Άννα Φόνσου: «Της τηλεφώνησα χθες και της είπα ότι θα πάω σήμερα να τη δω... Δεν πρόλαβα! Κανένας δεν ήταν κοντά της» - "Λύγισε" στο Πρωινό για την Τέτη Σχοινάκη

Η επιθυμία για την κηδεία της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Άννα Φόνσου: «Της τηλεφώνησα χθες και της είπα ότι θα πάω σήμερα να τη δω... Δεν πρόλαβα! Κανένας δεν ήταν κοντά της» -

Σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη, μετά από μία δύσκολη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, φτάνοντας να ζυγίζει 49 κιλά (δείτε εδώ τη ζωή και το έργο της). Η Άννα Φόνσου, η οποία την γνώριζε πολύ καλά και ήξερε για τον αγώνα που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς ήταν πολύ καλές φίλες, μίλησε το πρωί της ίδιας ημέρας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 για εκείνη.

Δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή της για το δυσάρεστο γεγονός, διότι πέρα από το ότι έχασε έναν δικό της άνθρωπο, αισθάνεται άσχημα που δεν πρόλαβε να την δει, όπως είχε κανονίσει να κάνει, λίγο πριν ενημερωθεί για τον θάνατό της.

Η εξομολόγηση της Άννας Φόνσου για την Τέτη Σχοινάκη

«Ήταν 68 χρονών. Η Τέτη Σχοινάκη είχε καρκίνο. Ήταν ένα πολύ υπερήφανο πλάσμα και δεν ήθελε να μάθει κανείς για την αρρώστια της και κανέναν να ενοχλήσει. Ήταν πολύ φίλη μου. Σεβάστηκα την επιθυμία της να γυρίσει στο σπίτι της ώστε να "φύγει" εκεί. Ήταν εκεί, με μία κυρία που την περιποιούταν. Ήρθα σήμερα από τη Θεσσαλονίκη για να τη δω. Της είχα τηλεφωνήσει χθες και της είπα ότι θα πάω σήμερα να τη δω. Δεν πρόλαβα να πάω», είπε συγκινημένη και συνέχισε με τρεμάμενη φωνή:

«Ήταν μία εξαίρετη ηθοποιός, όχι μόνο σε βιντεοταινίες. Ήταν θεατρική ηθοποιός. Ήταν πολύ όμορφη γυναίκα, που αυτό είναι δεύτερο μπροστά στο ταλέντο και την αξιοπρέπειά της. Πάλευε 1,5 χρόνο. Κανένας από την οικογένειά της δεν ήταν κοντά της. Ο αδερφός της, που είναι και εξαιρετικός άνθρωπος, μόνο εκείνος ήταν. Κανένας άλλος και κανένας ηθοποιός. Στο σπίτι της πέθανε. Την είχαμε μεταφέρει πριν από μία εβδομάδα στο νοσοκομείο και μας είπαν ότι δεν πάει καλά. Μου είπε "θέλω να γυρίσω σπίτι" και γυρίσαμε.

Ήταν λίγο καλύτερα. Της είπα "τη Δευτέρα θα σε δω", επέστρεψα από τη Θεσσαλονίκη και δεν πρόλαβα… Μιλήσαμε χθες, Κυριακή. Οι γιατροί μας είπαν ότι θα ζήσει ένα μήνα και δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε μήνα. Ήταν ένα αξιοπρεπέστατο άτομο και ήθελε να είναι όλα σεμνά έτσι θα είναι και η κηδεία της. Ό,τι μου είχε ζητήσει έτσι θα κάνουμε».