Βασιλιάς Κάρολος: Το ηχηρό μήνυμα που έστειλε μετά την ανακοίνωση ότι η Κέιτ Μίντλετον πάσχει από καρκίνο

Τι είπε στο διάγγελμα του

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Instagram: @theroyalfamily
Instagram: @theroyalfamily

Το δικό του μήνυμα, έστειλε ο Βασιλιάς Κάρολος μέσα από το διάγγελμα του, μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει η πριγκίπισσα της Ουλίας, Κέιτ Μιντλετον πάσχει από καρκίνο. Το βιντεοσκοπημένο ηχητικό μήνυμα του μεταδόθηκε την Μεγάλη Πέμπτη 28/3 για το Καθολικό Πάσχα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βασιλιάς Κάρολος πριν από λίγο καιρό μπήκε στο νοσοκομείο ώστε να πραγματοποιήσει μία επέμβαση στον προστάτη του. Στην συνέχεια, η βασιλική οικογένεια, μέσα από το προφίλ που διατηρεί στο Instagram, με μία μακροσκελή ανάρτηση, αποκάλυψε πως ο 75χρονος μονάρχης διαγνώστηκε με καρκίνο (δείτε εδώ την ανακοίνωση).

Το διάγγελμα του Βασιλιά Καρόλου

«Η λειτουργία της Κυριακής έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου» είπε αρχικά μετά την ανάγνωση του αποσπάσματος της Βίβλου που αναφέρεται στον Ιησού που πλένει τα πόδια των μαθητών του.

Δείτε επίσης: Κέιτ Μίντλετον - Βασιλιάς Κάρολος: Συγκινητικές στιγμές σε διπλανά δωμάτια στο νοσοκομείο - Δίνουν και οι δύο μάχη με τον καρκίνο

Στην συνέχεια ανέφερε ότι ο στίχος, από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη, «έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, ο οποίος γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και προς μεγάλη τους έκπληξη έπλυνε τα κουρασμένα πόδια τους... Έτσι έθεσε ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και πως ως έθνος χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης»

«Είναι η ιδιαίτερη προσευχή μου σήμερα ώστε το παράδειγμα του Κυρίου μας να συνεχίσει να μας εμπνέει και να ενισχύει όλες τις κοινότητές μας...Ο Θεός να σας ευλογήσει όλους αυτό το Πάσχα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασιλιάς Κάρολος.

Τι θα συμβεί με τον θρόνο του

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ανακοίνωση έχουν δημιουργηθεί απορίες για το τι θα συμβεί με τον θρόνο του, παρόλο που η κατάστασή του δείχνει να μην είναι πολύ ανησυχητική. Εκείνος δεν επιθυμεί να παραιτηθεί, διότι μία τέτοια κίνηση θα τον βάλει στην "κακή" πλευρά της ιστορίας. Ωστόσο, επειδή δεν θα μπορεί να εκτελεί όλα του τα καθήκοντα, κρίνεται να απαραίτητο να πραγματοποιηθούν κάποιες ενέργειες και να ληφθούν αποφάσεις.

Το επικρατέστερο όνομα για τον "αντικαταστάτη" του είναι αυτό του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό εάν θα μπει στη θέση του μονάρχη ή απλά θα τον αντικαταστήσει σε ό,τι αφορά τα πολιτικά και νομικά καθήκοντα.

Ο Χρήστος Ζαρμπούνης μίλησε την Τρίτη 6/2 στο Live News του MEGA για τα σενάρια που επικρατούν: «Είναι φρόνιμο να μην μπούμε στη διαδικασία του τι καρκίνο έχει. Ο λόγος που γίνεται είναι για την προστασία ενός θεσμού και ενός ανθρώπου. Εάν δεν θέλουν να το ανακοινώσουν κάποιο λόγο θα έχουν. Ο παππούς του απεβίωσε από καρκίνο και εκείνη την εποχή δεν το έλεγαν. Το ένα σενάριο είναι να κάνει χημειοθεραπείες και να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του και μόνο στις δημόσιες εμφανίσεις του να τον αντικαθιστά ο πρίγκιπας εξ ονόματος του. Εάν δεν μπορεί να ανταποκριθεί, θα πρέπει για πρώτη φορά στη Βρετανία, να παραιτηθεί. Η διαδοχή έχει προβλεφθεί, είναι ο Ουίλιαμ».

Όσον αφορά στον γιο του, Πρίγκιπα Χάρι, ο Βασιλιάς Κάρολος του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε για την κατάστασή του, και εκείνος αμέσως πήρε το πρώτο αεροπλάνο, αφήνοντας πίσω την σύζυγό του και τα παιδιά τους, για να τον δει, όμως είναι άγνωστο προς το παρόν τι άλλο συζητήθηκε μεταξύ τους και τι θα αλλάξει μετά την συνάντησή τους.