Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η άφιξη των γιων του, Νικολάου και Φιλίππου, στο Τατόι για το ετήσιο μνημόσυνο

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η άφιξη των γιων του, Νικολάου και Φιλίππου, στο Τατόι για το ετήσιο μνημόσυνο

Στο Τατόι συγκεντρώθηκε λίγο πριν την 1 η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για το ετήσιο μνημόσυνο αφου ένα χρόνο πριν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε στενό κύκλο ενώ υπάρχει και απαγόρευση εισόδου για το κοινό.

Επιθυμία της οικογένειας ήταν να πραγματοποιηθεί η τελετή, παρουσία μόνο των στενών συγγενών του εκλιπόντος ενώ η δέηση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως... (δείτε εδώ περισσότερα).

Ωστόσο λίγο πριν, ο μεγαλύτερος γιο του, Παύλος έκανε μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου δηοσίευσεμια φωτογραφία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος βρίσκεται πάνω σε πλοίο, στη θέση του καπετάνιου, με θέα την θάλασσα.

Η άφιξη του Νικολάου και του Φιλίππου στο Τατόι

Η κάμερα της εκπομπής, την Τετάρτη 10/1, Super Κατερίνα, εξασφάλισε πάνα από την άφιξη των δύο γιών του Φιλίππου και Νικολάου, όπου τα μέτρα ήταν δρακόντια, καθώς η απαγόρευση θα λήξει μετά το τέλος του μνημόσυνου.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Η πρώτη συνέντευξη μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Το βράδυ της Δευτέρα 3/7 προβλήθηκε η πρώτη συνέντευξη, που παραχώρησαν τα αδέρφια Νίκος και Παύλος Γλύξμπουργκ στο Ert news και στο «365 Στιγμές» με τους δύο να μιλάνε αναλυτικά και πολύ εξομολογητικά μετά το θάνατο του πατέρα τους.

Το κενό, που άφησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είναι αναμφίβολα μεγάλο, ωστόσο μέσα από όσα παραχώρησαν οι γιοι του από τη συνέντευξη τους καταλαβαίνει κανείς, πως ο εκλιπών έφυγε πλήρης.

Ανάμεσα σε όσα ξεχώρισαν από τη συνέντευξη ήταν η αποκάλυψη, που έκανε ο Παύλος σχετικά με το επίθετό του, καθώς ιστορικά μπορεί να έχει μείνει το Γλύξμπουργκ εκείνος όμως δεν θέλει να αποκαλείται έτσι.

«Με ενοχλεί γιατί δεν είναι δικό μου επίθετο. Είναι μία καταγωγή της οικογενείας και όταν δημιουργήθηκε αυτό το θέμα πήγαμε στα δικαστήρια και υπάρχουν χαρτιά τα οποία αναφέρουν πως το όνομα της οικογενείας της Δανίας δεν είναι Γλύξμπουργκ.

Έτσι λεγόταν ένα από τα κάστρο που ήταν της οικογενείας της Δανίας, το οποίο όταν επιτέθηκαν οι Γερμανοί και πέρασε στην κατοχή τους. Αλλά και η βασιλική οικογένεια της Δανίας, τα μέλη της χρησιμοποιούν το επίθετο της Δανίας. Το Γλύξμπουργκ είναι ένα όνομα που παραπέμπει σε Γερμανούς και εμείς δεν ήμασταν καν Γερμανοί. Απλά οι Γερμανοί ήταν οι κακοί του πολέμου, αυτό το επίθετο μας κάνει να φαινόμαστε χειρότεροι», είπε ο Παύλος.