Αλέξης Κούγιας: «Είπε τέτοιο πράγμα;» - Η αμηχανία του στην κάμερα όταν έμαθε για τη δήλωση της Εύης Βατίδου περί μονογονεϊκής οικογένειας των παιδιών της

«Είμαι χωρισμένη, έχω μονογονεϊκή οικογένεια, έτσι μεγάλωσα τα παιδιά μου», είχε πει χαρακτηριστικά

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Αλέξης Κούγιας: «Είπε τέτοιο πράγμα;» - Η αμηχανία του στην κάμερα όταν έμαθε για τη δήλωση της Εύης Βατίδου περί μονογονεϊκής οικογένειας των παιδιών της

Η Εύη Βατίδου, πριν από μερικές ημέρες, κλήθηκε να απαντήσει για τις δηλώσεις που έκανε για τα παιδιά που καταλήγουν στα ορφανοτροφεία, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Κατερίνας Καινούργιου στον πλατό του Super Κατερίνα (δείτε εδώ).

Αφού, λοιπόν, εξήγησε πως για εκείνη είναι ντροπή ένας γονιός να παρατάει το παιδί του, εξήγησε πως καταλαβαίνει ποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζει κανείς σε μία οικογένεια και γι' αυτό είναι πιο επιφυλακτική και με το νομοσχέδιο περί τενκοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Η δήλωση της Εύης Βατίδου περί μονογονεϊκής οικογένειας

«Είμαι μάνα. Ξέρω τι σημαίνει να έχεις μεγαλώσει παιδί. Ξέρω τι σημαίνει να τσακώνεσαι μέσα στο σπίτι σου. Ξέρω τι σημαίνει ενδοοικογενειακή βία. Δεν μιλάω για μένα, μιλάω γενικά. Ξέρω τι σημαίνει "τσακώνεσαι", με την έννοια ότι βλέπω και ακούω τι γίνεται κάθε μέρα. Μη το απομονώνετε. Είμαι χωρισμένη, έχω μονογονεϊκή οικογένεια, έτσι μεγάλωσα τα παιδιά μου. Που σημαίνει ότι όταν είσαι από μονογονεϊκή οικογένεια έχεις να αντιμετωπίσεις και άλλα πράγματα. Τσακωμούς, ίντριγκες... Με αυτή την έννοια το λέω, μη κολλάτε. Μη το πάρουμε πάλι και το κάνουμε σίριαλ», είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα του Mega Καλημέρα.

Η Ελεονώρα Μελέτη, μετά το τέλος του βίντεο, θέλησε να την διορθώσει σχετικά με την μονογονεϊκή οικογένεια που ανέφερε, επισημαίνοντας πως στην δική της περίπτωση δεν ισχύει αυτό, διότι ο πατέρας των παιδιών της βρίσκεται εν ζωή.

Η απάντηση του Αλέξη Κούγια

Δημοσιογράφοι του Πρωινού του ΑΝΤ1, ωστόσο, πλησίασαν τον Αλέξη Κούγια για να τον ρωτήσουν πώς αισθάνεται με αυτή τη δήλωση της πρώην συζύγου του.

«Δεν έχω χρόνο να παρακολουθήσω τις συνεντεύξεις της. Γενικότερα γνωρίζω ότι - ανεξαρτήτως τι πιστεύουν κάποιοι - η πρώην σύζυγός μου έχει συντηρητικές απόψεις γι’ αυτά τα θέματα», είπε αρχικά για την τοποθέτησή της για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ για το γεγονός πως κινείται νομικά εναντίον του Super Κατερίνα, επισήμανε: «Δεν ασχολούμαι με τις υποθέσεις της. Ασχολήθηκα όταν συνέβη κάτι σοβαρό και χρειαζόταν την παρουσία ενός αξιόπιστου δικηγόρου».

Για τις δηλώσεις περί μονογονεϊκής οικογένειας, έπειτα ανέφερε: «Είπε τέτοιο πράγμα; Εκπλήσσομαι! Επειδή πρέπει να λέγονται όλα, όταν τα παιδιά μου έγιναν 14 ετών ήρθαν σπίτι μου χωρίς δικαστική απόφαση. Και ποτέ δεν έχω δημιουργήσει πρόβλημα στη μητέρα τους όσον αφορά στην καθημερινή επαφή. Το ίδιο και πριν, εγώ δεν έλειψα ούτε μία ημέρα από τα παιδιά μου. Αυτό που εξασφάλισα για τα παιδιά μου είναι να μην έχω ωράριο επικοινωνίας μαζί τους, οπότε με εκπλήσσει αυτή η δήλωση. Δεν έλειψα ούτε μία ημέρα από τα παιδιά μου, ακόμη και όταν η πρώην σύζυγός μου έλειπε πολλές φορές για αρκετό διάστημα σε κάποια ταξίδια στο εξωτερικό. Άρα για ποιον λόγο να λέγονται τώρα αυτά; Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Ας αφήσουμε πίσω τα παλιά και να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Σε άλλο σημείο, ο ποινικολόγος σχολίασε για τον Γιώργο Νταλάρα και τον σάλο που έχει προκληθεί γύρω από το όνομά του: «Είναι μία κορυφαία προσωπικότητα στον χώρο. Έχει τραγουδήσει Θεοδωράκη, Καζαντζίδη, έχει τραγουδήσει στο Ηρώδειο. Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές σε αυτή τη ζωή που είναι άτυχες. Όταν συνεχώς βομβαρδίζεσαι από ερωτήσεις, είναι βέβαιο ότι μπορεί κάποια στιγμή να κάνεις και μία λάθος επιλογή. Εμένα δεν είναι και οι καλύτερες οι σχέσεις μου με τους δημοσιογράφους, όμως δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι πρόβατα. Το θέμα είναι τι απήχηση έχουν αυτοί οι δημοσιογράφοι. Όμως πολλοί από αυτούς, έχουν γίνει και βουλευτές και υπουργοί.

Πιθανώς από κάτι ενοχλήθηκε, έχει αντιμετωπίσει και πολύ μεγάλο πόλεμο από έναν συγκεκριμένο χώρο. Τον έχω γνωρίσει προσωπικά μόνο μία φορά σε ένα δείπνο. Συνυπήρξαμε. Έχει μία εξαιρετική σύζυγο που είναι εξαιρετική σαν μητέρα και ως σύζυγος, που είναι και πρώην σύζυγος ενός παιδικού μου φίλου. Γίνεται μία άδικη και επιθετική κριτική που πολλές φορές στον Νταλάρα και θα πω και κάτι που είναι σημαντικό. Τους καλλιτέχνες πρέπει να τους ξεχνάμε στη σκηνή. Όταν τους κατεβάσουμε από τη σκηνή, μπορεί να παρουσιάσουν πολλά ελαττώματα».