Αλέξης Γεωργούλης: Μίλησε ανοιχτά στο Πάμε Δανάη για την καταγγελία της Χρονοπούλου - «Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα...»

«Το έμαθα με έναν τρόπο πολύ περίεργο»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αλέξης Γεωργούλης: Μίλησε ανοιχτά στο Πάμε Δανάη για την καταγγελία της Χρονοπούλου - «Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα...»

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε σήμερα Δευτέρα 1/4 στην εκπομπή Πάμε Δανάη, για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές και τους νέους στόχους του, την υποκριτική αλλά και για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου εις βάρος του για κακοποίηση.

Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε πόσο το επηρέασε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, ενώ αποκάλυψε τον τρόπο που το έμαθε. Ανέφερε δε τους λόγους που δεν πήρε ποτέ θέση να απαντήσει στα όσα έλεγαν για το πρόσωπο του στις εκπομπές.

Η συνέντευξη του Αλέξη Γεωργούλη

«Ήταν πολύ περίεργο. Το έμαθα με έναν τρόπο πολύ περίεργο. Δηλαδή έμαθα ότι υπάρχει αίτημα άρσης ασυλίας μου, και ρώτησα γιατί για ποιο λόγο. Μετά άρχισα να καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Σοκαρίστηκα. Σκέφτηκα πως θα μπορούσε αυτό το πράγμα να είχε συμβεί. Το περίεργο είναι ότι από την καταγγελία μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα νεότερο, καμία εξέλιξη. Εγώ όπως είπα από τον πρώτη στιγμή, προώθησα την άρση ασυλίας μου αμέσως, μετά η εισαγγελία των Βρυξελλών ήταν έτοιμη να με καλέσει. Δεν υπήρξε κάποια κλήση. Από ότι καταλαβαίνω, δεν υπάρχει κάτι το οποίο επείγει. Είναι παγωμένο.

Είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και δεν με έχουν καλέσει ακόμα, άρα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, επομένως δεν υπάρχει καμία κατηγορία. Γι’ αυτό είπα ότι δε θα κοιτάξω να εκμεταλλευτώ την κατάσταση. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία ποινική δίωξη, είμαι νομίζω και ηθικά και νομικά ελεύθερος να κατέβω στις εκλογές», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Σε άλλο σημείο συμπλήρωσε: «Είναι πολύ δύσκολη και λεπτή κατάσταση. Πρέπει να καταλάβεις ότι όλα αυτά που λένε δημοσίως, δεν έχουν σχέση με την καταγγελία. Ο καθένας μίλησε δημοσίως σύμφωνα με το πως φαντάζεται. Ίσως να περίμεναν μια χιονοστιβάδα metoo που δε θα σταματούσε ποτέ. Αυτό που με συγκινεί είναι ότι πολύς κόσμος μίλησε αψηφώντας τη χιονοστιβάδα αυτή, γιατί όταν κάτι ξεκινάει, μεγαλώνει και μεγαλώνει και δε σταματά με τίποτα. Μίλησαν κάποια άτομα που με ξέρανε προσωπικά, άτομα που με ξέρανε από τον χώρο, και άτομα που με ξέρανε γενικότερα ως δημόσιο πρόσωπο γιατί 23 χρόνια είμαι σε δημόσια έκθεση, θα μπορούσε κάποιος να έχει άποψη. Αυτό που με συγκινεί είναι ότι κάποιοι άνθρωποι μίλησαν χωρίς να τους παροτρύνει κάποιος. Ήταν κάτι που ήραν αυθόρμητο. Όταν κυκλοφορώ έξω στο δρόμο, κάθε φορά θα έρθει κάποιος να μου πει, "σε πιστεύω, δε το φάγαμε"».

Δείτε επίσης: Η αποκάλυψη της Έλενας Κουντουρά για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη: «Δεν υπάρχει κατηγορία αυτή τη στιγμή από...»

«Κοίταξα να κρατήσω απόσταση από όλα αυτά, και νομίζω ότι αυτή ήταν η πιο σωστή κίνηση, γιατί όταν πας να απαντήσεις σε ένα πρόσωπο που το ακούνε 15, γίνεται λαϊκό δικαστήριο και υπερισχύει αυτός που φωνάζει περισσότερο. Δεν πήγα να απομακρύνω ή να κρατήσω κόσμο από δίπλα μου…Αν είσαι μέσα στο δικό μου κύκλο και δεν θέλεις πια να είσαι, αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα. Δεν κρατάω κακία επειδή κάποιος γιατί πίστεψε κάτι και αντέδρασε ανάλογα. Είμαι πάντα ανοιχτός, έχω χτυπηθεί πολλές φορές -όχι με τέτοιο τρόπο- απλά φροντίζω να θυμάμαι πάντα ότι υπάρχουν πράγματα που μπορεί να με πλήξουν. Καλό είναι να είσαι ανοιχτός, αλλά να θυμάσαι ότι δεν είσαι και άτρωτος» εξομολογήθηκε ο Αλέξης Γεωργούλης.