Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Κατέθεσε μήνυση - «Θα ακολουθήσουν κι άλλες! Θα κληθούν να πληρώσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ»

Μετά την καταγγελία από "συνεργάτη" του για βίαιη συμπεριφορά

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Κατέθεσε μήνυση - «Θα ακολουθήσουν κι άλλες! Θα κληθούν να πληρώσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος" που έχει ιδρύσει εδώ και χρόνια. Από τη στιγμή που το γεγονός, μάλιστα, έγινε γνωστό, διάφορα πρόσωπα βγήκαν στις κάμερες και πραγματοποίησαν διάφορες δηλώσεις για εκείνον, δημιουργώντας ακόμη περισσότερες αμφιβολίες για το πρόσωπό του και τη δράση του.

Ο Γιώργος Κοτζαμπασάκης είχε εμφανιστεί κανονικά σε εκπομπή, καταγγέλλοντας τον ίδιο μέχρι και για βίαιη συμπεριφορά προς τους ανθρώπους που βοηθούσε (δείτε εδώ αναλυτικά την συνέντευξή του). Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, λοιπόν, αποφάσισε, να κινηθεί νομικά εναντίον του, εξηγώντας στην κάμερα του Πρωινού του ΑΝΤ1 πως πρόκειται για ψεύδη και θα πληρώσει γι' αυτά.

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου για τη μήνυση στον Γιώργο Κοτζαμπασάκη

«Ήρθαμε εδώ για να αποδείξουμε και να πούμε εμπράκτως ότι η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα ερευνήσει και θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει. Συνεχίζει ο εθελοντισμός, θα δοθούν κι άλλες απαντήσεις εδώ στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

«Μέχρι σήμερα ακούγαμε την μια πλευρά, η οποία κατέθετε, χωρίς να έχει εμφανιστεί σε καμία Αρχή. Είχαμε δηλώσει από την αρχή ότι όσοι διαδίδουν πράγματα που δεν ισχύουν θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη. Είναι η πρώτη μήνυση, η πρώτη νομική ενέργεια του κύριου Πολυχρονόπουλου. Θα ακολουθήσουν κι άλλες, κατά όλων εκείνων που τον συκοφαντούν και τον δυσφημούν. Εφόσον λένε ψέματα, εκτός από τις φυλακές θα κληθούν να πληρώσουν και χρηματικές ποινές, αρκετές χιλιάδες ευρώ», ανέφερε έπειτα ο δικηγόρος του, Νίκος Αλεξανδρής.

Όταν ρωτήθηκε για την συνέντευξη που είχε δώσει ο κατηγορούμενος πριν λίγες μέρες, λέγοντας πως δεν είναι Άγιος και μπορεί να έχει κάνει λάθη (δείτε την εδώ), επισήμανε: «Δεν μπορώ να ξέρω. Κάντε λίγη υπομονή, θα εκπλαγείτε από τα δεδομένα της ιστορίας αυτής και θα δείτε ότι όλα αυτά τα οποία κατηγορούν δεν ευσταθούν. Το νόημα αυτού που είπε είναι το εξής. Εάν με δείτε π.χ. με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, δεν σημαίνει ότι είμαι αλκοολικός. Αυτό νομίζω ότι ήθελε να πει. Νομίζω ότι λάθος το καταλάβατε. Δεν την γνωρίζω την συγκεκριμένη δήλωσή του, επιφυλάσσομαι, αλλά έτσι νομίζω».