«Μίλα ελληνικά μαρή ψωνάρα, βλαχάρα, άντε» - Ξέσπασε η Δωροθέα Μερκούρη για τη νέα "επίθεση" που δέχθηκε

Ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο απάντησε

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Δωροθέα Μερκούρη
Instagram / Δωροθέα Μερκούρη

Η Δωροθέα Μερκούρη τις τελευταίες ημέρες δέχεται "επίθεση" από αγνώστους μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, κάτι που την έχει φέρει στα όριά της, γι' αυτό και αποφάσισε να μη μείνει με σταυρωμένα χέρια, κάνοντας τη χάρη σε αυτούς που θέλουν να την "ρίξουν" και να μη μιλήσει, αλλά αντιθέτως θέλησε να τους ξεμπροστιάσει.

Έτσι, δημοσίευσε στο προφίλ της τα σχόλιά τους (δείτε εδώ την πρώτη ανάρτηση με το πικρόχολο σχόλιο που δέχθηκε) και στη λεζάντα της ανάρτησης έγραψε τη δική της αποστομωτική απάντηση. Πολλοί είναι εκείνοι που αμέσως την υποστήριξαν, όμως υπήρξαν και εκείνοι οι οποίοι ανέφεραν πως όσο ασχολείται τόσο περισσότερη χαρά παίρνουν εκείνοι που τα γράφουν, άρα βγαίνουν κερδισμένοι.

Νέα "επίθεση" στη Δωροθέα Μερκούρη

«Μίλα ελληνικά μαρή ψωνάρα, βλαχάρα, άντε», έγραφε το σχόλιο και η ίδια απάντησε: «Αφιερώνουμε τραγούδια σήμερα στης γυναίκες που μισούν άλλες γυναίκες», συνοδεύοντας την ανάρτηση με το τραγούδι «F@ck you» της Lily Allen.

Δωροθέα Μερκούρη αρνητικά σχόλια
Instagram / Δωροθέα Μερκούρη

«Μου έχει συμβεί να κάνω σ@ξ και να μην ξέρω γιατί...»

Η Δωροθέα Μερκούρη έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο περιοδικό Marie Claire. Η γνωστή ηθοποιός, που πρόσφατα δέχτηκε επίθεση τόσο αυτή, όσο και οι συνεργάτες της στο θέατρο (δείτε εδώ το περιστατικό στο θέατρο με τον εφοπλιστή) μίλησε για την προσωπική της ζωή, αλλά και την γυναικεία δύναμη.

Ακόμη, η Δωροθέα Μερκούρη αναφέρθηκε και στην αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος, ανεξαιρέτως φύλου, την σπουδαιότητα και το οφέλη μια ψυχοθεραπείας, αλλά δεν δίστασε να αποκαλύψει και αρκετές λεπτομέρειες για περιστατικά του παρελθόντος, στην προσωπική της ζωή.

Σε όλο αυτό που απεικονίζεται στο έργο βρήκατε κάτι που έχετε δει στη δική σας ζωή;

Εμείς οι ηθοποιοί παίζουμε κάποιες φορές στο θέατρο τη ζωή μας – κι εγώ, με έναν τρόπο, τη ζωή μου παίζω εδώ. Ένας νέος ηθοποιός μπορεί να μην τα έχει ζήσει όλα ακόμη, αν και όλοι έχουμε βιώσει την εγκατάλειψη στον έρωτα – τη ζούμε από τότε που γεννιόμαστε. Το έργο είναι δοσμένο έτσι ώστε ο καθένας μας να αντιπροσωπεύει μια γενιά.

Εμένα, ως μεγαλύτερη, μου «μιλάνε» και οι άλλοι χαρακτήρες του, γιατί έχω ζήσει όσα έζησαν, κι ας ανήκω σε διαφορετική γενιά. Έχω περάσει από αυτή την ηλικία, έχω ζήσει τον παράφορο έρωτα, τον οποίο δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί.

Αν έχω βιώσει το να κάνω σεξ και να μην ξέρω πού βαδίζω; Και βέβαια το έχω βιώσει. Να μην ξέρω γιατί το κάνω – μήπως γιατί απλώς χρειάζομαι μια αγάπη; Χρειάζομαι μια αγκαλιά; Να το δοκιμάσω αφού το δοκιμάζουν όλοι; Μήπως βρω τον έρωτα της ζωής μου με έναν άγνωστο; Για να μπορέσω να διαχειριστώ όλο το συναισθηματικό μου κόσμο εκείνη τη στιγμή και να δώσω αυτό το ακτιβιστικό ύφος φέρνω στη μνήμη μου στιγμές που όντως έχω ζήσει.

Είστε ερωτευμένη τώρα;

Όχι, είμαι πάρα πολύ καλά μόνη μου.

Είναι τόσο κακό να είσαι θηλυκό σήμερα; Γιατί ενοχοποιούμε κατά κάποιον τρόπο τη θηλυκότητα;

Η δύναμη της θηλυκότητας βγαίνει από μια πραγματική εσωτερική δύναμη. Δεν είναι το κραγιόν και το ρούχο. Όταν βλέπω μια γυναίκα που στέκεται με τα δυο της πόδια στο έδαφος με μια θηλυκή δύναμη να πηγάζει από μέσα της, είναι επειδή το νιώθει βαθιά. Δεν είναι μόνο η ομορφιά, είναι μια πραγματική δύναμη. Μια τέτοια γυναίκα έχει κάνει δουλειά με τον εαυτό της, πράγμα πολύ σημαντικό.

Δεν μπορεί να είμαστε 40 ετών και να μας πονάει το ίδιο τραύμα που μας πόνεσε στα 20, διότι τραύματα έρχονται συνέχεια στη ζωή. Αν δεν έχω επουλώσει το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο που θα έρθουν θα δημιουργήσουν μια πληγή στην αυτοεκτίμησή μου που θα καταλήξει σε τρύπα.

Πρέπει να κάνεις ψυχανάλυση, να δουλεύεις με τον εαυτό σου. Οι γυναίκες των οποίων η αυτοεκτίμηση έχει πραγματικά διαλυθεί είναι εκείνες που δεν ήθελαν να μιλήσουν και είπαν «εγώ είμαι καλά». Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε μεταξύ μας, να έχουμε αυτή την επικοινωνία που είχαν παλιά οι γυναίκες.

Θηλυκότητα ίσον δύναμη, ίσον όχι χαμηλή αυτοεκτίμηση. Πρέπει να δουλεύουμε την αυτοεκτίμησή μας, έτσι λέω και στις κόρες μου. Καλύτερα είναι να περάσεις από τον πόνο, να τον νιώσεις, να κλάψεις, να μπεις μέσα σε αυτή τη μαύρη τρύπα και μετά να βγεις πολύ πιο δυνατή. Στο τέλος αυτής της τρύπας βρίσκεται αυτή η δύναμη, η θηλυκότητα.