Ηλίας Λογοθέτης: Πότε και που θα γίνει η κηδεία του - Η ανακοίνωση του γιου του

Δείτε αναλυτικά

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Τεράστια θλίψη στο χώρο της υποκριτικής επικρατεί τις τελευταίες ώρες με την είδηση πως έφυγε από την ζωή ο Ηλίας Λογοθέτης. Ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία του σε ηλικία 85 ετών, με το γεγονός να ανακοινώνεται μέσω της συζύγου του.

Λίγες ώρες αργότερα, ο γιος του Αλέξανδρος Λογοθέτης ανακοίνωσε την τοποθεσία και την ημερομηνία που θα ειπωθεί το τελευταίο αντίο στον αξέχαστο ταλαντούχο ηθοποιό.

Πότε θα γίνει η κηδεία του Ηλία Λογοθέτη

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου στο κοιμητήριο Παπάγου, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12:30 το μεσημέρι.

Ηλίας Λογοθέτης κηδεία

Ποιος ήταν ο Ηλίας Λογοθέτης

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1939 στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου.

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο "Βαβυλωνία".

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».

Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Με την Ξένια Καλογεροπούλου

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ. Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

Αν και τα τελευταία χρόνια είχε αποστασιοποιηθεί από τον χώρο της υποκριτικής, ο 84χρονος Ηλίας Λογοθέτης είχε κερδίσει τις εντυπώσεις, παρά την ηλικία του, παίζοντας στον τρίτο κύκλο της σειράς Έτερος Εγώ - Νέμεσις.