Μαίρη Συνατσάκη: «Είμαι σε μια πολύ περίεργη κατάσταση! Δεν θέλω να νιώθω μόνο μαμά...»

Η εξομολόγηση για τον θηλασμό, την κόρη της και την μητρότητα γενικότερα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μαίρη Συνατσάκη: «Είμαι σε μια πολύ περίεργη κατάσταση! Δεν θέλω να νιώθω μόνο μαμά...»

Η Μαίρη Συνατσάκη έχει χιλιάδες ακόλουθους και στο προφίλ της στο Instagram, αλλά και στο κανάλι της στο youtube, και μέσα από αυτές τις πλατφόρμες επιλέγει να μοιράζεται κομμάτια της δουλειάς της, αλλά και πιο προσωπικά στοιχεία.

Από τη στιγμή που έγινε μητέρα, μάλιστα, το περιεχόμενο που δημιουργεί σχετίζεται όλο και περισσότερο με το παιδί της και τη μητρότητα γενικότερα. Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, λοιπόν, η ίδια δημοσίευσε ένα βίντεο όπου μιλάει για τον θηλασμό της κόρης της, το πώς είχε τον ρόλο της ως μητέρα στο μυαλό της και την σύγκριση με το πώς είναι στην πραγματικότητα και έτσι προχώρησε σε μία βαθιά εξομολόγηση.

Η κατάθεση της Μαίρης Συνατσάκη για τη μητρότητα

«Δεν μιλάω για τον θηλασμό, αλλά με ρωτάτε πολλοί. Θηλάζει ακόμη η μικρή. Είχα καταφέρει να φτάσω σε εκείνο το σημείο του αποθηλασμού σιγά σιγά, που θήλαζε μόνο μέσα στη νύχτα. Φανταστείτε πόσα βήματα πίσω έγιναν (εξαιτίας των γυρισμάτων που χρειάστηκε να κάνει) που θέλει να θηλάζει 15 φορές την μέρα. Έκανα και ένα μάθημα αποθηλασμού online. Μπορεί να ζητήσει γάλα και θα προσπαθήσω να την αποπροσανατολίσω, προσφέροντας νερό ή φαγητό. Μήπως θέλει αγκαλιά ή να βγει έξω στο μπαλκόνι. Αν δεν το δεχτεί, δεν θα της αρνηθώ τον θηλασμό», είπε αρχικά.

«Είμαι σε μια πολύ περίεργη κατάσταση… Από τη μία δεν είμαι μόνο μαμά, δεν είναι και τόσο παλιά που δεν ήμουν μαμά, αλλά με μπερδεύει τόσο πολύ που όλος μου ο χρόνος είναι για την μικρή. Δηλαδή το 80% των πραγμάτων αφορούν και είναι για τη μικρή. Νιώθω μόνο μαμά, αλλά κάπου μέσα μου δεν θέλω να νιώθω μόνο μαμά. Νιώθω ότι είναι νωρίς να νιώσω κάτι άλλο. Σιγά σιγά τώρα αρχίζω να βγαίνω από αυτό το σούπερ κλειστό περιβάλλον του "δεν συμβαίνει κάτι άλλο πέρα από την Ολίβια"…», επισήμανε σε άλλο σημείο.

Δείτε επίσης: Μαίρη Συνατσάκη & Ίαν Στρατής: Καμία σχέση με την παλιά τους ζωή - Οι αλλαγές για το ζευγάρι ένα χρόνο μετά τη γέννηση της κόρης τους

Και επισήμανε: «Η μητρότητα είναι μια περιπέτεια, μια συνεχόμενη διαρκής περιπέτεια. Υπάρχουν πράγματα που δεν φανταζόμουν. Φανταζόμουν ότι ξαφνικά θα μπω σε έναν κόσμο τελείως διαφορετικό, ότι λογικά θα ανακαλύψω έναν τρόπο σύνδεσης, φροντίδας και αγάπης που δεν είχα ξανασυναντήσει στη ζωή μου. Δεν φανταζόμουν ότι φέρνει μαζί της και τόσο πολύ δύσκολα κομμάτια που αφορούν εσένα και μόνο εσένα. Δεν το περίμενα να νιώθεις μόνος μέσα σε αυτό. Δεν έχει να κάνει αν είσαι με ανθρώπους δίπλα σου…».

Δείτε επίσης: Με κόκκινη κουζίνα, πράσινο ψυγείο, τζάκι και βεράντα που έχει θέα όλη την Αθήνα - Το μοντέρνο διαμέρισμα που μετακόμισαν Συνατσάκη και Στρατής