Σία Κοσιώνη: Έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης – Το οργισμένο μήνυμά της

«Προσοχή απατεώνες»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Σία Κοσιώνη: Έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης – Το οργισμένο μήνυμά της

Δεν είναι η πρώτη και δυστυχώς είναι πολύ πιθανόν να μην είναι η τελευταία. Θύμα της πρόσφατης «μόδας» που θέλει επωνύμους δήθεν να διαφημίζουν φαρμακευτικά προϊόντα μέσω διαδικτύου, που αποδεικνύει μετά πως είναι απάτη, έπεσε και η Σία Κοσιώνη. Πρόκειται για ακόμα ένα βίντεο που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας της Τεχνητής Νοημοσύνης, που εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.

Μέσω των συγκεκριμένων deepfake βίντεο, διάφοροι επιτήδειοι αγνώστου ταυτότητας προσπαθούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά χρησιμοποιώντας τη φυσιογνωμία αναγνωρίσιμων προσώπων της τηλεόρασης. Πρόσφατα είχε πέσει θύμα απάτης, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και η Ζήνα Κουτσελίνη, που παρουσιαζόταν να διαφημίζει ένα φαρμακευτικό προϊόν αγνώστου προέλευσης και ταυτότητας. Δείτε εδώ την αποκάλυψη που είχε κάνει στον αέρα της εκπομπής της, καθώς και τη γνώμη ειδικών.

Δείτε επίσης: Σία Κοσιώνη - Κώστας Μπακογιάννης: Αγακλιασμένοι με αθλητικά ρούχα και φόρμες στο ονειρικό Καρπενήσι λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου

Σία Κοσιώνη

Η ορισμένη ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη

Το δυσάρεστο γεγονός γνωστοποίησε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με την εν λόγω απάτη. Η δημοσιογράφος θέλησε να προειδοποιήσει τους ακολούθους της, καθώς και την ελληνική Αστυνομία με ένα δημόσιο μήνυμα το απόγευμα της Δευτέρας 22/1, στο οποίο καταγγέλλει ότι δεν έχει καμία σχέση με το σκεύασμα αδυνατίσματος που την εμφανίζουν να διαφημίζει.

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! Ενημερώθηκα για μια διαδικτυακή διαφήμιση ενός δήθεν σκευάσματος αδυνατίσματος «W-loss», η οποία όχι μόνο χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα μου, αλλά και τη φωνή μου -ναι, εκεί έχει φτάσει η τεχνολογία- για να παραπλανήσει. Προφανώς και δεν έχω καμία σχέση με αυτό και θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια. Αλλά, αυτό που προέχει, είναι να ΜΗΝ τα αγοράσει και κυρίως να ΜΗΝ τα καταναλώσει κανείς. Υπάρχει και σχετική προειδοποίηση του ΕΟΦ», έγραψε στην ανάρτησή της η Σία Κοσιώνη.