Λάζαρος Γεωργακόπουλος: «Κουβαλούσα ενοχή γιατί όταν είχε άνοια η μητέρα μου γινόμουν απότομος...»

Ο ηθοποιός μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Λάζαρος Γεωργακόπουλος: «Κουβαλούσα ενοχή γιατί όταν είχε άνοια η μητέρα μου γινόμουν απότομος...»

Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στο «Γεια σου». Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαρία Μπακοδήμου ο ηθοποιός μίλησε για το πρόβλημα υγείας της μητέρας του, καθώς και για τους παραλληλισμούς που κάνει με αφορμή τον ρόλο του στην παράσταση «The Humans». Όπως αποκάλυψε, όταν εκείνη έπασχε από άνοια, εκείνος δυσκολευόταν να το δεχτεί, κάτι που του προκαλούσε ενοχές μετέπειτα στη ζωή του.

Δείτε επίσης: «Είχα πάρει 24 με 25 κιλά για έναν ρόλο...» - Η αποκαλυπτική εξομολόγηση του Λάζαρου Γεωργακόπουλου

Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος για την εμπειρία του με την άνοια

«Η άνοια είναι μία πολύ δύσκολη εμπειρία. Εγώ στην αρχή δεν μπορούσα να δεχτώ πώς ένας άνθρωπος, με τον οποίο μέχρι χθες μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε, ξαφνικά δεν θυμάται αυτό που του είπα πριν λίγο. Πάντα είχα την αίσθηση ότι κάποιος με κοροϊδεύει. Έλεγα, "δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό, δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό". Και έτσι μερικές φορές γινόμουν απότομος, ακριβώς επειδή δεν μπορούσα να το δεχτώ. Νόμιζα ότι δεν συγκεντρωνόταν. Το οποίο, βέβαια, είναι τελείως τρελό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Ο ρόλος μου στο “The Humans” ήταν ένας τρόπος για να συμφιλιωθώ με όλη αυτή την ιστορία γιατί την είχα στο μυαλό μου πολύ άσχημα από την μεριά μου. Δεν φέρθηκα έτσι όπως θα μπορούσα. Κουβάλησα ενοχή, αν και γενικώς δεν είμαι ενοχικός. Όταν ένας ηθοποιός συναντά έναν τέτοιο ρόλο, τον βασανίζει, γιατί του ξύνει μία πληγή. Αυτή η εμπειρία έρχεται συχνά στο φως. Συγχρόνως βέβαια είναι πολύ βοηθητικό, γιατί ξέρεις τι πρέπει να κάνεις».