Αίθρα Λυκουρέζου: «Η απώλεια της μάνας μου ήταν ένα τεστ, θα μπορούσα να έχω πέσει πάλι στα ναρκωτικά»

Συγκινεί με την αναφορά της στη Ζωή Λάσκαρη

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η Αίθρα Λυκουρέζου, την οποία γνωρίσαμε ως «Μαρία-Ελένη» και πρόσφατα άλλαξε το όνομά της, έκανε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις της τα τελευταία 7 χρόνια, ως καλεσμένη στην εκπομπή Fay's Time. Μεταξύ άλλων, συζήτησε με την παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά την απώλεια της μητέρας της, Ζωής Λάσκαρη, για την απεξάρτησή της από τα ναρκωτικά, τη νέα της ζωή ως life coach αλλά και την επιστροφή της στο θέατρο.

«Το 2017 ήταν μία δύσκολη και έντονη χρονιά. Είχα χάσει τη μητέρα μου, και γίνονταν πολλά πράγματα, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Αυτά τα 7 χρόνια ήταν μία “μεταμόρφωση” σε όλα τα επίπεδα και θα ήθελα να την είχε δει η μητέρα μου. Βέβαια νιώθω ότι είναι παντού δίπλα μου και πολλές φορές θέλω να την παίρνω τηλέφωνο και να της πω τι έχει γίνει. Η μάνα είναι μάνα, ακόμα και να την χάσεις σου λείπει. Αλλά από την άλλη, οι απώλειες μας δυναμώνουν. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τη ζωή μας αν δεν πονέσουμε», δήλωσε αρχικά η Αίθρα Λυκουρέζου.

Δείτε επίσης: «Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να αναπνεύσω» - Με τρεμάμενη φωνή η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου "λύγισε" για τη μητέρα της, Ζωή Λάσκαρη

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Έχω αλλάξει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια και έχω πάρει πολλή δύναμη από τον πόνο της απώλειας. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να αντιμετωπίσεις μόνος σου τον πόνο σου και χωρίς ουσίες, χάπια και αλκοόλ. Να είσαι σε ένα δωμάτιο κλεισμένος, να πονάς, αλλά να το βιώνεις και να μην πας στην εύκολη λύση»

Η μάχη της Αίθρας Λυκουρέζου με τα ναρκωτικά και το τεστ

Στη συνέχεια η Αίθρα Λυκουρέζου μίλησε για το ταξίδι της απεξάρτησης, καθώς και τη δοκιμασία που συνάντησε σε μία από τις δύο πιο σκοτεινές στιγμές στη ζωή της. «Τα ναρκωτικά τα ξεκίνησα όταν ήμουν 15 ετών και τα σταμάτησα στα 25. Όταν τα σταμάτησα ήταν σαν να ξαναγεννήθηκα. Αυτό λένε όταν σταματάς τα ναρκωτικά, ότι ξαναγεννιέσαι στην ηλικία που ήσουν όταν τα ξεκίνησες», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά τη στιγμή που θα μπορούσε να είχε ξανακυλήσει, ήταν κατηγορηματική ότι πλέον νιώθει πολύ καλύτερα όταν ζει την απώλεια χωρίς ουσίες. «Αυτά τα 21 χρόνια είναι μία συνεχόμενη μετάλλαξη, συνέχεια κάτι αλλάζει. Η απώλεια της μάνας μου ήταν μία μεγάλη δυσκολία, θα μπορούσα πάλι να έχω πέσει στα ναρκωτικά, στο αλκοόλ και στα χάπια, για να φύγει ο πόνος. Ήταν ένα τεστ για μένα, ούτε στην κηδεία δεν πήρα κάτι. Πονάει περισσότερο, αλλά όταν το ξεπεράσεις νιώθεις πιο δυνατή», αποκάλυψε η Αίθρα Λυκουρέζου μιλώντας στο Fay's Time.

Ο ρόλος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου

Σχετικά με τον πατέρα της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, δήλωσε: «Ο πατέρας μου ήταν ένας πολυάσχολος άνθρωπος. Πρακτικά και συναισθηματικά δεν μπορούσε να ήταν δίπλα μου. Η μάνα είναι κάτι τελείως διαφορετικό, μπορεί να νιώσει το παιδί. Ο πατέρας μου τα ήξερε όλα. Πριν πάω να θεραπευτώ, πήγα και του μίλησα για να ξέρει πριν τα μάθει από άλλους. Στα 25 μου έμαθε ότι έκανα χρήση ναρκωτικών. Όταν το έμαθε με κοιτούσε απορημένος, αλλά έδειξε κατανόηση».