Νίκος Συρίγος: «Αυτή η εικόνα με κάνει και ντρέπομαι, έχουμε χάσει το μέτρο...» - Ξεσπά για τις αντιδράσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Νταλάρα

«Στενοχωριέμαι με τον τρόπο που γίνεται η δημοσιογραφία…»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Νίκος Συρίγος: «Αυτή η εικόνα με κάνει και ντρέπομαι, έχουμε χάσει το μέτρο...» - Ξεσπά για τις αντιδράσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Νταλάρα

Την στήριξή του, μετά την Ναταλία Γερμανού (δείτε εδώ) εξέφρασε και ο Νίκος Συρίγος στον Γιώργο Νταλάρα, το πρωί της Κυριακής 21/1, μέσα από την εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι. Υπενθυμίζουμε ότι ο δημοσιογράφος είχε πάρει την συνέντευξη από τον τραγουδιστή, όπου είχε ακουστεί για πρώτη φορά η δήλωσή του σχετικά με τους συναδέλφους του που κάνουν διαφημίσεις (δείτε εδώ).

Η δήλωση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο Νίκος Συρίγος, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο ίδιος είχε αναφέρει ότι περίμενε τον θόρυβο που θα έκανε οι δήλωση του Γιώργου Νταλάρα καθώς είναι ένας πολύ σημαντικός καλλιτέχνης και ο λόγος του έχει βαρύτητα.

Οι δημοσιογράφοι ωστόσο ήθελαν μία απάντηση από τον ίδιο αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που είχαν εκφράσει την άποψή τους. Ο Γιώργος Νταλάρας ωστόσο προχώρησε σε δηλώσεις κατά των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών εκπομπών (δείτε εδώ αναλυτικά).

Η στήριξη του Νίκου Συρίγου στον Γιώργο Νταλάρα

Το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, ο Νίκος Συρίγος αρνήθηκε να πάρει θέση λέγοντας πως στεναχωριέται που έβαλε τον Γιώργο Νταλάρα σε αυτή τη διαδικασία (δείτε τι είπε η Σίσσυ Χρηστίδου). Ωστόσο σήμερα, ο δημοσιογράφος εξέφρασε την άποψή του για το συγκεκριμένο θέμα.

«Κάποιος πρέπει να τα πει. Όταν έχει πει 3 φορές ευγενικά ότι έχει πάει να μιλήσει για τον Τσιτσάνη, αυτή η εικόνα, που δε ξέρω αν είναι επιλογή των δημοσιογράφων, των αρχισυντακτών ή όσων τους στέλνουν εκεί, αυτή η εικόνα με κάνει και ντρέπομαι. Και αν δε το καταλαβαίνουμε, έχουμε θέμα. Έναν άνθρωπο που μπορεί να μη λέγεται Νταλάρας, να του βάζουμε τις κάμερες σαν ανακριτικούς φακούς, να λέει τρεις φορές ότι πήγε να μιλήσει για τον Τσιτσάνη και να συνεχίζουμε να κάνουμε ότι δεν τον ακούμε.

Έχουμε χάσει το μέτρο, έχουμε χάσει απολύτως το μέτρο. Δε δείχνουμε σεβασμό σε τίποτα. Ο Γιώργος Νταλάρας βγήκε και ξαφνικά έπεσαν πάνω του όλα αυτά τα παιδιά, που ξαναλέω δε ξέρω αν ήταν επιλογή τους… Το ότι έδωσε μια συνέντευξη και είπε κάτι, τι σημαίνει; Ότι πρέπει να τον κυνηγάμε μια ζωή παντού;

Αυτό το πράγμα που γίνεται στα πεσίματα και με τον τρόπο που γίνεται, εμένα με θλίβει, με στενοχωρεί, με ντροπιάζει. Αν δεν ντροπιάζει κανέναν άλλον, είμαστε οκ. Δε συμφωνώ με τα πεσίματα στην εκπομπή. Στενοχωριέμαι με τον τρόπο που γίνεται η δημοσιογραφία… Εγώ δεν έχω απαντήσει έτσι σε πέσιμο, αλλά δε θα κρίνω την αντίδραση του άλλου.

Η βασική ευθύνη δεν είναι των παιδιών αλλά των αρχισυντακτών που τους στέλνουν εκεί με τρέλα, ο κάθε άνθρωπος όμως πρέπει να έχει τις αντιστάσεις του… Αν δε ντρέπεται κανείς γι’ αυτή την εικόνα, τι να σας πω… » ανέφερε ο Νίκος Συρίγος.

Δείτε εδώ το βίντεο: