Σταματίνα Τσιμτσιλή για Νίκο Αναδιώτη: «Δεν έχουμε επικοινωνία! Με έχει ξενίσει το...»

Είχαν συνεργαστεί παλιά στο Happy Day

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σταματίνα Τσιμτσιλή για Νίκο Αναδιώτη: «Δεν έχουμε επικοινωνία! Με έχει ξενίσει το...»

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα, το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου, και άνοιξε την καρδιά της στην Κατερίνα Καινούργιου για διάφορα θέματα, όπως είναι η σχέση της με τον επί 13 χρόνια σύζυγό της (δείτε εδώ την εξομολόγησή της), αλλά και ο θάνατος του πατέρα της (δείτε εδώ τη στιγμή που "λύγισε").

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης ωστόσο, ρωτήθηκε και για τον Νίκο Αναδιώτη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί πριν από κάποια χρόνια στο Happy Day, σχετικά με τις απόψεις του για τους ομοφυλόφιλους και την αντίδρασή του σε περίπτωση που ο γιος του του ανακοίνωνε πως είναι γκέι.

Το σχόλιο της Σταματίνας Τσιμτσιλή για τον Νίκο Αναδιώτη

«Ο Νίκος είναι ένα πολύ καλό παιδί, της θρησκείας, που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, της οικογένειας. Η αλήθεια είναι ότι με έχει ξενίσει το πόσο συντηρητικά εκφράζει τις απόψεις του, γιατί θεωρώ ότι και η εκκλησία του σήμερα αυτό που οφείλει είναι να αγκαλιάζει τους ανθρώπους.

Καταλαβαίνω ότι η εκκλησία στο θέμα με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν απέναντι και αυτό είναι η θέση της εκκλησίας και το σέβομαι. Αλλά εμένα μου άρεσαν οι ιεράρχες και οι εκπρόσωποι της εκκλησίας που άνοιξαν την αγκαλιά τους, όχι αυτοί που είπαν "εσύ δεν μπαίνεις στην εκκλησία". Ο Θεός είναι για όλους. Δεν μπορεί ένας εκπρόσωπος του Θεού να οριοθετεί την αγάπη του θεού και της εκκλησίας. Δεν έχει τύχει να μιλήσω μαζί του πέρα από γιορτές, δεν είναι ότι έχουμε επικοινωνία»

Οι δηλώσεις του ηθοποιού που προκάλεσαν αντιδράσεις

Ο Νίκος Αναδιώτης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Mega Καλημέρα, η οποία προβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου. Σε αυτή ο ηθοποιός μίλησε για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές (δείτε εδώ με ποιο κόμμα), για την πίστη του στον Θεό και τον μοναχισμό, ενώ απάντησε για μία ακόμη φορά σχετικά με το θέμα της ομοφυλοφιλίας και το νομοσχέδιο.

«Εγώ θα ζητήσω μέσα από την καρδιά μου συγγνώμη αν έχω προσβάλει κάποιον. Από την ψυχή μου. Για το καλό το δικό μου το κάνω αυτό. Ζητάω ειλικρινά συγγνώμη. Αυτό λέει η θρησκεία μου, αυτό πρεσβεύω. Η σεξουαλική πράξη ανάμεσα σε δύο ομοφυλόφιλους είναι αμαρτία, όπως και ανάμεσα σε δύο ετεροφυλόφιλους είναι αμαρτία όταν την κάνουν εκτός γάμου», είπε αρχικά ο ίδιος για τις προηγούμενες δηλώσεις του και χαρακτήρισε και τον ίδιο του τον εαυτό αμαρτωλό, εξηγώντας πως γι' αυτό πηγαίνει στην εκκλησία, για την οποία είπε πως είναι το θεραπευτήριο της ψυχής του.

«Τώρα που είναι περίοδος σαρακοστής, νηστείας, θα απέχω από το κανονικό φαγητό, θα με πειράξει η αποχή από την ερωτική πράξη; Είμαι ζευγάρι με μία σύζυγο που την αγαπώ και την τιμώ πάνω από τα παιδιά μου και τον εαυτό μου», είπε σε άλλο σημείο.

«Υπήρξε μία αποκάλυψη στη ζωή μου και με μετέστρεψε. Ο Θεός αποκαλύπτεται στον άνθρωπο, δεν τον ανακαλύπτεις. Σε όλους τους ανθρώπους μπορεί να συμβεί αυτό αν το θέλουν», δήλωσε έπειτα για την πίστη του.

Σχετικά με όσους χαρακτηρίζουν ρατσιστή και ομοφοβικό, επισήμανε: «Ένας καλός άνθρωπος που θέλει να είναι απλά καλός χριστιανός και όχι απλά καλός άνθρωπος δε μπορεί να είναι ρατσιστής και ομοφοβικός. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ρατσιστή ούτε ομοφοβικό. Ίσα ίσα θέλω η αγκαλιά μου να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη και να χωράει τον συνάνθρωπό μου» και τόνισε πως αν δεν ήταν παντρεμένος θα σκεφτόταν τον μοναχισμό.

«Ο γονιός, το χειρότερο που μπορεί να κάνει είναι να απορρίψει το παιδί του. Αν ο γιος μου, μου έλεγε ότι νιώθει "διαφορετικά", θα του συμπαραστεκόμουν και θα του εξηγούσα πως πρέπει να σώσει την ψυχή του. Δε χάνεις την ψυχή σου μόνο και μόνο επειδή είσαι ομοφυλόφιλος. Δεν έχω ξεκινήσει να αποτρέπω τα παιδιά μου από αυτό. Είναι πολλές οι αμαρτίες που μπορούν να σε οδηγήσουν στην απώλεια της ψυχής σου», κατέληξε.