφαλική αιμορραγία.

Μελέτη του βίντεο και φωτογραφικού υλικού από την κάμερα που ήταν στο κράνος του Σουμάχερ από τις γαλλικές αρχές δείχνουν πως ο Σουμάχερ δεν έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα την ώρα που χτύπησε. Ερευνάται αν ο Σουμάχερ μείωνε την ταχύτητά του πριν το ατύχημα, πιθανώς επειδή δεν αισθανόταν καλά.

Στις 16 Ιουνίου του 2014, η μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, προχώρησε σε ανακοίνωση όπου ενημέρωσε πως ο Σουμάχερ βγήκε από το κώμα, ενώ μεταφέρθηκε και από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύονταν για 6 μήνες, σε άγνωστο μέρος, ώστε να ξεκινήσει την αποθεραπεία του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έκτοτε, οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του είναι λίγες, ύστερα και από επιθυμία της συζύγου του.

Πηγή wikipedia