Δωροθέα Μερκούρη: «Θα ήθελα να κάνω κάτι, να έχω μία σχέση...» - Αυτός είναι ο λόγος που δεν γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο

«Οι σχέσεις και ο έρωτας είναι μέρος της ζωής...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Δωροθέα Μερκούρη: «Θα ήθελα να κάνω κάτι, να έχω μία σχέση...» - Αυτός είναι ο λόγος που δεν γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο

Καλεσμένη στην εκπομπή Mega Καλημέρα βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 14/2, η Δωροθέα Μερκούρη. Η γνωστή ηθοποιός, μίλησε ανοιχτά για την εξωτερική εμφάνιση, τα άσχημα σχόλια που έχει δεχτεί στο παρελθόν (δείτε εδώ το ξέσπασμά της) παρελθόν ενώ αποκάλυψε γιατί δεν γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο.

Η Δωροθέα Μερκούρη αποκάλυψε γιατί δεν γιορτάζει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

«Τώρα που έχω κι εγώ ωριμάσει και μπορώ να σου μιλήσω γι’ αυτό, γιατί πιστεύω ότι πριν 20 χρόνια νόμιζα ότι ήξερα. Όταν ήμασταν μικρές η θηλυκότητα ήταν να ντυνόμαστε, να βαφόμαστε, να περπατάμε σαν να μην υπάρχει αύριο, να μην αντιδράμε σε αυτό που μας λένε. Να μας λένε, δηλαδή, κάτι και να μην αντιδράμε, γιατί η γυναίκα πρέπει να μείνει θηλυκή και στο ύψος της, αλλά αυτό το πράγμα να μας πονάει πολύ» είπε αρχικά η Δωροθέα Μερκούρη.

«Έχω δεχτεί στο παρελθόν άσχημα σχόλια και δεν υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να πω ότι είναι μόνο στο χώρο της δουλειάς, είναι γενικότερα. Μπορεί να γίνει και από οικογενειακό πρόσωπο. Ήθελα να ζήσω τη ζωή μου και δέχτηκα πάρα πολλά. Μπορεί παλιά να αντιδρούσα, να κλεινόμουν μέσα μου και να γινόμουν ακόμα πιο ντροπαλή. Μπορεί να με έχετε συνηθίσει αλέγκρα και πιο femme fatale, ότι δεν «μασάω», αλλά ήμουν πολύ ντροπαλή»

«Τα κορίτσια μου πρέπει να είναι δυναμικά, ώστε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Τους το έχω πει και πιστεύω ότι τα πάνε πολύ καλά. Πιστεύω ότι έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους. Τα παιδιά δεν μας ανήκουν, πρέπει να φάνε τα μούτρα τους, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι είμαι εκεί γι’ αυτές. Θέλω τα παιδιά μου στα 18 να φύγουν από το σπίτι, είμαι αυτής της νοοτροπίας...» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Δωροθέα Μερκούρη για Γαία: «Δεν με πειράζει που σχολίαζαν την προσωπική της ζωή με τον Άγγελο! Αυτό δυστυχώς...»

Για την ημέρα των ερωτευμένων είπε: «Δεν γιορτάζω τον Άγιο Βαλεντίνο εδώ και πολλά χρόνια. Δεν γιορτάζω, δεν είμαι ερωτευμένη, δεν είμαι σε σχέση. Οι σχέσεις και ο έρωτας είναι μέρος της ζωής και ένα σημαντικό κομμάτι της ένωσης των ανθρώπων. Στη ζωή μου έχω ερωτευτεί πολύ. Έχω νιώσει πολύ έρωτα. Έχω αγαπηθεί και έχω αγαπήσει.

Όταν καμιά φορά είμαι στο σπίτι μόνη μου και σκέφτομαι, λέω «ναι, τώρα στη ζωή μου θα ήθελα να κάνω κάτι, να έχω μία σχέση», αλλά να είναι ξεκάθαρα όπως τη θέλω εγώ. Θέλω να με δεχτεί ακριβώς όπως είμαι. Δεν θέλω να με αλλάξει κανείς. Δέχομαι τον άλλον όπως είναι, το πρόβλημα είναι ότι οι άνδρες δεν δέχονται. Το να θέλεις να με αλλάξεις, να με σταματήσεις, να μην είμαι εκρηκτική, ακτιβίστρια, να μην ασχολούμαι με τα ζώα, να χορεύω και να τραγουδάω, αυτό δεν γίνεται».