Ξέσπασε η Χριστίνα Λαμπίρη: «Τελειωτικό χτύπημα ήταν ένα γεγονός που έγινε πριν από λίγο καιρό! Με τάραξε πάρα πολύ! Είπα "μπορείς να γράψεις ότι πέθανα;"»

"Έσπασε" τη σιωπή της στην κάμερα του OPEN

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ξέσπασε η Χριστίνα Λαμπίρη: «Τελειωτικό χτύπημα ήταν ένα γεγονός που έγινε πριν από λίγο καιρό! Με τάραξε πάρα πολύ! Είπα

Η Χριστίνα Λαμπίρη, το πρωί της Παρασκευής 8 Μαρτίου, βγήκε σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή του OPEN, Πρωινό Σουσού, και μίλησε αναλυτικά για όλους για όλα. Παρόλο που αποφεύγει να θίγει θέματα που την στενοχωρούν, όπως είναι αυτό με τον Νίκο Μουρατίδη και την επίθεση που έκανε προς το πρόσωπό της, χρησιμοποιώντας την κόρη της (δείτε εδώ την ανάρτηση κόλαφο που είχε κάνει), αυτή τη φορά απάντησε έμμεσα.

Οι δηλώσεις της Χριστίνας Λαμπίρη

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια αναφέρθηκε αρχικά στα "πεσίματα" και στην δυσαρέσκεια που δημιουργήθηκε, μετά την επίθεση του Γιώργου Νταλάρα στους δημοσιογράφους:

«Τι τους ενοχλεί ακριβώς; Δεν θέλουν συγκεκριμένες ερωτήσεις; Φαντάζομαι ότι αν ήμουν στη θέση της δική σας θα είχα ακριβώς την ίδια στρατηγική. Η μόνη διαφωνία μου είναι ότι βλέπω πολλές ίδιες εκπομπές, ίδιο περιεχόμενο και από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Από τη στιγμή που η θεματολογία της κάθε εκπομπής αφορά σε τέτοια ζητήματα, είναι υποχρέωση όλων να θέτουν αυτές τις ερωτήσεις. Είναι λογικό. Όταν λες την άποψή σου και αυτή ξεσηκώνει αντιδράσεις ή σχόλια, είναι το follow up, η επόμενη μέρα μιας δήλωσης.

Περισσότερο με ενοχλεί όλη αυτή η εσωστρέφεια της τηλεόρασης, που ο ένας απαντάει στον άλλον. Μπορεί να σκέφτομαι και παλαιομοδίτικα επειδή είμαι εκτός τηλεόρασης πολλά χρόνια. Εγώ σταμάτησα σε κομβικό σημείο, τότε που άρχισαν να γίνονται πολλές οι εκπομπές. Πρόλαβα να είμαστε λίγοι.

Τότε πρωταγωνιστές ήταν οι καλλιτέχνες, τα παιδιά από τα ριάλιτι. Δεν ήμασταν εμείς οι παρουσιαστές η θεματολογία των εκπομπών. Μόνο αν είχε συμβεί ένας τσακωμός με αφορμή κάποιο θέμα πετάγαμε καμία σπόντα, αλλά έμενε εκεί. Τώρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι ίδιοι οι παρουσιαστές από τα θέματα που παρουσιάζονται», είπε αρχικά.

«Ένας λόγος που ίσως τα τελευταία χρόνια δεν πήγαινα καλά στην τηλεθέαση ήταν ότι δεν ήμουν όσο αυτοαναφορική επιβάλλεται να είναι κανείς στην τηλεόραση. Ό,τι συζητείται σε μια εκπομπή γίνεται μέτρο σύγκρισης να καταθέσει αυτομάτως ο καθένας από μας την προσωπική του εμπειρία. Έτσι χάνεται η μπάλα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Για το σχόλιο του Δημήτρη Παπανώτα για την ηλικία της Μπέττυς Μαγγίρα, δήλωσε:

«Είμαι πάρα πολύ θυμωμένη. Έγινα έξαλλη, θύμωσα πάρα πολύ. Είναι ένα σχόλιο που απαγορεύεται να γίνει, γιατί ποιος ορίζει αν η Λαμπίρη, ο Κώστας, η Μαρία μπορεί να κάνει κάτι ή όχι; Είναι φασιστικό. Το λέω και δεν γυρίζω πίσω. Ποιος μου δίνει το δικαίωμα; Γιατί να το πω και τι κερδίζω να το πω; Έχουμε δικαίωμα να κάνουμε όποια επιλογή θέλουμε, οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας και να κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Υπάρχει ένας κανόνας στην τηλεόραση ότι το κακό πουλάει. Θεωρούμε ότι όποιος είναι πιο εριστικός, πολύ αιχμηρός, προκλητικός πουλάει».

Σε άλλο σημείο απάντησε για την ακύρωση της εκπομπής της στο Μακεδονία TV και για τα σχόλια του Νίκου Μουρατίδη:

«Ήταν από τις χειρότερες στιγμές που έχω ζήσει στην επαγγελματική μου πορεία. Ίσως ήταν για καλό που δεν έγινε η εκπομπή στο Μακεδονία, γιατί ενδεχομένως δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω το concept που έχουν οι εκπομπές πια, αυτή την αυτοαναφορά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι με έδιωξε πολύ μακριά, με απογοήτευσε και τελειωτικό χτύπημα ήταν ένα γεγονός που έγινε πριν από λίγο καιρό που βρέθηκα πάλι στο επίκεντρο σε μία κατάσταση ερήμην μου. Ήταν η χαριστική βολή.

Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ εκείνο το διάστημα. Ήταν απανωτά τα τηλέφωνα που δέχτηκα. Ήμουν φορτισμένη και μάλιστα είπα σε έναν συνάδελφο "μου κάνεις μία χάρη; μπορείς να με βγάλεις από την ατζέντα, να γράψεις ότι πέθανα;". Με τάραξε πάρα πολύ.

Έδωσα μεγάλο μέρος της ζωής μου σε αυτή την ιστορία, με πολύ πάθος, με μεγάλες στιγμές στεναχώριας, κατάθλιψης έχω δηλώσει ότι κάποτε κόντεψα να χάσω και τον εαυτό μου. Στο ίδιο μέγεθος, εισέπραξα μια τεράστια απογοήτευση από αυτόν τον χώρο. Δεν ξέρω γιατί το κάνω αυτό τώρα, ίσως ήρθε η στιγμή να τα βγάλω από μέσα μου. Τόνους απογοήτευσης και είπα δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτόν τον χώρο που λάτρεψα».