Νίκος Συρίγος: «Η βλακεία είναι ανίκητη, τον δικαιολογώ απολύτως» - Στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα ο δημοσιογράφος! Ξέσπασε η Φαίη Σκορδά

Χαμός στο πλατό του Fay's Time

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Νίκος Συρίγος: «Η βλακεία είναι ανίκητη, τον δικαιολογώ απολύτως» - Στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα ο δημοσιογράφος! Ξέσπασε η Φαίη Σκορδά

Μια τεράστια κουβέντα άνοιξε το μεσημέρι της Δευτέρας 22/1 στο πλατό της εκπομπής του ΣΚΑΙ, Fay's Time, μόλις βγήκε στον αέρα ο Νίκος Συρίγος, ώστε να μιλήσει για τον σάλο που δημιουργήθηκε μετά το ξέσπασμα του Γιώργου Νταλάρα προς τους δημοσιογράφους που τον περικύκλωσαν στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση (δείτε εδώ το βίντεο).

Ο δημοσιογράφος θέλησε να εξηγήσει για ποιο λόγο απολογήθηκε στον τραγουδιστή, διότι σε εκείνον παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη για τους καλλιτέχνες με τα μπέργκερ και τα λουκάνικα (δείτε την εδώ), βάζοντάς τον στο στόχαστρο, με την Φαίη Σκορδά να διαφωνεί μαζί του σε διάφορα σημεία.

Η έντονη συζήτηση του Νίκου Συρίγου με τη Φαίη Σκορδά για τον σάλο γύρω από τον Γιώργο Νταλάρα

