Ιουλία Τσέτη: Η οραματίστρια leader της UNI-PHARMA & InterMed

Με πάθος, μεράκι και αγάπη για τη δουλειά της βρίσκεται στην κορυφή

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Ιουλία Τσέτη: Η οραματίστρια leader της UNI-PHARMA & InterMed

Με πολλές διακρίσεις και βραβεία στο ενεργητικό της η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της UNI-PHARMA & InterMed αποδεικνύει περίτρανα πως τα όνειρα είναι για να υλοποιούνται και να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, μέσα από ενέργειες και δράσεις που στηρίζονται στις ηθικές αξίες και μόνο.

Η Ιουλια Τσέτη είναι γυναίκα-πρότυπο του σύγχρονου επιχειρείν. Δυναμική και πρωτοπόρα, γνήσια Ηπειρώτισσα, γεμάτη πείσμα, γενναιοδωρία και εφευρετικότητα, πέτυχε να απογειώσει τη UNI-PHARMA, μεταμορφώνοντας παράλληλα το φαρμακευτικό τοπίο στην Ελλάδα.

Ποια είναι η Ιουλία Τσέτη

Με ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, ως απόφοιτος του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Βιοφαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Manchester, ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στην UNI-PHARMA, μια κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία γνωστή για τη δέσμευσή της στην καινοτομία και την ποιότητα.

Από το φαρμακείο της μητέρας της στην Άρτα μέχρι την αναγόρευσή της ως επίτιμη Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μια επιτυχία δρόμος! Πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, Διευθύνουσα Σύμβουλος των Φαρμακοβιομηχανιών UNI-PHARMA & InterMed, φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, ΓΓ του ΔΣ του ΣΕΒ και πρόεδρος του UN Global Compact Network Greece, η Ιουλία απέδειξε περίτρανα πως οι γυναίκες μπορούν να πετύχουν στον τομέα τους, αρκεί να αγαπούν τη δουλειά τους και να βλέπουν μπροστά τις εξελίξεις.

Ιουλία Τσέτη

Μαζί με την αδελφή της, Ειρήνη, μετέτρεψαν την εταιρεία που κληρονόμησαν σε κολοσσό, με εξαγωγική δύναμη σε 72 χώρες στις πέντε ηπείρους. Παρά τη συνεχώς ανοδική πορεία της και την αναγνωρισμένη επιτυχία της, εκείνη δεν έχασε ποτέ το ανθρώπινο πρόσωπό της. Αγαπά τη Μύκονο, στην οποία ξεκουράζεται τα καλοκαίρια, ασχολείται με τα αμπέλια της στην Πάρο και ο στενός φιλικός της κύκλος είναι εδώ και χρόνια ο ίδιος.

Η Ιουλία Τσέτη, βρίσκεται μεταξύ των 75 προσωπικοτήτων στην Ελλάδα, που λειτουργούν επιδραστικά και εμπνέουν τη νέα γενιά. Ήδη η CEO του ΟΦΕΤ, το 2023 συνεργάστηκε με μαθητές της Β’ Λυκείου του 2ου ΕΠΑΛ ΚΟΖΑΝΗΣ το 2023, με στόχο οι μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους εικονική επιχείρηση – start up, μέσα από τον διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση – Company Program». Ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α. Ε. Για το 2024, η κυρία Τσέτη βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών του ΕΠΑΛ Μυκόνου, ενώ δημιούργησαν μαζί έναν κομποστοποιητή.

Mέσα από μία δυναμική Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου της, στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, την Εξέλιξη Ζωής- Φορέας κοινωνικού χαρακτήρα που αποσκοπεί στην αυτονόμηση εφήβων (16-18 ετών) και νεαρών ενηλίκων (18-25 ετών), που προέρχονται από περιβάλλοντα ιδρυματικής περίθαλψης, την Οργάνωση Be Live, προκειμένου υπογόνιμα ζευγάρια να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για τη δημιουργία οικογένειας, ενώ υλοποιεί εθελοντικές αιμοδοσίες και μεγάλα περιβαλλοντικά προγράμματα.

Έχει δημιουργήσει το Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, στη μνήμη του πατέρα τους, ενισχύοντας γενναιόδωρα με υποτροφίες επιστήμονες και ερευνητικά προγράμματα, δημιουργώντας συνθήκες brain gain, ώστε η νέα γενιά να παραμείνει στη χώρα μας.

Βράβευση Ιουλία Τσετη
Βράβευση της UNI-PHARMA από το ΕΒΕΑ διά χειρός Κυρ. Μητσοτάκη ως κορυφαία εταιρεία Κοινωνικής Ευθύνης στη χώρα.

Έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις και έχει βραβευτεί ως γυναίκα-επιχειρηματίας της χρονιάς. Θεωρείται γυναίκα–ηγέτης στις επιχειρήσεις και μια από τις ισχυρότερες για το 2020 σύμφωνα με το περιοδικό Fortune Greece.

Η ιστορία της UNI-PHARMA

Όλα ξεκίνησαν από το όραμα ενός φαρμακοποιού στην Άρτα, του Κλέωνα Τσέτη, να αναπτύξει καινοτόμα φάρμακα. Με την παρότρυνση της δυναμικής συζύγου του, κατέβηκε στην Αθήνα για να βιομηχανοποιήσει το προϊόν που ο ίδιος παρήγαγε στο φαρμακείο της Άρτας. Το 1963 δημιουργεί μια μικρή, προσωπική εταιρεία, την UNI-PHARMA, με την επιτυχία να έρχεται με τα φάρμακα Lumidrops και Novalumin, ενώ η στιγμή της μεγάλης δικαίωσης ήταν το Salospir, το 1977.

Αυτήν τη στιγμή είναι η ναυαρχίδα του Ομίλου, μια μεγάλη και δυναμική βιομηχανία φαρμακευτικών προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, που κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, μεταξύ των αμιγώς ελληνικών εταιρειών.

Το 1996 ιδρύεται η ΙnterMed με στόχο να φέρει στην αγορά προϊόντα καθημερινής χρήσης όπως οδοντιατρικά, δερμοκαλλυντικά, γυναικολογικά, παιδιατρικά κ.λπ. To αποτέλεσμα είναι η καθιέρωση της InterMed στην ελληνική και διεθνή αγορά με brands όπως τα Unisept, Chlorhexil, Eva, Reval και πολλά άλλα.

Οι βιομηχανίες του Ομίλου UNI-PHARMA & InterMed είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επίσης, «Top Employers» στην Ελλάδα- Κουφαίοι Εργοδότες- ανακηρύχθηκαν και για το 2024- για δεύτερη συνεχή χρονιά- οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & InterMed, από το Ινστιτούτο Top Employer Institute.

Οι UNI-PHARMA & InterMed, αποτελούν υπερήφανα μέλη του UN GLOBAL COMPACT του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, στηρίζοντας δυναμικά τις 10 αρχές του, όπως μεταξύ άλλων κλιματική αλλαγή, καταπολέμηση της διαφθοράς, Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη.

Info