Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ολοκληρώθηκε το δεύτερο μνημόσυνο - Ο Βασιλιάς Κάρολος παρευρέθηκε με ελληνική γραβάτα

Όσα συνέβησαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Τετάρτη 28/2 ολοκληρώθηκε το δεύτερο μνημόσυνο του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο μετά το πρώτο μνημόσυνο την Τρίτη 27/2 στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Γουίνσδορ.

Το δεύτερο και ορθόδοξο λοιπόν μνημόσυνο ήταν ανοιχτό για όλους όσους ήθελαν να παρευρεθούν με αυτή να αποτελεί την τελευταία τελετή σχετικά με τη συμπλήρωση του ενός έτους από τον θάνατο του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Δείτε επίσης: Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι 2 ηχηρές απουσίες από το ετήσιο μνημόσυνο στο κάστρο Ουίνσδορ

Εικόνες από το δεύτερο μνημόσυνο του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Τι συμβαίνει με την υγεία του Βασιλιά Καρόλου

Μεγάλη ανησυχία εμπνέει πλέον η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες διαγνώστηκε με καρκίνο. Όπως αναφέρει ο βασιλικός εμπειρογνώμονας και συγγραφέας Τόμας Κουίν, μιλώντας στην Mirror, ο καρκίνος του βασιλιά είναι «πολύ επιθετικός», κόντρα στις αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αυτή η είδηση πυροδότησε για τα καλά τα σενάρια διαδοχής, που λένε πλέον ότι ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ προετοιμάζεται να αναλάβει τον θρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο, κάτι ωστόσο που κρατούν ως «επτασφράγιστο μυστικό» από τον δευτερότοκο γιο του βασιλιά, Χάρι.

«Ο Βασιλιάς Κάρολος γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι στο κατώφλι της διαδοχής. Ο μονάρχης ελπίζει να παραμείνει σε μια σχετικά καλή κατάσταση, ώστε να παραδώσει το στέμμα σε ηλικία 80 ετών. Ωστόσο, ίσως ξεκινήσουν οι διαδικασίες αυτές πολύ νωρίτερα, καθώς η μορφή καρκίνου του είναι πολύ πιο επικίνδυνη και επιθετική απ' όσο πίστευαν οι γιατροί αρχικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Τόμας Κουίν.