Φίλιππος Τσαγκρίδης - Μιλάει για το νέο του βήμα και τους αγαπημένους του ανθρώπους: «Είναι απόλαυση να μαγειρεύεις για...»

«Δεν φαντάζοµαι τι άλλο θα προκύψει, ποτέ δεν λέω "ποτέ"»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/philippos_tsangrides
Instagram/philippos_tsangrides

Μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του παραχώρησε ο Φίλιππος Τσαγκρίδης στο Secret των Παραπολιτικών και τη Σάσα Σταμάτη. Ο εφοπλιστής μίλησε για το νέο του επιχειρηματικό βήμα εκτός ναυτιλίας, καθώς πλέον είναι ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων, στο Κουκάκι και στα Άνω Πετράλωνα, ενώ παραδέχτηκε πως το μεράκι του είναι να μαγειρεύει για αγαπημένα πρόσωπα.

Τι δήλωσε ο Φίλιππος Τσαγκρίδης για την ενασχόληση με την εστίαση

Πώς αποφάσισες από τον χώρο της ναυτιλίας να περάσεις σε αυτόν της εστίασης;

∆εν πρόκειται ακριβώς για «πέρασμα» από τη µια δραστηριότητα στην άλλη, µιας και παραµένω απολύτως ενεργός στη ναυτιλία. Η εστίαση, τώρα, προέκυψε ως ένα φυσικό επακόλουθο της µεγάλης αγάπης µου για το φαγητό και το κρασί, κυρίως ως πολιτισµικά στοιχεία, που είναι ο καθρέφτης κάθε λαού. ∆ηλαδή, πέρα από τη βιολογική ανάγκη και την απόλαυση, το φαγητό έχει πολλές µεταφράσεις και ανθρωπολογικά είναι απολύτως συνδεδεµένο µε την ταυτότητά µας.

Δείτε επίσης: Καινούργιου - Μπάρκα: Στα μαχαίρια για τα μάτια του Τσαγκρίδη! Η κίνηση της Δανάης λίγους μήνες πριν που σήμανε τον πόλεμο ανάμεσά τους

Ένας εφοπλιστής θα έµπαινε στην κουζίνα;

Γιατί όχι; Νοµίζω πως δεν θα τον εµπόδιζε κάτι. Είναι απόλαυση να µαγειρεύεις για τους αγαπηµένους σου ανθρώπους!

Ποιο είναι το αγαπηµένο σου πιάτο;

∆ύσκολη ερώτηση! ∆εν έχω όµως µόνο ένα. Αγαπώ τα κεφτεδάκια, αλλά αγαπώ και το φουά γκρα. Τρελαίνοµαι για µια φοβερή χωριάτικη µε κατακόκκινες, ζουµερές ντοµάτες και φέτα που µοσχοβολάει, αλλά µου αρέσουν και τα µπέργκερ. Επίσης δύσκολα µπορώ να αντισταθώ σε µια φίνα ταραµοσαλάτα.

Να περιµένουµε επόµενο βήµα στην εστίαση ή θα µας εντυπωσιάσεις µε κάτι άλλο;

∆ουλεύουµε ήδη πάνω σε διάφορες νέες ιδέες, που πιστεύω ότι θα αρχίσουν να υλοποιούνται σιγά-σιγά. Οπότε η εστίαση παραµένει σταθερά στα πλάνα µου. Μαζί µε τη ναυτιλία δεν βλέπω να µου µένει χρόνος ούτε για να κοιµηθώ, οπότε δεν φαντάζοµαι τι άλλο θα προκύψει… Όµως, ποτέ δεν λέω «ποτέ».

Ναυτιλία ή εστίαση;

Για µένα αυτό δεν είναι δίληµµα, ούτε αναιρεί το ένα το άλλο. Συνεπώς και τα δύο!