Έλντα Πανοπούλου: «Δεν ήθελα την ζωή μου, ήθελα να φύγω και εγώ και να πάω να βρω! Λιποθύμησα...» - Ο θάνατος που την "τσάκισε"

Κατάθεση ψυχής

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Έλντα Πανοπούλου: «Δεν ήθελα την ζωή μου, ήθελα να φύγω και εγώ και να πάω να βρω! Λιποθύμησα...» - Ο θάνατος που την

Η Έλντα Πανοπούλου βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, το απόγευμα της Παρασκευής 9/2 και μίλησε για μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της. Ο θάνατος του πατέρα της ήταν η πρώτη απώλεια που έπρεπε να αντιμετωπίσει και οι επόμενες μέρες μετά τον χαμό του ήταν γεμάτες πόνο, τόσο που δεν ήθελε την ίδια της τη ζωή.

Περιέγραψε, λοιπόν, τι συνέβη κατά τη διάρκεια της παράστασης στην οποία έπαιζε την ημέρα της κηδείας του, αφήνοντας άφωνους τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο που την παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Δείτε επίσης: «Συγγνώμη, χίλια συγγνώμη» - Η αμηχανία του Αλκαίου με τον πατέρα του, Γιάννη Βασιλείου μετά τη δήλωση της Πανοπούλου

Η εξομολόγηση της Έλντας Πανοπούλου για την απώλεια του πατέρα της

«Αναπολώ πράγματα που ξέρω ότι ανεπιστρεπτί έχουν περάσει, κι όταν λέω πράγματα εννοώ ανθρώπους. Όταν οι άνθρωποι φεύγουν, αυτό σημαίνει για τις ζωές μας οριστικό τέλος. Τίποτα άλλο δεν είναι οριστικό τέλος. Περνάμε την πρώτη μας νιότη και στεναχωριόμαστε γιατί μας άφησε ο γκόμενος, γιατί έσπασε το νύχι μας, γιατί δεν πήραμε τα λεφτά που θέλαμε, και ξαφνικά έρχεται αυτή η χαστουκάρα της ζωής και υφίστασαι την πρώτη απώλεια του γονιού, του φίλου, του αδελφού και λες "πόσο γελοίος υπήρξα στη ζωή μου να κάθομαι και να στεναχωριέμαι γιατί έσπασε το νύχι μου". Είναι μια απόλυτα καθοριστική στιγμή αυτή.

Για μένα αυτό συνέβη με την απώλεια του πατέρα μου που ήταν ξαφνική. Δηλαδή σήμερα μιλήσαμε στο τηλέφωνο και ξαφνικά μου είπε "άκουσε, αυτό πρέπει να το κάνεις γιατί εγώ δεν θα είμαι πάντα εδώ". Ένας άνθρωπος που δεν είχε ούτε φοβίες ούτε έπαιρνε χάπια ή έτρεχε στους γιατρούς, τίποτα από όλα αυτά, χειμερινός κολυμβητής. "Τι είπες μπαμπά;", του λέω και μου απάντησε "αγάπη μου, δεν είμαστε αιώνιοι". Αυτό μου το είπε σήμερα και την άλλη μέρα το πρωί με ειδοποίησαν πως από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ο πατέρας μου δεν υπάρχει.

Ήμουν τότε 36 – 37 χρονών και ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Όχι αυτή, η αμέσως επόμενη. Την ημέρα της κηδείας του. Το βράδυ ήταν στο Δελφινάριο 2.500 κόσμος, εγώ έπρεπε να παίξω την Μαντόνα και ο κόσμος έπρεπε να γελάσει. Δεν ήθελα την ζωή μου, ήθελα να φύγω και εγώ και να πάω να βρω τον μπαμπά μου. Γιατί είχα μεγάλη αδυναμία στον πατέρα μου - και στη μητέρα μου φυσικά, αλλά αυτή ήταν η πρώτη απώλεια, η οποία ήταν ξαφνική. Λιποθύμησα μετά, μόλις τελείωσε το νούμερο... Μόλις βγήκα από τη σκηνή, από την ένταση», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: "Λύγισε" στην κάμερα του MEGA η Έλντα Πανοπούλου - «Να’ ναι καλά εκεί που είναι»