Νίκη Σερέτη: «Αναρωτιόμουν γιατί είμαι διαφορετική, όλοι είχαν άλλο χρώμα»

«Θεωρώ τον εαυτό μου κυρίως Ελληνίδα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Η Νίκη Σερέτη συνάντησε την Αθηναϊδα Νέγκα στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά» του Action 24. Η γοητευτική ηθοποιός μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, που τη βρήκαν να μετακομίζει πολύ γρήγορα από το Κονγκό στην Ελλάδα, καθώς και στα σχόλια που έχει λάβει στο παρελθόν και πλέον θέλει να αφήσει πίσω της. Όπως λέει χαρακτηριστικά, δεν έχουν τόσο σημασία οι λέξεις καθαυτές, αλλά η πρόθεση που κρύβεται από πίσω τους όταν τις λέμε.

Αρχικά η Νίκη Σερέτη δήλωσε: «Γεννήθηκα στο βελγικό Κονγκό και ήρθα στην Ελλάδα μαζί με τον αδελφό μου. Ο μπαμπάς μου είναι Έλληνας και ήθελε να μεγαλώσουμε στην Ελλάδα. Δεν έχω κάποια θύμηση απ' όταν ήμουν ενός μηνών, οπότε όλο μου το βίωμα ήταν στην Ελλάδα. Θεωρώ τον εαυτό μου κυρίως Ελληνίδα, σαφέστατα με ρίζες από την Αφρική».

Δείτε επίσης: Ανδριάνα Καγιά: «Αυτή την ξινίλα πού την ξέρω» - Όταν η παίκτρια του Survivor έκανε πασαρέλα στο Shopping Star

Νίκη Σερέτη: «Όπως και να με πεις, δεν έχω θέμα»

Πάνω σε αυτό το σημείο, η Αθηναΐς Νέγκα την ρώτησε: «Θεωρείς ότι είναι σωστό να λέμε Αφροελληνίδα;» με την ηθοποιό, που συμμετέχει στην θεατρική παράσταση Doctor να απαντάει: «Αν το πεις με ωραίο τρόπο, όπως και να με πεις, δεν έχω κανένα θέμα. Η πρόθεση είναι αυτή που αλλάζει τα πράγματα. Ακόμα και κάποιον αν τον πεις χοντρό ή οτιδήποτε, αν το πεις με μια πρόθεση για να τον θίξεις... Αν πεις "μαύρη" και με υποτιμάς, σαν ο “λευκός” να είναι ο κυρίαρχος, εκεί χάνουμε λίγο την γλώσσα».

«Δεν πέρασες όμως εύκολα», σχολίασε αμέσως μετά η Αθηναϊς Νέκα με την Νίκη Σερέτη να δηλώνει πως: «Είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν και δεν μου αρέσει πολύ να τριγυρίζω εκεί γιατί το “Δεν πέρασα εύκολα” σημαίνει ότι τώρα είμαι πολύ καλά και αυτό με ανάγκασε ή με καθόρισε ώστε να δουλέψω τον εαυτό μου για να μπορώ να αντέχω αυτά που μικρότερη δεν άντεχα ή δεν γνώριζα ή φοβόμουν πολύ. Κι εγώ ακόμα αναρωτιόμουν “Γιατί είμαι διαφορετική”, γιατί είχαν όλοι άλλο χρώμα. Ευτυχώς υπήρχε ο δίδυμος αδερφός μου. Εξαιτίας του έγινα ηθοποιός, γιατί έκανε μόντελινγκ, τώρα είναι αθλητής-γυμναστής».

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξη θυμήθηκε και μία παλαιότερη δήλωσή της για την μητρότητα: «Πριν από τρία χρόνια είχα πει ότι αν έκανα παιδί θα δυσκολευόταν. Αυτοαναιρούμαστε, κάθε μέρα όπως στο θέατρο είμαστε ο συνεχόμενα μεταβαλλόμενος εαυτός μας. Τώρα δεν θα το έλεγα, αλλά σίγουρα πέρασε από τη σκέψη μου γιατί αντιμετώπισα εμπόδια και δυσκολίες»