Νικολίνα Νικολούζου - Η τρανς παίκτρια του My Style Rocks μιλάει για το ταξίδι της φυλομετάβασης: «Ήμουν η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα, ένιωθα σαν πειραματόζωο»

«Δέχτηκα πιο πολύ πόλεμο από καθηγητές στο Γυμνάσιο»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Νικολίνα Νικολούζου - Η τρανς παίκτρια του My Style Rocks μιλάει για το ταξίδι της φυλομετάβασης: «Ήμουν η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα, ένιωθα σαν πειραματόζωο»

Λίγες ώρες μετά το coming out ως τρανς γυναίκα μέσα από το My Style Rocks, η Νικολίνα Νικολούζου μίλησε στο Fay's Time του ΣΚΑΪ για όλα: Για τον τρόπο που ξεκίνησε το ταξίδι της φυλομετάβασης, για την αντίδραση των γονιών της και των καθηγητών της, καθώς και για τις παιδικές φωτογραφίες της και τα νομικά κομμάτια.

Θυμίζουμε ότι η Νικολίνα είχε συγκινήσει στο χθεσινό επεισόδιο, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Θέλω να μοιραστώ μία ιστορία από τη ζωή μου που ξεκινάει απ' όταν ήμουν μόλις 11 χρονών. Εγώ, η Νικολίνα, δεν ήμουν πάντα το άτομο που βλέπετε. Είμαι ένα κορίτσι που γεννήθηκε σε λάθος σώμα, είμαι μία διευμφυλική γυναίκα».

Η εξομολόγηση της Νικολίνας Νικολούζου

«Αποφάσισα να αποκαλύψω ότι είμαι διεμφυλική, γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό για την προσωπικότητά μου να το γνωρίζει κάποιος. Επειδή σε αυτό το παιχνίδι έχω έρθει για να δώσω όλο μου τον εαυτό, ήθελα να το φέρω με αυτόν τον τρόπο για να δείξω στον κόσμο, και σε κορίτσια σαν εμένα πως δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπονται, αλλά να το γιορτάζουν», είπε αρχικά η Νικολίνα Νικολούζου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των συμπαικτριών της στο My Style Rocks, αλλά και στα social: «Τα κορίτσια δεν το γνώριζαν, ούτε το είχα εκφράσει σε καμία, ήθελα να το πω και να αντιδράσουν εκείνη τη στιγμή. Με σόκαραν τα σχόλια, δεν περίμενα να δω τόση αγάπη και υποστήριξη, νιώθω ότι η ιστορία μου άγγιξε πολύ κόσμο»

Νικολίνα My Style Rocks

«Όταν ήμουν 11 χρονών μάζεψα όλη την οικογένειά μου...»

Η Νικολίνα αποκάλυψε αμέσως μετά τον τρόπο με τον οποίο μοιράστηκε την ιστορία της με την οικογένειά της. «Όταν ήμουν 11 χρονών, επειδή αυτά τα συναισθήματα τα ένιωθα για πολλά χρόνια, μάζεψα όλη μου την οικογένεια για να τους μιλήσω. Ξεκίνησα να τους εξηγώ τα συναισθήματά μου, ότι τόσο καιρό ένιωθα μέσα μου κορίτσι», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Fay's Time.

Και συμπλήρωσε σχετικά με τις αντιδράσεις των δικών της: «Η αδερφή μου είχε την πιο αστεία αντίδραση. Όταν ήμουν μικρή, ήμουν πολύ ευαίσθητη, έκλαιγα εύκολα, και φυσικά είχα δακρύσει τη στιγμή που τους το έλεγα. Γυρνάει και με κοιτάει η αδερφή μου με ένα πονηρό βλέμμα και μου λέει “Πάλι κλαις; Δεν χρειάζεται!”. Η μαμά και ο μπαμπάς άνοιξαν τα χέρια τους και με πήραν μία μεγάλη αγκαλιά, μου είπαν ότι όπως και να νιώθω θα είναι δίπλα μου».

