Χάρης Ρώμας: «Αν δεν είχε αποβάλει η σύζυγός μου, θα έλεγα σε αυτό το παιδί ότι έχει τρεις πατεράδες»

Απόλυτα ειλικρινής

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Χάρης Ρώμας: «Αν δεν είχε αποβάλει η σύζυγός μου, θα έλεγα σε αυτό το παιδί ότι έχει τρεις πατεράδες»

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου που θεσμοθέτησε τον γάμο και την τεκνοθεσία ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια. Μεταξύ άλλων ο δημιουργός και πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στον δικό του γάμο, στο ενδεχόμενο να προχωρήσει ξανά σε αυτό το μεγάλο βήμα, και να αποκτήσει παιδί με παρένθετη μητέρα.

«Γιορτάζουμε μια Ανάσταση, μια σημαντική μεταρρύθμιση, την καινούρια νομοθεσία που ψηφίστηκε στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια και μάλιστα σε μία χώρα με πλειοψηφικά ορθόδοξο πληθυσμό. Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με την εκκλησία, γιατί πιστεύω και έχω πολύ καλή σχέση με τους πατέρες, όμως στην προκειμένη περίπτωση, όσο κι αν ακούγεται ανίερο, πιστεύω ότι έχει γίνει λάθος ανάγνωση», είπε αρχικά ο Χάρης Ρώμας.

Και συμπλήρωσε: «Ήταν πολύ θετικό που ήταν μέσα στη Βουλή ο Σπύρος Μπιμπίλας για να υπάρχει η συναισθηματική μαρτυρία ενός ανθρώπου που κρύφτηκε κάποια στιγμή στη ζωή του, λοιδορήθηκε και ντρεπόταν να πει ποια είναι η πραγματική του έλξη. Οι δηλώσεις Μπέου, Μουτζούρη, Κούγια και Ψωμιάδη, δεν είναι απλώς ακραία ομοφοβικές, αλλά ρατσιστικά χυδαίες. Πρέπει να εκλείψει αυτή η υποκρισία του τύπου “Έχω και φίλους γκέι”».

Δείτε επίσης: Ξεσπά ο Χάρης Ρώμας κατά του Αλέξη Κούγια: «Εσείς, αυτή την εικόνα γιατί τη βγάζετε; Για να βλέπει ο κόσμος την αλαζονεία και να...»

Η αναφορά του Χάρη Ρώμα στο ενδεχόμενο ενός νέου γάμου

Στη συνέχεια, ο Χάρης Ρώμας αποκάλυψε: «Υπήρξα κάποια στιγμή παντρεμένος, ήμουν ερωτευμένος. Στην πορεία είδα ότι δεν είναι αυτό. Η σύζυγός μου τότε είχε μείνει έγκυος, απέβαλε. Αν δεν είχε αποβάλει θα είχα τώρα έναν γιο. Αν είχαμε κάνει αυτό το παιδί και είχαμε χωρίσει, σήμερα το παιδί αυτό θα είχε ως βιολογικό πατέρα εμένα, αλλά θα μπορούσε όμως να είχε και έναν δεύτερο πατέρα αν είχα ή αν έχω έναν σύντροφο και θα είχε και έναν τρίτο πατέρα, τον σύζυγο της πρώην γυναίκας μου».

Και κατέληξε τον συλλογισμό του: «Δεν βλέπω κανένα κόλλημα να έλεγα σε αυτό το παιδί ότι άλλα παιδιά έχουν έναν πατέρα, εσύ έχεις τρεις πατεράδες. Τρεις άνδρες ενδιαφέρονται για εσένα με πατρικό ενδιαφέρον. Μήπως αυτό είναι καλύτερο από έναν; Πιθανώς να μην έκανα παιδί με παρένθετη μητέρα, γιατί δεν είμαι έτοιμος γι' αυτό, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι η λογική που θα ακολουθούσα εγώ. Με το νομοσχέδιο δεν θα έκανα έναν γάμο τώρα, γιατί δεν μου είναι απαραίτητο. Είμαι μεγάλος, έχω ζήσει τη ζωή μου και συνεχίζω να τη ζω, οπότε υπάρχει συντροφικότητα».