Ελληνίδα ηθοποιός παντρεύεται την σύντροφό της - Η πρώτη αναγγελία γάμου γυναικών στην Ελλάδα

Ποια είναι

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πριν από μερικές ημέρες ψηφίστηκε στην Ελλάδα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και αμέσως δημοσιεύθηκε η πρώτη αναγγελία γάμου δύο αντρών (δείτε εδώ ποιοι είναι). Ακολούθησε και εκείνη δύο γυναικών, στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Πρόκειται για την ηθοποιό Αλεξία Μπεζίκη και την σύντροφό της, Δανάη Δεληγεώργη, η οποία εργάζεται ως ψυχοπαιδαγωγός. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αθηνών και το ζευγάρι φαίνεται πως πλέει σε πελάγη ευτυχίας γι' αυτό.

Η πρώτη αναγγελία γάμου γυναικών στην Ελλάδα

Αλεξία Μπεζίκη γάμος ομόφυλων ζευγαριών αναγγελία

Η πρώτη, μάλιστα, είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα σκίτσο που γράφει: «Τι ωραία βραδιά απόψε! Ένα ουράνιο τόξο στο σκοτάδι», την ημέρα που ψηφίστηκε ο νόμος και σημείωσε στη λεζάντα: «Επιτέλους!».

Δείτε επίσης: Μιχάλης Οικονόμου – Γιώργος Μακρής: Γιόρτασαν τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια αγκαλιά με τον γιο τους

Ποια είναι η Αλεξία Μπεζίκη

Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (κατεύθυνση Υποκριτική). Από το 2004 έως το 2006 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο στη Βέρνη της Ελβετίας. Είναι μέλος της Εταιρείας θεάτρου Sforaris και ιδρυτικό μέλος της Default company.

Ως ηθοποιός, έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Καλαβριανό και την Εταιρεία θεάτρου Sforaris στις παραστάσεις: «Hotel Etérnité» για το Εθνικό θέατρο, «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» για το Κ.Θ.Β.Ε, «Γρανάδα», «Phone home», «Γιοι και κόρες (μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας)», «Παραλογές (ή μικρές καθημερινές τραγωδίες)», «Πρακτόρισσες», «Εγώ είμαι το θείο βρέφος 2» , με τη Μέντη Μέγα στην παράσταση «Trapped» για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με τον Αλέξη Τσάφα στον μονόλογο «Lady Day», με το Εθνικό θέατρο στην παράσταση «Μυστικοί αρραβώνες» (σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη), με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας στην παράσταση «Ορέστεια», με τη Default company στις παραστάσεις «On the blink» , «On the run» , «Ιστορίες καιρού», «Το παιδί και τα μάγια», με το χοροθέατρο Ροές στην παράσταση «Ηλέκτρα Αυτουργός», με τον Χρήστο Θεοδωρίδη και την Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων στην παράσταση «Ως το τέλος», με τη Λία Τσολάκη στην παράσταση “Parking”, με τη Στέλλα Ζάννου και τη Smack dance company στην παράσταση «Under cinderella’s skirt», με τον Thomas Mettler στην παράσταση «About life and death», με το Πρόσχημα στην παράσταση «Smack» κ.άλ.

Αλεξία Μπεζίκη
NDP Photo Agency

Ως βοηθός σκηνοθέτη και χορογράφος, Έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Καλαβριανό και ως βοηθός σκηνοθέτη χορογράφος.

Έχει συνυπογράψει το σενάριο για την ταινία μεγάλου μήκους “Dresden porcelain dolls”.

Έχει συνσκηνοθετήσει με τη Default company τις παραστάσεις: “On the blink” , “On the run”, καθώς και τις παραστασεις για παιδιά: ”Ιστορίες καιρού” για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, “Το παιδί και τα μάγια” για το θέατρο Πόρτα.

Από το 2016 έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει θεατρικά εργαστήρια σε πρόσφυγες, μετανάστες, ασυνόδευτα ανήλικα, καθώς και σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς.

Ως θεατροπαιδαγωγός εργάζεται από το 2016 στα προγράμματα εκπαίδευσης χαρισματικότητας της Δανάης Δεληγεώργη. Τον Ιούνιο του 2018 πραγματοποίησε, σε συνεργασία με τη Δανάη Δεληγεώργη, το πρώτο καλοκαιρινό camp αυτοβελτίωσης και κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης για εφήβους στην Ελληνογερμανική Αγωγή και τον Αύγουστο του 2017 το πρώτο camp χαρισματικότητας, σε σχεδιασμό της Δανάης Δεληγεώργη, στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ (YMCA), στην οποία υπήρξε και για 10 χρόνια εθελόντρια.

Πηγή: centerfnoesis.com