Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι 2 ηχηρές απουσίες από το ετήσιο μνημόσυνο στο κάστρο Ουίνσδορ

Ποιοι δεν θα βρεθούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Το ετήσιο μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 27/2 στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνσδορ. Ενώ, αύριο 28/2 θα γίνει το παραδοσιακό ορθόδοξο μνημόσυνο. Η επιμνημόσυνη δέηση θα καλυφθεί από το BBC σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Ποιοι θα λείπουν σήμερα από το μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το παρών δεν θα δώσει ο Βασιλιάς Κάρολος λόγω του προβλήματος με την υγεία του, καθώς συνεχίζει τη θεραπεία του για τον καρκίνο (δείτε τι λένε για την υγεία του). Ωστόσο, θα ηγηθεί της βασιλικής οικογένειας η βασίλισσα Καμίλα .

Τελευταία στιγμή ματαίωσε την παρουσία του και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τα ξένα μέσα επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους ως αιτία της απουσίας του από την επιμνημόσυνη δέηση στον νονό του.

Φωτογραφίες από το μνημόσυνο στην Ελλάδα

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ελλάδα και σύσσωμη η οικογένειά του ταξίδεψε στην Ελλάδα για να βρεθεί στον τάφο του στο Τατόι όπου πραγματοποιήθηκε και η τελετή (δείτε εδώ βίντεο από την άφιξή τους).

Στη συνέχεια ακολούθησε και δείπνο σε πολύ γνωστό εστιατόριο στην Κηφισιά. Παρόλο που δεν επιτρέπονταν δημοσιογράφοι και κάμερες, ο φωτογραφικός φακός του youweekly.gr κατάφερε να εξασφαλίσει υλικό λίγο πριν τα συγγενικά μέλη βρεθούν στο μαγαζί που επισκέφθηκαν, με τη βροχή να έχει ξεσπάσει και όλοι τους να περπατούν κρατώντας ομπρέλες για να προστατευθούν.

Τα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Νικόλαος, Φίλιππος, Παύλος, Αλεξία και Θεοδώρα, όπως και η σύζυγος του, Άννα Μαρία, και οι αδελφές του, βασίλισσα Σοφία και πριγκίπισσα Ειρήνη, έφτασαν στον χώρο αυτοκίνητα με φιμέ τζάμια, μαυροφορεμένοι.

Δείτε επίσης: Με δαντέλα και τα αρχικά της πάνω: Το υπέροχο νυφικό της Βασίλισσας Άννας Μαρίας βρέθηκε

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Άννα Μαρία Αλεξία Παύλος

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Φίλιππος Νίνα Φλορ

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Βασίλισσα Σοφία

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Πριγκίπισσα Ειρήνη

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Τατιάνα Μπλάτνικ

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Θεοδώρα Φίλιππος