  • Νίκος Συρίγος: «Όταν κάναμε τη συνέντευξη, ο Γιώργος Νταλάρας μου είπε ότι δε δίνει συνεντεύξεις στην τηλεόραση, και ότι δε μιλάει στην τηλεόραση, αλλά στον Νίκο. Γι’ αυτό εγώ αισθάνθηκα την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη που τον έβαλα σε αυτή τη διαδικασία. Για μένα, το να κάνω συνέντευξη στον Γιώργο Νταλάρα ήταν ένα όνειρο ζωής και αυτά που προβάλλαμε εμείς, ήταν ένα κομμάτι αυτών που είπε. Ο ίδιος κατέθεσε την άποψή του. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο τρόπος που λειτουργεί η τηλεόραση έβαλε τη Σούλα και την Κούλα, να μιλήσει γι’ αυτά που είπε ο Γιώργος Νταλάρας… Είτε από έλλειψη άλλων θεμάτων είτε από έλλειψη έμπνευσης είτε από τον λάθος τρόπο που λειτουργεί η τηλεόραση. Κάναμε follow up στο follow up...Εγώ πραγματικά - και το έχω καταθέσει πάρα πολλές φορές - δεν είμαι από αυτούς που είναι περήφανοι για τον τρόπο που λειτουργούμε. Θεωρώ πως η δουλειά μας, έτσι όπως γίνεται, έχει πάρα πολλές παθογένειες. Και αυτή η εικόνα, με τον Γιώργο Νταλάρα να κατεβαίνει έχοντας κάνει ένα μεγαλειώδες αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, να τον περιμένουν αυτά τα παιδιά από κάτω - που έχουν τελευταία την ευθύνη γιατί εμείς τα στέλνουμε -, εκείνος τους αρνήθηκε τρεις φορές να μιλήσει και συνέχιζαν να τον πιέζουν και να τον πιέζουν… Γιατί έτσι λειτουργούμε εμείς και έτσι είναι η τηλεόραση σήμερα. Κάποιοι ενοχλούνται και κάποιοι θα το εκφράσουν».
  • Φαίη Σκορδά: «Σε κάποια σημεία συμφωνώ. Το ότι δέχτηκε να μιλήσει σε μια εκπομπή στην οποία συμμετέχεις, η οποία είναι κομμάτι της ελληνικής τηλεόρασης και ξεχωρίζει για το ήθος της… Αν είχε ένα σχόλιο σχετικά την ελληνική τηλεόραση για το πώς είναι σήμερα και το πως δουλεύουν οι εκπομπές, δε θα μπορούσε να το κάνει στη συνέντευξη ή ο τρόπος του να είναι διαφορετικός; Όταν ένας άνθρωπος ευγενικά και κάνοντας χιούμορ λέει "παιδιά, δεν θέλω να μιλήσω", θα έπρεπε να σταματήσει εκεί. Όλοι αισθανθήκαμε άβολα. Ο τρόπος, όμως, και η αντίδραση δείχνει και ποιος είναι ο άλλος, σε μια στιγμή που τσιτώνεις βγάζεις και μια πραγματική σου αλήθεια… Ήταν αναμενόμενο, και το ξέρεις πολύ καλά, να γίνει αυτό μετά τη συνέντευξή του. Εσύ δεν ήξερες όταν έκανες τη συνέντευξη, ότι όταν ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρεται σε κάποια πρόσωπα, ότι θα υπάρχει και μια απάντηση; Η αντίδραση και ο τρόπος που μίλησε, σου άρεσε;».
  • Νίκος Συρίγος: «Ναι, τον δικαιολογώ. Τον δικαιολογώ απολύτως. Είναι η αντίδραση… Η τηλεόραση έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το πώς έχει πάει η κοινωνία. Επειδή το είπε με τόσο αιχμηρό τρόπο ο Γιώργος Νταλάρας, πιστεύεις ότι δεν πρέπει να πάρουμε ένα ουσιαστικό μάθημα από όσα μας λέει; Πιστεύεις ότι η δημοσιογραφία σήμερα, είναι η ίδια όπως ήταν πριν χρόνια; Εγώ είμαι στο χώρο από το 1994. Κάποτε ένιωθα περήφανος που είμαι δημοσιογράφος, τώρα με πολλά πράγματα από αυτά που βλέπω, ντρέπομαι! Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου, όσο καλύτερα μπορώ… Δε θα πω ότι σε όλα όσα είπε ο Γιώργος Νταλάρας είναι ολόσωστος, αλλά το γενικό νόημα πρέπει να το κρατήσουμε; Ναι ή όχι; Σου αρέσει εσένα όταν σε περιμένουν απ’ έξω με το μικρόφωνο στη μούρη; Εμένα όχι, δεν μου αρέσει, αλλά καταλαβαίνω γιατί γίνεται».
  • Φαίη Σκορδά: «Για μένα είναι αυτονόητο και πρέπει να υπάρχει ισότητα και σεβασμός απέναντι σε όλους τους συνεντευξιαζόμενους… Εγώ αν ήμουν εκεί θα έλεγα "παιδιά αφήστε τον αφού δεν πρόκειται να μιλήσει". Το να φτάσεις σε ένα σημείο να ρωτάς ένα κορίτσι σαν ιεροεξεταστής τι γνωρίζει για τον Τσιτσάνη και να την αποκαλείς χαριτωμένη, δε μου αρέσει, και η λέξη κοτόπουλα. Δε μου αρέσουν αυτές οι εκφράσεις. Καταλαβαίνω και έχει απόλυτο δίκιο, απλώς φανταζόμουν ότι ο τρόπος του και για να περάσει ένα μάθημα θα ήταν διαφορετικός, με αγάπη προς τα παιδιά. Γιατί τα παιδιά αυτά έχουν όνειρα, ξεκινάνε τη δουλειά τους, και δουλεύουν με συνέπεια. Καταλαβαίνω μέχρι ενός σημείου πως τοποθετείσαι. Περιμένεις από έναν άνθρωπο που έχει την πορεία του Γιώργου Νταλάρα, με όλο αυτό που φέρει μέσα από τη καριέρα του να αγκαλιάσει τα νέα παιδιά και όχι να βρίσκει εύκολους στόχους. Θα πρέπει να πει "κοτόπουλα" και "ντρέπεται η θεία και ο θείος σου";».
  • Νίκος Συρίγος: «Αν δε το είχε κάνει έτσι, θα είχε ανοίξει αυτή η συζήτηση; Δε λέω ότι το έκανε με στρατηγική. Δε βάζω σκοπιμότητα στον Γιώργο Νταλάρα… Είδα έναν άνθρωπο να δέχεται αυτό που γινόταν από τα παιδιά εκεί... και δεν είναι τα παιδιά το πρόβλημα».
  • Φαίη Σκορδά: «Αν ήταν κάποιος άλλος τραγουδιστής, και πήγαινε στην κοπέλα και της έλεγε, "είστε γελοίοι". Πρέπει μια κοπέλα - δημοσιογράφος να το δεχτεί από έναν "χ" τραγουδιστή και όχι από έναν άλλο; Περιμένεις να έχει έναν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης»
  • Νίκος Συρίγος: «Εγώ έχω γίνει θήραμα. Το βιώνω… Το βιώνω και δε συμφωνώ, και το είπα κομψά και το έγραψα. Δε δίνει κανείς το δικαίωμα σε ένα "πέσιμο" να σε ρωτήσουν πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν και είναι άκρως προσωπικά. Προσπαθώ κάθε μέρα να βάλω την άμυνά μου με συγκεκριμένο τρόπο… Θα το ξαναπώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και δουλειάς μας… Κάποιος είπε ότι πρέπει ακόμα και να παραιτηθώ από τη δουλειά μου. Η βλακεία είναι ανίκητη. Εγώ θα συνεχίσω σε αυτή τη προσπάθεια μήπως και αλλάξει κάτι».

Η συζήτηση, ωστόσο, έπρεπε να φτάσει σε ένα τέλος λόγω τηλεοπτικού χρόνου και έτσι σταμάτησε κάπως έτσι, με τον Νίκο Συρίγο να αποκαλύπτει πως επικοινώνησε μετά από όλα αυτά με τον Γιώργο Νταλάρα, αλλά δεν θέλησε να πει περισσότερα.