Δείτε επίσης: My Style Rocks - Η Νικολίνα συγκλόνισε τους πάντες: «Είμαι μία διεμφυλική γυναίκα, στα 12 μου ξεκίνησα φυλομετάβαση»

«Οι καθηγητές μου ήταν προσβλητικοί, αρνητές της κατάστασης»

Όσον αφορά το ταξίδι της φυλομετάβασης, η Νικολίνα αποκάλυψε: «Έπρεπε να ψάξουμε να βρούμε ειδικούς για να με βοηθήσουν, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο. Στην Ελλάδα ήμουν η πρώτη περίπτωση νομίζω, κάτι που με έκανε να νιώθω σαν πειραματόζωο. Επειδή ξεκίνησα τη φυλομετάβαση στην εφηβεία ήταν όλο κάτι καινούριο, γιατί παράλληλα αναπτυσσόμουν και ανακάλυπτα τον εαυτό μου. Ήταν ένα πλούσιο ταξίδι».

Η οικογένειά της τη δέχτηκε. Οι καθηγητές της, όχι τόσο... «Η ευρύτερη οικογένειά μου είχε την ίδια αντίδραση με τους γονείς μου. Από φίλους το ίδιο. Δέχτηκα πιο πολύ πόλεμο από καθηγητές στο Γυμνάσιο, παρά από συμμαθητές. Ήταν προσβλητικοί, αρνητές της κατάστασης, μου έλεγαν να ντύνομαι όπως ήθελαν εκείνοι, κι εγώ τους έλεγα να μου δώσουν το... dress code, αν υπήρχε. Πολλές φορές χρειάστηκε οι γονείς μου να τους επιβάλλουν να με σέβονται», δήλωσε μεταξύ άλλων η παίκτρια του My Style Rocks.

Νικολίνα My Style Rocks

«Είμαι νομικά κατοχυρωμένη, το πρώτο άτομο στην Ελλάδα κάτω απ' τα 18 που άλλαξε το όνομά του»

Όσον αφορά το νομικό μέρος, έδωσε λεπτομέρειες: «Είμαι νομικά κατοχυρωμένη. Όταν είχε ψηφιστεί ο νόμος για να αλλάζουν τα διεμφυλικά άτομα το όνομά τους, ήμουν το πρώτο άτομο στην Ελλάδα που άλλαξε το όνομα του κάτω απ' τα 18. Είμαι πολύ περήφανη, ο αγώνας που έχω κάνει σιγά-σιγά δικαιώνεται».

Μιλώντας για τη στήριξη των γονιών της, είπε επίσης: «Όσες δυσκολίες και αν πέρασα, που ήταν πολλές, πήγαινα μπροστά με τη στήριξη των γονιών μου. Δεν τους είχα πει λεπτομέρειες για το επεισόδιο, απλά τους έλεγα ότι μοιράστηκα την ιστορία μου. Όταν είδαν το επεισόδιο, είχαν δακρύσει», ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Ντράπηκα με το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, ένα απ' τα δύο παιδιά θα μπορούσα να είμαι κι εγώ».

Για τις παιδικές φωτογραφίες, μία εκ των οποίων μοιράστηκε στο χθεσινό επεισόδιο του My Style Rocks, δήλωσε: «Πέρασε μία φάση που είχα φυλάξει τις παιδικές μου φωτογραφίες σε ένα κουτάκι, και είχα πει ότι θα τις ανοίξω σε κάποια άλλη φάση της ζωής μου. Βέβαια αυτό το κουτάκι το έχω ανοίξει, μόνο και μόνο για να θυμάμαι πόσο μπροστά έχω πάει. Και στην ψυχοθεραπεία πήγαινα πίσω και έδινα μία αγκαλιά στον μικρό μου εαυτό».

Η Νικολίνα κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να πω σε όλα τα παιδιά σαν εμένα ότι μόνο εμείς ξέρουμε την αλήθεια μας και είμαστε υπεύθυνοι να κάνουμε τους γύρω μας να την αναγνωρίζουν».

Δείτε το βίντεο: