Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Η ομοφυλοφιλία βρίσκεται παντού στη φύση, η κοινωνία της προσέδωσε αμαρτωλό στίγμα»

Τι ανέφερε για τεκνοθεσία, δημοσιογραφία και πολιτική ορθότητα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Η ομοφυλοφιλία βρίσκεται παντού στη φύση, η κοινωνία της προσέδωσε αμαρτωλό στίγμα»

Ο Αντώνης Κανάκης παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στον Γρηγόρη Μελά και την εκπομπή Χαμογέλα και πάλι, όπου σχολίασε πολλά ζητήματα της επικαιρότητας, όπως ο γάμος και η τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών και η σύγχρονη δημοσιογραφία. Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» ήταν καταιγιστικός για το «απόλυτο δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών». Συγκεκριμένα δήλωσε πως υποστήριζε από χρόνια αυτό το αίτημα, πολύ πριν έρθει στον δημόσιο διάλογο.

«Αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για μένα. Εδώ και χρόνια, όταν όλα αυτά δεν ήταν της μόδας, είχα τοποθετηθεί πολλές και συγκρουστεί δημόσια και παρασκηνιακά για τα δικαιώματα των ομοφυλόφυλων. Θέλω και προσπαθώ να είμαι άνθρωπος της γνώσης, της αποδοχής και της ανθρωπιάς. Πολλές φορές οι βαθιά κοινωνικά ριζωμένες δογματικές απόψεις κερδίζουν τη μάχη απ' τη γνώμη, την αλήθεια και την ανθρωπιά. Η ομοφυλοφιλία για παράδειγμα βρίσκεται παντού στη φύση και είναι επιστημονικά καταγεγραμμένη. Μιλάμε για μία πραγματικότητα και μία φυσιολογική κατάσταση για όλα τα θηλαστικά του πλανήτη μας», είπε αρχικά ο Αντώνης Κανάκης.

Δείτε επίσης: Αντώνης Κανάκης για Στέφανο Κασσελάκη: «Κουκλίτσα μου...» - Τα καυστικά σχόλια του παρουσιαστή

Και συνέχισε: «Η ανθρώπινη κοινωνία με όλες τις, παρανοϊκές πολλές φορές, παθογένειές της, αιώνες πριν προσέδωσε ένα αμαρτωλό στίγμα στην ομοφυλοφιλία, κυρίως για θρησκευτικούς λόγους. Φθάσαμε όμως στο 2024 και δεν είναι δυνατό να συζητάμε ακόμη αυτά τα θέματα. Ο γάμος ανεξαρτήτου φύλου είναι και πρέπει να είναι ένα απόλυτα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα».

Υπέρ και της τεκνοθεσίας ο Αντώνης Κανάκης

Όσον αφορά το ζήτημα της τεκνοθεσίας ο Αντώνης Κανάκης σημείωσε: «Σίγουρα είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα και θέλει περισσότερη συζήτηση η εφαρμογή, υπό την έννοια όμως πως οτιδήποτε έχει να κάνει με παιδιά θέλει τεράστια προσοχή, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει για τις ετερόφυλες οικογένειες. Στον κόσμο του ετερόφυλου κατεστημένου, άνθρωποι με σοβαρότατα θέματα καταχρήσεων, εθισμών, βιαιοπραγίας, διαταραχών, παραβατικότητας κτλ., μπορούν ανενόχλητοι να φέρουν στον κόσμο παιδιά και τα κακοποιούν με χίλιους δύο τρόπους. Για μένα νούμερο ένα κριτήριο είναι η αγάπη και η ψυχολογική υγεία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί. Όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν με διαφορά».

Οι Boomers: Τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε στην πρεμιέρα (8/2) η νέα εκπομπή του Αντώνη Κανάκη στον ΑΝΤ1

Η σκληρή κριτική στους δημοσιογράφους

Στην πρόσφατη συζήτηση αναφορικά με τη σημερινή δημοσιογραφία ο Αντώνης Κανάκης παραδέχθηκε ότι: «Η κριτική και ο προβληματισμός απέναντι στα νέα ήθη και έθιμα στης σύγχρονης δημοσιογραφίας αποτελεί γεγονός, ακριβώς γιατί είναι ένα σημαντικό λειτούργημα για την κοινωνία μας. Ένα κομμάτι της δημοσιογραφίας σήμερα, ίσως αυτό που απολαμβάνει τη μεγαλύτερη προβολή, πολλές φορές φαίνεται να αδιαφορεί για την αλήθεια, να είναι “χρωματισμένο”, καθόλου ανεξάρτητο, να εξυπηρετεί όχι τον κόσμο αλλά συγκεκριμένα συμφέροντα. Συχνά προβάλλονται θέματα που αγγίζουν τα όρια της λοβοτομής και “βομβαρδίζουν” τον κόσμο με ασχήμια, ανοησία και τοξικότητα».

Δείτε επίσης: Αντώνης Κανάκης: Θρήνος στο Ράδιο Αρβύλα - «Πριν από λίγες ώρες μάθαμε ότι έφυγε από τη ζωή η αδερφή του...»

Η εκμετάλλευση της πολιτικής ορθότητας

Κλείνοντας ο Αντώνης Κανάκης μίλησε και για την πολιτική ορθότητα, λέγοντας: «Προσωπικά το “πολιτικώς ορθό” το αντιλαμβάνομαι ως σεβασμό στο συνάνθρωπο και όλων των ειδών τα δικαιώματά του. Υπό αυτή την έννοια το υποστηρίζω απόλυτα. Όμως πάντοτε αυτά τα ρεύματα τα οικειοποιούνται άνθρωποι, που δεν θέλουν να υπηρετήσουν την ουσία τους, αλλά να τα χρησιμοποιήσουν ως μέσο εξουσίας, ώστε να αποκτήσει νόημα η ζωή τους και να επιβληθούν. Οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να πληθαίνουν εντυπωσιακά και να οδηγούν τα ρεύματα αυτά σε απίστευτες υπερβολές, κάνουν κακό στην ουσία τους».