Ευαγγελία Πλατανιώτη: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα μετά το χρυσό - Περήφανη όλη η Ελλάδα

Η στιγμή της απονομής

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ευαγγελία Πλατανιώτη: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα μετά το χρυσό - Περήφανη όλη η Ελλάδα

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έκανε υπερήφανη ολόκληρη την Ελλάδα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόνο ημέρες! Κατέκτησε, αρχικά, το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο γυναικών στην καλλιτεχνική κολύμβηση - που είναι και το πρώτο για τη χώρα μας - στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα, και σήμερα, Τρίτη 6/2, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο.

Η 29χρονη αθλήτρια συνόδευσε το πρόγραμμά της με το συρτάκι του Μίκη Θεοδωράκη και κατάφερε να συγκλονίσει τους φιλάθλους, αλλά και την κριτική επιτροπή η οποία της έδωσε 253,2833 βαθμούς, χαρίζοντάς της τη δεύτερη θέση στον τελικό.

Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο κούκλος σύντροφος της Ευαγγελίας Πλατανιώτη

Η απονομή του ασημένιου μεταλλίου της Ευαγγελίας Πλατανιώτη μετά την κατάκτηση του χρυσού

Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι γεννημένη στις 9 Αυγούστου του 1994, είναι Ελληνίδα αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο αγώνισμα του τεχνικού σόλο. Είναι η πρωταθλήτρια που έχει φέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες για το άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Ελλάδα και μια από τις κορυφαίες αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης παγκοσμίως

Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 στο ζευγάρι, μαζί με την Δέσποινα Σολωμού, και τερμάτισαν στην 8η θέση.

Η δεύτερη συμμετοχή της σε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο του 2016 ως ζευγάρι με την Ευαγγελία Παπάζογλου. Τερμάτισαν στην 10η θέση.

Το 2021, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη, η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό σόλο, και το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι λόγω της πανδημίας COVID-19, διεξήχθησαν το 2021, η Πλατανιώτη κατέγραψε την τρίτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρότι καθυστέρησε να μεταβεί στο Τόκιο λόγω κορωνοϊού, η Πλατανιώτη αγωνίστηκε στα προκριματικά του ντουέτου στο ελεύθερο πρόγραμμα, αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει τις προσπάθειες καθώς βρέθηκε εκ νέου θετική σε τεστ για κορωνοϊό.

Το 2022, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στο τεχνικό σόλο γυναικών και στο ελεύθερο σόλο γυναικών.

Η Πλατανιώτη έχει κερδίσει επίσης ένα χρυσό, τέσσερα αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις της σειράς "World Series"

Πηγή: Βικιπαίδεια