Καλή Καλό: Αυτή ήταν η τελευταία της επιθυμία μέσα από το γηροκομείο - Αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατό της

Ρίγη συγκίνησης!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Παρασκευή 8/3 έγινε γνωστό, πως έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου, Καλή Καλό σε ηλικία 97 ετών. Η ίδια το τελευταίο διάστημα λόγω οικονομικών δυσκολιών και προβλημάτων υγείας έμενε στο Γηροκομείο Αθηνών.

Εκεί λοιπόν άφησε την τελευταία της πνοή και αυτός ήταν μάλιστα ο χώρος, όπου η Καλή Καλό υποδεχόταν τον κόσμο που ήθελε να την επισκεφτεί το τελευταίο διάστημα. Ένας από αυτούς μάλιστα ήταν και η δημοσιογράφος, Σάσα Σταμάτη αποσπώντας της, την τελευταία της συνέντευξη.

Συγκινητική είναι η αποκάλυψη που έκανε η Σταμάτη λίγο αφότου έγινε γνωστή η είδηση θανάτου της ηθοποιού. Πιο αναλυτικά, η δημοσιογράφος με ένα instagra story έκανε γνωστή την τελευταία επιθυμία της Καλή Καλό, την οποία και εκπλήρωσε η Σταμάτη.

Δείτε επίσης: Καλή Καλό: Οι 3 γάμοι, ο θάνατος του γιου της & τα οστά του στο σπίτι της - Η τελευταία της συνέντευξη μέσα από το γηροκομείο

Η ανάρτηση της Σάσας Σταμάτη για τον θάνατο της Καλή Καλό

«Είχα τη χαρά να συναντήσω την υπέροχη Καλή Καλό στο Γηροκομείο Αθηνών όπου μου παραχώρησε την τελευταία της συνέντευξη. Μια ταλαντούχα ηθοποιός, μια μεγάλη πρωταγωνίστρια των επιθεωρήσεων γνωστή και για την πολιτική της δράση. Στο τέλος της συνέντευξης μου είπες: ''Θέλω και εγώ ένα εμπριμέ φουστάνι σαν το δικό σου. Θα μου το φέρεις;''. Δε θα ξεχάσω ποτέ τη χαρά που έκανες σαν μικρό παιδάκι όταν στο έφερα! Καλό ταξίδι στο ΦΩΣ», έγραψε η Σάσα Σταμάτη.

Καλή Καλό - Γηροκομείο

Η οικονομική καταστροφή που υπέστη

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα και την εφημερίδα “Espresso” η ηθοποιός τον Ιούνιο του 2023 φιλοξενούταν σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, νωρίτερα η σπουδαία θεατρίνα, παρότρυνε τη γυναίκα που τη φρόντιζε να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο, λόγω της δύσπνοιας που είχε. Τα πράγματα, βέβαια, δεν ήταν έτσι κι άρχισαν να ξεδιαλύνονται όταν περίοικοι της μεγάλης ηθοποιού στην περιοχή της Άνω Κυψέλης επικοινώνησαν με τον πρόεδρο των ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, στον οποίο μετέφεραν πως εκτός από τα ενοίκια που έχουν συγκεντρωθεί και δεν έχουν πληρωθεί το ίδιο συμβαίνει με τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχει κάποιον που να τη φροντίζει γιατί οι συνθήκες διαβίωσης για εκείνη είναι πολύ δύσκολες.

«Είναι αλήθεια ότι εδώ και μερικούς μήνες προσπαθούμε να βρούμε κάποια λύση για την τεράστια αυτή μορφή του θεάτρου, την Καλή Καλό. Μια τεράστια θεατρίνα που μπορεί η νεότερη γενιά να μην τη γνωρίζει, ωστόσο έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της. Επικοινώνησα με την κόρη της στον Καναδά, η οποία μας ανέφερε πως δεν έχει τη δυνατότητα να είναι κοντά της, ούτε μπορεί να κάνει κάτι για τις συνθήκες που ζει η μητέρα της, αποκλείοντάς μας οποιαδήποτε δυνατότητα βοήθειας. Από την άλλη προσπαθήσαμε να τη βάλουμε σε δημόσιο γηροκομείο.

Όμως, ούτε αυτό είναι εφικτό, καθώς πρέπει να υπογράψει συγγενής της για να φύγει από το νοσοκομείο, ενώ το γηροκομείο δεν αναλαμβάνει ανθρώπους που δεν είναι τακτοποιημένοι στο σύστημα της ΑΑΔΕ. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να επέμβει ο εισαγγελέας και να δώσει λύση, ώστε αυτή η ιστορική μορφή να μεταφερθεί στο Γηροκομείο Αθηνών, ώστε να έχει όλες τις απαραίτητες φροντίδες που της αρμόζουν», είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Espresso ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Οικονομική κατάρρευση για θρυλική Ελληνίδα ηθοποιό - Απλήρωτα ενοίκια και υψηλοί λογαριασμοί στην ΔΕΗ