Θύμα διαδικτυακής απάτης η Ζήνα Κουτσελίνη: «Τα έκαναν μπάχαλο»

«Δεν λέω ποτέ τέτοια πράγματα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Θύμα διαδικτυακής απάτης η Ζήνα Κουτσελίνη: «Τα έκαναν μπάχαλο»

Δεν ξεκίνησε όμορφα η μέρα για την παρουσιάστρια του Star, Ζήνα Κουτσελίνη, αφού όπως παραδέχτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου, έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης. Συγκεκριμένα την ενημέρωσαν ότι κυκλοφορεί ένα βίντεο που δημιουργήθηκε με την εφαρμογή deepfake, με εκείνη ως πρωταγωνίστρια και τα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, που προβλήθηκαν στον αέρα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», ήταν σοκαριστικά.

«Δείτε τι ωραία με πλάσαραν στο διαδίκτυο, αφού έβγαλα συγκεκριμένο γιατρό στην εκπομπή. Με εκμεταλλεύτηκαν πολύ ωραία, τα πήραν και τα έκαναν μπάχαλο. SOS απάτη! Δεν λέω ποτέ εγώ τέτοια πράγματα», προειδοποίησε η παρουσιάστρια για να πασάρει το βίντεο. Στη συνέχεια παρακολούθησε με το στόμα ανοιχτό, το πρόσωπο και τη φωνή της να αναφέρουν λόγια που δεν είχε ξαναπεί ποτέ, με τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Απώτερος σκοπός του βίντεο ήταν να προωθήσει κάποιο σκεύασμα χωρίς τη δική της συγκατάθεση.

Στέλιος Ρόκκος: «Γιατί γιε μου; Γιατί Κώστα μου, μου πήρες τον Νίκο μου;» - Υποβασταζόμενη η μητέρα του στην κηδεία του αδερφού του! Ανατριχιάζουν οι φωνές της πάνω στο φέρετρο

Τι δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης για την απάτη με τη Ζήνα Κουτσελίνη

Τα μέλη της ομάδας, και οι καλεσμένοι της συμφώνησαν ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ πειστικό και θα μπορούσε πολύ εύκολα να εξαπατήσει κάποιον ανυποψίαστο, γι' αυτό εξέδωσαν SOS στον κόσμο για να φιλτράρει με προσοχή αυτά που παρακολουθεί στο διαδίκτυο. Αντίστοιχα θύματα απάτης, πέρα απ' τη Ζήνα Κουτσελίνη, έχουν πέσει μόλις το τελευταίο διάστημα η Ελένη Μενεγάκη, ο Θάνος Ασκητής και ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου.

«Το διαδίκτυο είναι χαοτικό. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, δυστυχώς δεν υπάρχει έλεγχος και αστυνομία του διαδικτύου. Όλοι αυτοί που συλλαμβάνονται είναι όταν αφήνουν ηλεκτρονικά ίχνη κάνοντας τις παρανομίες τους. Δεν μπορείς να το ελέγξεις. Με γνώμονα το δικό σου deepfake, αυτή τη στιγμή οι 3 από τους 10 θα πάνε να αγοράσουν αυτό το φαρμακάκι» είπε ο αντιστράτηογς Μανώλης Σφακιανάκης, ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας, για να συμπληρώσει: «Έχει ξεφύγει το θέμα. Υπάρχουν τρόποι αστυνόμευσης και κάποιοι πρέπει να το δουν αλλιώς, αλλά αυτό θα γίνει μόνο όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι».