Κατερίνα Στικούδη: «Ο παλιός πρέπει να σέβεται και να εκτιμάει τον νέο» - Η απάντηση στις επίμαχες δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα

«Κάπου εκεί το έχουμε χάσει πιστεύω...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κατερίνα Στικούδη: «Ο παλιός πρέπει να σέβεται και να εκτιμάει τον νέο» - Η απάντηση στις επίμαχες δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα

Ο Γιώργος Νταλάρας πριν από μερικές ημέρες πραγματοποίησε δηλώσεις σχετικά με τους νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι διαφημίζουν λουκάνικα και μπέργκερ (δείτε εδώ), κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εναντίον του. Σε αυτές τις δηλώσεις, λοιπόν, θέλησε να απαντήσει η Κατερίνα Στικούδη μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΙ, Γειά σου, την Κυριακή 14/1.

Το μοντέλο και τραγουδίστρια ανέφερε, συγκεκριμένα, πως δεν θα δίσταζε να διαφημίσει φαγητά, καθώς έχουν αλλάξει πλέον οι καιροί και όλα έχουν να κάνουν περισσότερο με την αισθητική που έχει ο καθένας. Τόνισε, μάλιστα, πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός από τους παλιούς προς τους καινούργιους καλλιτέχνες.

Η απάντηση της Κατερίνας Στικούδη στις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα

«Εγώ θα διαφήμιζα και λουκάνικα και μπιφτέκια και μπέργκερ και πατάτες και όλα τα νόστιμα πράγματα. Εντάξει τώρα, έχουν αλλάξει οι εποχές. Μπορεί να θεωρεί από άποψη αισθητικής ότι είναι κάπως. Αλλά αν μια παραγωγή είναι πανάκριβη, μεγάλη θα βγει κάτι πάρα πολύ ωραίο. Να σταματήσουμε να κρίνουμε τους άλλους στο τι κάνουν και τι επιλέγουν. Η πορεία και η διάρκεια κρίνει τον καθένα. Ο παλιός πρέπει να σέβεται και να εκτιμάει τον νέο και ο νέος πρέπει να μη ξεχνάει ότι υπήρχε ο παλιός, κάπου εκεί το έχουμε χάσει πιστεύω. Το πρόβλημα δεν είναι στα μπέργκερ και στα πιτόγυρα», επισήμανε.

Δείτε επίσης: Γιώργος Νταλάρας - Οι αξέχαστες κόντρες του!

Οι νέες δηλώσεις του που προκάλεσαν

Όχι απλά δεν μετάνιωσε για τις δηλώσεις τις προηγούμενης εβδομάδας, αλλά ο Γιώργος Νταλάρας ανοίγει νέα μέτωπα και υποστηρίζει τις απόψεις του μέχρι τέλους. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και τον Νίκο Συρίγο, όπου σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τραγουδιστές που κάνουν διαφημίσεις για αλυσίδες γρήγορου φαγητού, όπως ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής παραχώρησε εκ νέου συνέντευξη στην εκπομπή του Mega «Ακόμα δεν είδες τίποτα», και τον Πάνο Κατσαρίδη, όπου επέμεινε στις αρχικές του θέσεις, και μάλιστα αναφέρθηκε εκ νέου σε τραγουδιστές της νέας γενιάς, τους οποίους χαρακτήρισε «Θεόφαλτσους» και «Για γέλια». Όσον αφορά τις πρώτες του δηλώσεις, ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε μεταξύ άλλων: «Φυσικά δεν είχα υπόψιν μου ότι λέγοντας ή κάνοντας κάποια σχόλια θα γίνει αυτό και μάλιστα όχι τώρα, περιστασιακά σχολιάζω το περιβάλλον μας γύρω από το τραγούδι. Όλη μου η ζωή είναι μια αγωνία για το τι ακριβώς σημαίνει τραγουδιστής και τραγούδι στη χώρα μας. Για εμένα καλός τραγουδιστής είναι πρώτα απ’ όλα αυτός που έχει καλή φωνή».

undefined

Και διευκρίνισε: «Καλή φωνή σίγουρα έχουν ο Αντώνης Ρέμος, ο Νίκος Βέρτης, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Αυτούς τους ανθρώπους τους εκτιμώ πάντα και θα τους ξεχωρίζω. Άλλο πράγμα είναι να τραγουδάς και να έχεις καλή φωνή και άλλο να τραγουδάς αξιόλογα τραγούδια. Υπάρχουν πολλοί καλλίφωνοι τραγουδιστές που δεν τραγουδούν αξιόλογα τραγούδια και αυτό είναι επιλογή τους».

Ο Γιώργος Νταλάρας αρνήθηκε να σχολιάσει επιμέρους δηλώσεις-απαντήσεις, όπως εκείνη του Γρηγόρη Αρναούτογλου, αλλά πρόσθεσε: «Για μένα ο πήχης είναι πολύ ψηλά και δεν πρόκειται να τον κατεβάσω, γι' αυτό μπορεί να φαίνονται λίγο περίεργα αυτά που λέω. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ανάλογα τη ζωή που έχει διαλέξει να κάνει. Αν κάποιος μουσικός ή τραγουδιστής αποφασίσει να αλλάξει δουλειά, και μπορεί να κάνει επιχείρηση, είναι σαφές ότι δεν θα τον κρίνω και δεν θα ασχοληθώ μαζί του».

Και συνέχισε: «Σε κάποιες διαφημίσεις στις στάσεις είδα κάτι κοτόπουλα και μπιφτέκια που διαφημίζουν Έλληνες τραγουδιστές. Κάποιοι από αυτούς, που είναι διάσημοι και έχουν μεγάλες καριέρες είναι θεόφαλτσοι και για γέλια. Όταν ένας άνθρωπος έχει καλή φωνή, κερδίζει πολλά χρήματα από τη δουλειά του, και ο κόσμος τους έχει ανταμείψει ώστε να ζουν αξιοπρεπώς και πολυτελώς από το τραγούδι, θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι μία κακή συμπεριφορά απέναντι στην αισθητική του κόσμου γίνεται ύβρις».

Ο τραγουδιστής αποκάλυψε πως είχε συμβουλέψει τον Σάκη Ρουβά να προσέχει, καθώς «“Θα μείνουν πολύ λίγα πράγματα, για τα οποία δεν θα είναι ευχαριστημένος αργότερα, όπως οι φούστες, οι συνομιλίες με τον Ηλία Ψινάκη και η τούμπα”. Του είπα να εμβαθύνει στη μουσική, να καταλάβει την ιστορία του τραγουδιού... Σε αυτή τη χώρα δεν έχουμε το δικαίωμα να χαριεντιζόμαστε με τα καλά της Μυκόνου, τη λιακάδα, τις τηγανητές πατάτες και that's all». Κλείνοντας αναφέρθηκε σε ορισμένα σχόλια: «Μου αρέσει που λένε ότι ο Νταλάρας είναι παλαιάς κοπής, γιατί είμαι, και μου αρέσουν οι άνθρωποι και τα αντικείμενα της παλιάς κοπής. Τα εμπιστεύομαι αυτά μέχρι να βρω κάτι πιο αξιόλογο να με κερδίσει από τη νέα εποχή».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του: