Εύα Καϊλή: Καταγγέλει μασονία, παραβίαση δικαιωμάτων και συγκρούσεις συμφερόντων

Όσα είπε για την έρευνα για το Qatargate

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Εύα Καϊλή παραχώρησε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Quarta Repubblica, η οποία προβλήθηκε εχθές από το ιταλικό κανάλι Retequattro. Εκεί λοιπόν, μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερη μίλησε για την υπόθεση Qatargate.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA που δημοσίευσε αποσπάσματα της συνέντευξης της, αναφέρθηκε σε δεσμούς των δικαστών με τον ελευθεροτεκτονισμό και σε συγκρούσεις συμφερόντων που προέκυψαν, με αποτέλεσμα να μην εφαρμοστούν στην περίπτωσή της οι εγγυήσεις που υπάρχουν στην Ιταλία, γράφει το protothema.gr.

Οι δηλώσεις της Εύας Καϊλή για την υπόθεση Qatargate

H πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε αποφασισμένη να αποδείξει την αθωότητά της, καθώς θα φανεί ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες εις βάρος της. Μέχρι ώρας, η Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς κατηγορήθηκε ότι βρισκόταν στο επίκεντρο ενός δικτύου δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και φυλακίστηκε για 6 μήνες.

Δείτε επίσης: Η αποκάλυψη για το σπίτι των 650.000 ευρώ και το σύμφωνο συμβίωσης με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι

«Για να με πιέσουν τις πρώτες ημέρες, μου είπαν ότι θα αναλάμβαναν την κόρη μου οι κοινωνικές υπηρεσίες, όλα αυτά για να με κάνουν να ομολογήσω κάτι που δεν διέπραξα. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν στην καρδιά της Ευρώπης τέτοιες παραβιάσεις δικαιωμάτων. Ζήτησα να μιλήσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη και νομίζω ότι είναι σωστό να μάθουν οι πολίτες τι έχει συμβεί πριν από τις ευρωεκλογές», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Επίσης, αναφέρθηκε στον ανακριτή, Μισέλ Κλεζ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την υπόθεση λόγω υποψιών για σύγκρουση συμφερόντων, αφού αποκαλύφθηκε ότι ο γιος του και ο γιος της ευρωβουλευτή Μαρία Αρένα είχαν μια κοινή επιχείρηση ιατρικής κάνναβης.

Εύα Καϊλή

H σχέση με την κόρη της πλέον

Τις πρώτες της δηλώσεις μετά την αποφυλάκιση της παραχώρησε η Εύα Καϊλή σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης (δείτε εδώ τη σπάνια δημόσια εμφάνιση της). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρωινού και της δημοσιογράφου Έλλης Αυξεντίου η πολιτικός προσπαθεί, μετά από όλη αυτή την περιπέτεια, να περάσει χρόνο με την κόρης, την οποία στερήθηκε όσο καιρό εκρατείτο.

Στην πρώτη συνέντευξη που είχε δώσει είχε δηλώσει: «Προσπαθούσα να μείνω ψύχραιμη. Τις πρώτες μέρες σφράγισαν το διαμέρισμα, δεν τους ένοιαζε πού είναι το μωρό και δε μπορούσα να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου. Λένε πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Ξύπνησα το πρωί, είχαμε κάτι δουλειές να κάνουμε και ξαφνικά εμφανίστηκε η αστυνομία στο πάρκινγκ. Μου είπαν ότι συνέλαβαν τον σύζυγό μου και ότι πήραν το αμάξι του. Σκέφτηκα ότι είχε να κάνει με κάποιο τροχαίο ατύχημα» (δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη)

Σύμφωνα, λοιπόν με τις πληροφορίες, η Εύα Καϊλή "ξενάγησε" τη 2,5 ετών Αριάδνη στο Ευρωκοινοβούλιο, θέλοντας να αποκαταστήσει τον χαμένο χρόνο που είχαν μητέρα και κόρη. «Άντεξα και αντέχω για το παιδί μου. Αφού είναι το παιδί μου καλά, είμαι κι εγώ καλά» δήλωσε η πολιτικός.

Σχετικά με τον εν διαστάσει σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, η δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι κατοικούν στην ίδια πολυκατοικία αλλά σε ξεχωριστούς ορόφους. Ο πατέρας με την μικρή του κόρη έχει καθημερινή επαφή, καθώς μένουν πολύ κοντά.

Ωστόσο, μετά το σκάνδαλο και τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει τηλεφωνήσει να ρωτήσει για τη δική της κατάσταση, σε ανθρώπινο επίπεδο, ούτε για το παιδί της από την ημέρα που συνελήφθη.

Ο Βέλγος Σβεν Μαρί ο δικηγόρος της σε δηλώσεις του που προβλήθηκαν στην ίδια εκπομπή ανέφερε: «Το όνομά της βολεύει για να τη στοχοποιούν και για να δημιουργούνται τίτλοι, μόνο και μόνο για να δείξουν ότι το Βέλγιο πολεμάει τη διαφθορά.»