Ρωμανίδης για αποχώρηση Κακούρη από την παράσταση "Βασιλιάς Ληρ": «Έχει ακουστεί πολλές φορές και όχι μόνο για...»

Όσα δήλωσε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

Η αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη από την θεατρική παράσταση "Βασιλιάς Ληρ" που είναι προγραμματισμένη να ανέβει στο Εθνικό Θέατρο, έχει προκαλέσει τεράστιο σούσουρο στο χώρο της υποκριτικής. Το γεγονός πως έγινε εντελώς ξαφνικά αλλά και ένα βίντεο που δημοσίευσε ο ίδιος ο ηθοποιός μιλώντας για τοξικότητα και κατεβάζοντας το λίγα λεπτά αργότερα, δημιούργησε πολλά ερωτηματικά.

Από πλευράς της η επίσημη ανακοίνωση του θεάτρου αναφέρει πως «Ανακοινώνεται ότι στην παραγωγή Βασιλιάς Ληρ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, μετά από παραίτησή του για προσωπικούς λόγους ο Λεωνίδας Κακούρης αντικαθίσταται από τον Γιάννη Νταλιάνη. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν ξανά στις 13 Ιανουαρίου».

Το σχόλιο του Θοδωρή Ρωμανίδη για την αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη

Ο Θοδωρής Ρωμανίδης, μίλησε στην εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα και σχολίασε το συγκεκριμένο γεγονός.

«Εδώ και σαράντα χρόνια που ασχολούμαι με τον χώρο, δεν νομίζω ότι έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Ο άνθρωπος για να φύγει, κάποιος λόγος θα υπάρχει, γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχει ακουστεί κάτι για τον συγκεκριμένο ηθοποιό, ξέρω ότι είναι πολύ συνεργάσιμος και στα σήριαλ που έχει παίξει. Το Εθνικό είναι αυτό που είναι, το τι έχει γίνει το γνωρίζουν μόνο αυτοί οι δύο άνθρωποι»., ανέφερε αρχικά ο Θοδωρής Ρωμανίδης.

«Δεν γνωρίζω τον κύριο Χουβαρδά. Αυτό που έγραψε ο Λεωνίδας Κακούρης για τον Γιάννη Χουβαρδά, όπου τον χαρακτήρισε σκληρό, έχει ακουστεί πολλές φορές και όχι μόνο για τον συγκεκριμένο. Στον θέατρο πιστεύω πως δεν χωράει δημοκρατία, είσαι εκεί για να υπηρετήσεις το όραμα τους σκηνοθέτη», συμπλήρωσε.

Η δήλωση του σκηνοθέτη της παράστασης

Ο αντικαταστάτης του ωστόσο έχει βρεθεί (δείτε τις δηλώσεις του), ενώ η εκπομπή Happy Day στον ALPHA, επικοινώνησε με τον σκηνοθέτης της παράστασης "Βασιλιάς Ληρ" και τον ρώτησε σχετικά, με τον ίδιο ωστόσο να μην θέλει να δώσει απάντηση.

«Ευχαριστώ πολύ για το ευγενικό σας μήνυμα. Δεν έχω όμως να προσθέσω τίποτε ή να πω κάτι διαφορετικό από την ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση» είπε χαρακτηριστικά στην δημοσιογράφο, Βιβή Μπουγιούρα.