Σωτήρης Τσαφούλιας – Συγκλονίζει η ιστορία από τα τελευταία γυρίσματα της Μαίρης Χρονοπούλου: «Δεν έβλεπε σχεδόν καθόλου, εάν δεν πήγαινες πολύ κοντά»

Αρχόντισσα μέχρι το τέλος

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Σωτήρης Τσαφούλιας – Συγκλονίζει η ιστορία από τα τελευταία γυρίσματα της Μαίρης Χρονοπούλου: «Δεν έβλεπε σχεδόν καθόλου, εάν δεν πήγαινες πολύ κοντά»

Στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και την εκπομπή «Watch Next» μίλησε ο Σωτήρης Τσαφούλιας. Ο γνωστός σκηνοθέτης φιλοξενήθηκε στην CosmoteTV και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Μαίρης Χρονοπούλου στη σειρά «Έτερος Εγώ», την οποία ο ίδιος σκηνοθέτησε και ήταν η τελευταία εμφάνιση της αξέχαστης ηθοποιού σε τηλεόραση και κινηματογράφο, λίγο πριν φύγει από την ζωή.

Τι δήλωσε ο Σωτήρης Τσαφούλιας για την Μαίρη Χρονοπούλου

«Ήταν συγκινητικό πως ήταν σαν να έπαιζε πρώτη φορά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το τρακ, την αγωνία της, βλέπω και τη φωτογραφία της... Δεν έβλεπε και καλά εκείνο το διάστημα και αυτό είναι το πολύ εντυπωσιακό. Ενώ δεν έβλεπε σχεδόν καθόλου αν δεν πήγαινες πολύ κοντά της, με το που λέγαμε “Πάμε”, ήταν στην καρέκλα και ξεκινούσε ο Τάσος Νούσιας να μπει στο δωμάτιο, έκανε “τακ” και “κλείδωνε” πάνω του. Δεν το πίστευα», είπε χαρακτηριστικά ο βραβευμένος σκηνοθέτης στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.

Δείτε επίσης: «Λέω συχνά ότι οι επιτυχίες μας κλειδώνουν και....» - Η αποκάλυψη του Σωτήρη Τσαφούλια για την ταινία "Έτερος Εγώ"

«Μου έλεγε: "Έχω τρακ, ξεχνάω τα λόγια, πόσοι άνθρωποι είναι τριγύρω μου"; Της λέω: "Όσοι άνθρωποι είναι τριγύρω σου, 70 άνθρωποι συνεργείο, έχουν τρακ μόνο που σε αντικρίζουν. Εσύ έχεις τρακ, γιατί είσαι σπουδαία, πάμε και μη φοβάσαι τίποτα, περιμένουμε όλοι να σε θαυμάσουμε"», κατέληξε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Η τελευταία επιθυμία της Μαίρης Χρονοπούλου

Η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από την ζωή τον περασμένο Οκτώβριο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, μετά από πτώση στις σκάλες του σπιτιού της, ενώ κατέληξε στις 6/10. Μία από τις τελευταίες εκπροσώπους του λεγόμενου «παλιού ελληνικού κινηματογράφου» έφυγε, παίρνοντας μαζί της αναμνήσεις μίας ζωής και έργα μίας άλλης εποχής, πριν ακόμα προλάβει να «γεράσει» στη συνείδηση του κόσμου. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε κατά καιρούς παρέμενε ενεργή, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη σύντομη συμμετοχή της στη σειρά «Έτερος Εγώ: Νέμεσις».

Μήνες μετά το θάνατό της, η καλή της φίλη, Νόρα Βαλσάμη μίλησε στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα για την Μαίρη Χρονοπούλου, αποκαλύπτοντας ποια ήταν η επιθυμία της και λέγοντας: «Λατρεμένη γυναίκα! Εγώ μαζί της ξεκίνησα στο θέατρο, μικρό κορίτσι. Και με ζήτησε να πάω να τη δω πριν πεθάνει. Και πήγα και την είδα στο σπίτι της 20 μέρες πριν φύγει από τη ζωή. Καθίσαμε και μιλήσαμε για όλα. Σε εκείνη την κουβέντα της μου είχε μιλήσει και για τον θάνατό της, ότι ως τελευταία επιθυμία ήθελε τα χρήματά της να τα δώσει στους φτωχούς και στην υπηρέτριά της. Είχε μεγάλη ψυχή η Μαίρη και ήταν αντράκι στον χαρακτήρα. Με τον θάνατο της Μαίρης έκλεισε ένας ολόκληρος κύκλος από τους ηθοποιούς. Πλέον είναι η σειρά μου να “φύγω”, γιατί έχω μείνει πολύ μόνη».