Χάρης Δούκας: «Είναι κήρυκες μίσους και εμπάθειας» - Η απάντηση για το περιστατικό στο Σύνταγμα με την κόρη Ζαμπέτογλου & Γαλακτερού

«Τι να έκανα; Να γίνει το Σύνταγμα πεδίο μάχης;»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χάρης Δούκας: «Είναι κήρυκες μίσους και εμπάθειας» - Η απάντηση για το περιστατικό στο Σύνταγμα με την κόρη Ζαμπέτογλου & Γαλακτερού

Ο Χάρης Δούκας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Κοινωνία ώρα Mega σήμερα Παρασκευή 5/1. Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, μίλησε τόσο για τα πολιτικά και τις σκέψεις που έχει για την Αθήνα, ενώ ρωτήθηκε και για το περιστατικό στο Σύνταγμα με την κόρη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Νάσου Γαλακτερού.

Η μικρή βρέθηκε δίπλα στη μητέρα της την παραμονή της πρωτοχρονιάς όσο εκείνη παρουσίαζε την συναυλία, την οποία ακολούθησε η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του έτους και η έναρξη του 2024 (δείτε εδώ το βίντεο). Μάλιστα, φωτογραφήθηκε και δίπλα στον νέο Δήμαρχο χαμογελαστή και περήφανη.

Τα σχόλια που ακολούθησαν για την τελετή ήταν πολλά, ωστόσο υπήρξε ένα το οποίο ξεχώρισε και όχι για τους σωστούς λόγους. Μία γυναίκα, η οποία δεν έκανε την έρευνά της, θεώρησε πως η νεαρή είναι προσφυγόπουλο και γέμισε οργή διότι θεώρησε πως αυτό ήταν ένας συμβολισμός και πως πλέον δεν θα υπάρχει χώρος για Έλληνες σε αυτές τις γιορτές (δείτε εδώ την ανάρτηση). Στη συνέχεια ωστόσο ακολούθησαν πολλά ίδια σχόλια.

Η απάντηση του Χάρη Δούλα για την κόρη Ζαμπέτογλου - Γαλακτερού

«Δέχθηκα σχόλια επειδή σηκώθηκα με την κόρη της Νάνσυς και του Νάσου. Ντροπή τους όσοι τα είπανε. Το δεύτερο είναι διότι είχα φέρει την εκπρόσωπο της Eurovision η οποία είπε πολυπολιτισμικά τραγούδια. Ντροπή τους δεύτερη φορά. Θέλω να πάει πάρα πολύ καλά και στην Eurovision. Το τρίτο διότι σηκώθηκαν σημαίες της Παλαιστίνης. Υπήρχε ένα συλλαλητήριο, όπως σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις - δεν το ήξερα βεβαίως εγώ - στο Σύνταγμα και μετά μπήκαν μέσα και άρχισαν να σηκώνουν σημαίες. Παράλληλα και μετά μπήκανε μέσα.

Είναι δημόσιος χώρος ελεύθερης πρόσβασης. Τι να έκανα; Να έλεγα να κατέβουν οι σημαίες με πολλές χιλιάδες κόσμου, με οικογένειες και παιδιά και να γίνει το Σύνταγμα πεδίο μάχης; Υπήρχε σώφρων άνθρωπος, ο οποίος εκείνη την ώρα θα μετέτρεπε αυτή τη γιορτή σε πεδίο μάχης; Νομίζω ότι αυτές οι φωνές, οι οποίες έκανα πολύ θόρυβο, είναι όμως λίγες και η Αθήνα της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης έδωσε απάντηση. Ντροπή τους είναι απαράδεκτο», ανέφερε αρχικά ο Δήμαρχος Αθηναίων.

«Αυτό δείχνει μίσος και εμπάθεια. Είναι κήρυκες μίσους και εμπάθειας. Ενώ προσπάθησαν να δημιουργήσου θόρυβοι, οι φωνές της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης τους κέρδισαν, επικράτησαν. Είναι μία προσέγγιση που θα δείξει ότι το σωστό θα δείξει τον δρόμο και ότι όσο και να φωνάζουν, οι δημοκρατία ξέρει να προστατεύει τον εαυτό της», συμπλήρωσε.