Χριστίνα Τσιλιγκίρη: Η "αεικίνητη" Πρόεδρος του ΣΕΦ

Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
photo by Κώστας Καπαρελιώτης
photo by Κώστας Καπαρελιώτης

Ολυμπιακός... από κούνια, η Χριστίνα Τσιλιγκίρη όσο θυμάται τον εαυτό της δεν περνά μέρα που να μην ασχοληθεί με τον αθλητισμό, να μην απολαύσει την αγαπημένη της "κόκκινη" ομάδα και να μη δώσει το "παρών" στο γραφείο της Προέδρου του ΣΕΦ, θέση που κατέχει από το 2020, προκειμένου να κατευθύνει όλες τις ενέργειες προς μία σταθερά: Την ολοκλήρωση του master plan για τη νέα εικόνα του ΣΕΦ.

Ποια είναι η Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Δυναμική και εργασιομανής, αεικίνητη, δεν σταματά να αγωνίζεται από το δικό της μετερίζι προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα των εγκαταστάσεων του ΣΕΦ και στη δεύτερή της θητεία σε αυτήν τη θέση, όλα δείχνουν πως τα καταφέρνει περίφημα.

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, οπότε καταλαβαίνεις αμέσως ότι η ομορφιά αλλά και ο άριστος επαγγελματισμός είναι είναι στοιχεία καταγωγής, που με το πέρασμα του χρόνου δυναμώνουν και την κάνουν να ξεχωρίζει.


Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη αποφοίτησε από το Τμήμα Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού «Οργάνωσης & Διοίκησης Αθλητικών Οργανισμών & Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αλλά και του μεταπτυχιακού με τίτλο «Hospitality and Tourist Management» του University of Derby, ενώ παράλληλα είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ενασχόληση με τα κοινά

Τα τελευταία 16 χρόνια έχει ασχοληθεί μέσα από διάφορα πόστα με την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού καθώς και με τη δημιουργία βιώσιμων αθλητικών εγκαταστάσεων, διατελώντας μεταξύ άλλων Διευθύντρια στον τομέα Αθλητισμού και ΑμΕΑ της UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Το 2011 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και από το 2014 υπηρέτησε τον σύλλογο, από τη θέση της Γενικής Γραμματέως.

Τον Ιούλιο του 2019 κατέβηκε για πρώτη φορά υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Τελικά, δεν κατάφερε να μπει στο κοινοβούλιο, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στην Β’ Πειραιά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ανέλαβε τη θέση της Διευθύντριας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, από την οποία παραιτήθηκε, αναλαμβάνοντας το 2020 τη θέση της Προέδρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με την ίδια να οραματίζεται ένα Στάδιο φιλικό για υποψήφιους επενδυτές, προσβάσιμο για όλους, φιλόξενο για υπηρεσίες με κοινωνικό αποτύπωμα στους κατοίκους του Πειραιά.

Ακολουθεί πιστά την πεμπτουσία του αθλητισμού, που ως χρόνια αθλήτρια το έμαθε πολύ καλά. "Να αγωνίζεσαι και να μην τα παρατάς. Να μοχθείς και να βλέπεις τους κόπους σου να ανταμείβονται", λέει η πρόεδρος του ΣΕΦ και συνεχίζει...

Info