Ευαγγελία Πλατανιώτη: Ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η στήριξη από τον σύντροφό της, το Nomads και το χρυσό στην Ντόχα

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης μίλησε για όλα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ευαγγελία Πλατανιώτη: Ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η στήριξη από τον σύντροφό της, το Nomads και το χρυσό στην Ντόχα

Εθνική περηφάνια για μία κοπέλα που πάλεψε κόντρα στο ρεύμα και βγήκε νικήτρια. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη επέστρεψε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα με το χρυσό μετάλλιο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, και πλέον στρέφει το βλέμμα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το καλοκαίρι.

Πριν απ' αυτό, η πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, μίλησε στην Κατερίνα Καινούργιου, για την εκπομπή Super Kατερίνα, εφ' όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων η Ευαγγελία Πλατανιώτη αναφέρθηκε στον αθέμιτο ανταγωνισμό που έχει βιώσει, τη στήριξη που ζει στο πλευρό του συντρόφου της, καθώς και για τη συμμετοχή της στο Nomads, απ' όπου τη γνώρισε το ευρύ κοινό.

Δείτε επίσης: Ευαγγελία Πλατανιώτη: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα μετά το χρυσό - Περήφανη όλη η Ελλάδα

«Αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να γίνει ένα όνειρο πραγματικότητα, αλλά και για να χαθεί. Τα λάθη δεν συγχωρούνται. Αρχικά πίστευα σε αυτό το χρυσό μετάλλιο με όλη μου την καρδιά, πίστευα ότι θα μπορούσα να το έχω φέρει και την προηγούμενη χρονιά. Το έλεγα στους ανθρώπους της ομοσπονδίας. Η προετοιμασία ήταν πολύ ελλιπής, παρόλα αυτά φέραμε μία 4η θέση στον κόσμο επειδή πήρα μια ποινή, αλλιώς θα ήμουν δεύτερη. Πάλι καλά όμως, γιατί μπορεί να μην συνέχιζα», είπε αρχικά η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Και συμπλήρωσε: «Με πείσμωσε πολύ αυτό το “γαμώτο” και μόλις τελείωσα τον αγώνα, είπα στην προπονήτριά μου “φύγαμε για την Ντόχα, πάω να πάρω το χρυσό”. Μετά δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο, σκεφτόμουν τι θα κάνω για να κατακτήσω αυτό το μετάλλιο. Όταν έφτασα εκεί, ανυπομονούσα να έρθει ο αγώνας, δεν φοβόμουν. Σίγουρα υπήρχε απίστευτο άγχος που καλείσαι να διαχειριστείς. Αυτό που σκεφτόμουν όμως είναι ότι έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Όταν είδα στον πίνακα ότι ήμουν πρώτη ξέσπασα σε κλάματα».

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη μίλησε πρώτα με τον σύντροφό της μετά το χρυσό

«Ο σύντροφός μου ήταν ο πρώτος άνθρωπος που επικοινώνησα. Ήταν ποδοσφαιριστής, τώρα έχει σταματήσει, ασχολείται με το real estate και το μόντελινγκ. Το πίστευε και το ήθελε πάρα πολύ και αυτός. Συζούμε, έχει κάνει πάρα πολλή υπομονή, κάποιες φορές φτάνει στα όρια αλλά όταν βλέπει το αποτέλεσμα και πόσο δικαιωμένη νιώθω, αισθάνομαι ότι και αυτός έχει τα ίδια συναισθήματα με μένα», ανέφερε αμέσως μετά η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

«Έχω θυσιάσει αρκετά πράγματα για τον πρωταθλητισμό»

«Σίγουρα ο ανταγωνισμός, στον αθλητισμό γενικότερα, κάποιες φορές γίνεται και αθέμιτος. Προσωπικά το έχω βιώσει, χωρίς να θέλω να το προσωποποιήσω. Με έχουν κάνει να αισθανθώ αδικία όσον αφορά την προσωπικότητά μου και τις αρχές που πρεσβεύω. Αλλά δεν με απασχολεί τι θα πει ο καθένας. Οι άνθρωποι που με ενδιαφέρουν βρίσκονται στη ζωή μου, και αυτοί που πραγματικά είναι σημαντικοί για εμένα ξέρουν ποια είναι η Ευαγγελία», δήλωσε η παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Για να διευκρινίσει σχετικά με τις θυσίες που έκανε μέσα στα χρόνια: «Ανά διαστήματα έχω θυσιάσει αρκετά πράγματα για τον πρωταθλητισμό. Όταν ήμουν μαθήτρια και φοιτήτρια αναγκαζόμουν να καλύψω τις ώρες που έχανα με ιδιαίτερα μαθήματα. Ισχύουν οι 12ωρες προπονήσεις. Τώρα στα 29 μου ήμουν σε μια πισίνα από τις 8 μέχρι τις 5 και μετά έκανα τις θεραπείες μου».

«Από το Nomads με έμαθαν οι χορηγοί και ο κόσμος»

Αναφερόμενη στη συμμετοχή της στο reality Nomads είπε: «Σίγουρα ήταν καλά τα λεφτά, ήθελα να δω πώς είναι ένα τέτοιο παιχνίδι και πήγα να το ζήσω. Πλέον λέω ότι έκανα και καλά που πήγα, γιατί από εκεί με έμαθαν πιο πολύ οι χορηγοί και ο κόσμος και έτσι είχα τις πρώτες μου συνεργασίες. Έτσι με έμαθε και το πιο ευρύ κοινό, και αυτό με βοήθησε σαν αθλήτρια, είχα περισσότερη στήριξη».