Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Είχαμε στενοχωρηθεί πάρα πολύ! Μου έχει συμβεί και εμένα και...» - Η εξομολόγηση για τις δύο άτυχες εγκυμοσύνες της

Η αποκάλυψη για το μωρό της Έλενας Τσαγκρινού

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Είχαμε στενοχωρηθεί πάρα πολύ! Μου έχει συμβεί και εμένα και...» - Η εξομολόγηση για τις δύο άτυχες εγκυμοσύνες της

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, το πρωί της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου, θέλησε να μιλήσει στον αέρα της εκπομπής της στο κανάλι του ALPHA, Happy Day, για την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της Έλενας Τσαγκρινού, η οποία μαζί με το ευχάριστο γεγονός αποκάλυψε πως έζησε και μία αποβολή (δείτε εδώ την συγκινητική της εξομολόγηση).

Η παρουσιάστρια, λοιπόν, εξήγησε πως έχει περάσει από αυτό το στάδιο και η ίδια και καταλαβαίνει πως είναι, αλλά θεωρεί και παρακινεί τους γονείς που μπορεί να βιώνουν αυτή την απώλεια, να μην το βάζουν κάτω και να σκέφτονται θετικά.

Η εξομολόγηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή για τις αποβολές της

«Θέλω να σας πω ότι γνωρίζαμε τότε για την πρώτη εγκυμοσύνη, αλλά περιμέναμε να περάσει ένα διάστημα για να την κουβεντιάσουμε και να κάνουμε και μία ωραία συνέντευξη και όταν έχασε το μωράκι της είχαμε στενοχωρηθεί πάρα πολύ. Θέλω να σας πω ότι μου έχει συμβεί και εμένα και μάλιστα δύο φορές. Το είχα μοιραστεί μαζί σας. Είναι σύνηθες. Είναι σημείο των καιρών; Το μαθαίνουμε πια και το καταλαβαίνουμε ενώ ίσως κάποτε δεν το καταλαβαίναμε και δεν μαθαίναμε τι συμβαίνει; Πάντως μη στενοχωριέστε κορίτσια και αγόρια. Είναι επιλογή της φύσης να μην έρθει ένα μωράκι στη ζωή. Θα το κοιτάτε από την θετική πλευρά, ότι μαζί με τον άνθρωπο σας μπορείτε να κάνετε μωράκι και θα συμβεί...», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Έλενα Τσαγκρινού: Έβαζε τα χέρια μπροστά από την κοιλίτσα της και φορούσε... - Πώς έκρυβε την εγκυμοσύνη της στις κάμερες 10 μέρες πριν την ανακοίνωση

Τι είχε συμβεί στις δύο αυτές περιπτώσεις

«Επειδή εγώ το έζησα δύο φορές διαδοχικά τη μία μετά την άλλη και πριν κάνω παιδί, ήταν λίγο διαφορετικά τα συναισθήματα. Την πρώτη φορά όταν μου συνέβη γρήγορα, επειδή έμεινα έγκυος πολύ γρήγορα και χωρίς καν να το προσπαθήσω, όταν λοιπόν απέβαλα θυμάμαι ότι σοκαρίστηκα, αλλά επειδή ο γιατρός μου είναι ένας πολύ ψύχραιμος άνθρωπος, με τον οποίο έχουμε και φιλική σχέση, μου είπε...Σταματίνα μου πια δυστυχώς περισσότερες από τις μισές εγκυμοσύνες θεωρούνται ατελείς...δεν πειράζει πες ένα ευχαριστώ στη φύση, γιατί τις περισσότερες φορές η φύση επιλέγει να μη συνεχιστεί κάποια εγκυμοσύνη, γιατί υπάρχει κάποιο ζήτημα, οπότε προχωράμε και όλα.. το σημαντικό είναι ότι μένεις και εύκολα έγκυος!

Οπότε δε σου κρύβω, ότι την πρώτη φορά στεναχωρέθηκα, αλλά το διαχειρίστηκα και προχώρησα. Όταν όμως έχασα και το δεύτερο μωράκι εκεί θέλω να σου πω, ότι ταρακουνήθηκε το σύμπαν μου, εκεί μπήκαν όλες οι αρνητικές σκέψεις στο κεφάλι μου, ότι δε μπορεί να είναι τυχαίο κάποιο πρόβλημα έχω...κάτι, που δεν έχω βρει, κάτι που δε μου το λένε, γιατί η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες του να συμβεί κάτι τέτοιο back to back δεν είναι μεγάλες.

Δε σου κρύβω ότι εκεί μπήκε η αμφιβολία μέσα μου, το άγχος, όλες οι κακές σκέψεις, που μπορεί να φταίω, τι μπορεί να έχω κάνει λάθος, μπήκα σε διαδικασία εξετάσεων...ο γιατρός μου προς τιμήν του επέμενε πως έτυχε και αφέσου...η ψυχολογία είναι σημαντικός παράγοντας και τελικά πήγαν όλα καλά!

Απλά θέλησα να μιλήσω ανοιχτά γι αυτό, από όταν είχε συμβεί, γιατί κατάλαβα και από εμένα ότι εμείς οι γυναίκες πάντα, όταν κάτι πάει στραβά το προσωποποιούμε....μπορεί να τύχει, ακούμε το γιατρό μας και όλα θα πάνε καλά», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της για τις δύο άτυχες αυτές στιγμές της.